Opiskelijahyvinvointi

Opiskelijoiden hyvinvointi on SAMKille tärkeää. Opiskelijahyvinvointia tukevat palvelut ovat opiskelijoiden käytössä koko opiskelun ajan.

Opiskeluterveydenhuolto

Opiskeluterveydenhuollon palvelut on tarkoitettu päätoimisille opiskelijoille kotipaikasta riippumatta. Maksut ovat asetusten mukaiset.

Terveydenhoitajan palvelut on tarkoitettu kaikille opiskelijoille.

Häirintäyhdyshenkilöt

Opiskelijakunta SAMMAKKOlla on kaksi häirintäyhdyshenkilöä, joilta opiskelijat saavat tukea kohdatessaan syrjintää, kiusaamista tai häirintää.

Häirintäyhdyshenkilöt voivat auttaa asian selvittämisessä ja eteenpäin viemisessä opiskelijan niin halutessa.

Koronatiedotus

SAMKissa seurataan jatkuvasti koronavirustilannetta ja terveysviranomaisen ohjeistuksia asiassa. Haluamme suojata työyhteisömme jäseniä sairastumisilta.

SAMKissa seurataan jatkuvasti koronavirustilannetta ja terveysviranomaisen ohjeistuksia asiassa.

Korkeakouluopiskelijan terveydenhuolto 1.1.2021 alkaen

Vuodesta 2021 alkaen ammattikorkeakoulututkintoa tai ylempää ammattikorkeakoulututkintoa suorittavat opiskelijat ovat oikeutettuja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön eli YTHS:n palveluihin. Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu maksetaan Kelalle.

Lisätietoja

YTHS:n palveluista: www.yths.fi
Kelalle maksettavasta korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksusta: https://www.kela.fi/korkeakouluopiskelijan-terveydenhoitomaksu

Paikkakuntakohtaiset opiskelijahyvinvointipalvelut

Kaikki ei suju aina suunnitelmien mukaan, vaan jokainen ihminen kohtaa elämässään vaikeuksia. Silloin itselle tärkeiden ihmisten tuki ja aika auttavat, mutta toisinaan ulkopuolinen apu voi olla tarpeen. Hae rohkeasti apua, koska sinä olet oman elämäsi paras asiantuntija.

SAMKin opiskelijoita haalarit päällä ulkona.