Ihmisiä Porin Kirjurinluodon puistossa joen rannassa kesällä

Harrastuksia, liikuntaa ja kavereita

Opiskelijakunta SAMMAKKO ja CampusMoWe järjestävät toimintaa

Opiskelijoille järjestetään ympäri vuoden monia tapahtumia ja toimintaa. Tältä sivulta löydät vinkit, mitä kannattaa seurata ja missä voi tutustua uusiin ihmisiin ja saada vinkkejä harrastuksista.

Vertaistutorit ja Opiskelijakunta SAMMAKKO

Opiskelijakunta SAMMAKKO on yhteisö jokaiselle SAMKin opiskelijalle. SAMMAKKO huolehtii opiskelijoiden edunvalvonnasta sekä siitä, että opiskelijat tulevat nähdyiksi ja kuulluiksi. Kurnajaisissa ja kekkereissä irrotellaan, kampuksilla vastataan opiskelijoiden hyvinvoinnista – järki päässä, pilke silmäkulmassa. SAMMAKKO on opiskelijoiden mukana luomassa ikimuistoista opiskelijaelämää Satakunnassa.

SAMMAKKO koordinoi tutortoimintaa. Vertaistutorit auttavat jokaista SAMKin opiskelijaa opiskeluarjessa eteenpäin. Vertaistutorit toimivat uuden opiskelijan oppaina ja vierellä kulkijoina erityisesti opintojen alkutaipaleella. Vertaistutorit myös tutustuttavat opiskelijat uuteen opiskeluympäristöön, koulun käytänteisiin, opiskelukaupunkiin sekä tietenkin toisiin opiskelijoihin. Vertaistutor on apuna asiassa kuin asiassa ja auttaa sinua etsimään vastaukset mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Vertaistutorit voivat toimia myös hyvinvointitutoreina.

Hyvinvointitutoreiden toiminta

Hyvinvointitutorit ovat SAMKin opiskelijoita, jotka ovat avainasemassa järjestämässä kaikille avoimia hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä tukevia aktiviteetteja ja tapahtumia opiskelijoiden iloksi. ​​​​​​​Hyvinvointitutorit voivat järjestää esim. kerhotoimintaa, lajikokeiluja, luontoretkiä, bändikerhoa, museovierailuja tai muita kulttuuriaktiviteetteja. Muistathan vinkata omia toiveitasi hyvinvointitutoreille.

Hyvinvointitutoreiden aktiviteetit löytyvät CampusMoWe-mobiilisovelluksesta tapahtumat-välilehdeltä tai CampusMoWen verkkosivuilta. Tapahtumat ovat maksuttomia, ellei maksua ole erikseen mainittu.

CampusMoWe – Opiskelijan liikunta- ja hyvinvointipalvelu

Edullisella lukukausimaksulla saat käyttöösi monipuolisen kuntosali-, ryhmäliikunta- ja palloilutarjonnan.

Rekisteröidy CampusMoWen käyttäjäksi HAKA-tunnuksella verkkosivuilla tai CampusMoWen mobiilisovelluksessa. Lunasta verkkokaupasta MoWe, joka on käyttöoikeutesi palveluihin.

SAMK tukee liikkumistasi rahoittamalla CampusMoWen toimintaa.

CampusMoWen palvelut ovat matalan kynnyksen palveluita, joihin voit tulla mukaan milloin vain. Palvelut on suunnattu sinulle, mikäli harkitset liikunnan aloittamista, olet juuri aloittanut liikunnan tai se on jo osa aktiivista arkeasi.

CampusMoWessa toimii yhteensä n. 30 ryhmäliikunta- ja palloiluohjaajaa. Mikäli sinulla on kokemusta ohjaamisesta tai haluaisit aloittaa ohjaamisen, hae MoWeen CampusMoWen ohjaajaksi.

Mitä, missä, milloin?

Opiskelijoille järjestetään ympäri vuoden monia tapahtumia ja toimintaa, jotka on suunniteltu tukemaan opiskelijoiden opinnoissa etenemistä, edistämään opiskelukykyä ja vahvistamaan yhteisöllisyyttä. Tässä vinkkejä siitä, miten voit pysyä ajan tasalla tapahtumista:

  • Seuraa SAMKin Opiskelijan ohjaus ja hyvinvointi -verkkosivuilta sivuilta löytyvää tapahtumakalenteria.
  • Lue KASI! Opiskelijakunta SAMMAKKOn uutiskirjeestä löydät ajankohtaiset tapahtumat joka kuukaudelle. KASI toimitetaan jokaiselle Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijalle koulun sähköpostiosoitteeseen. 
  • Lue CampusMoWen uutiskirje. CampusMoWen uutiskirjeestä saat ajankohtaiset tiedot liikkumiseen liittyvistä tapahtumista, lajikokeiluista ja palveluista. Kirjaudu sisään CampusMoWen sivuille ja pysyt ajan tasalla tapahtumista.
  • Tsekkaa kampusten inforuudut, ilmoitustaulut ja printtimainokset yleisten tilojen pöydillä.
  • Seuraa opiskelijajärjestöjen viestintää. Opiskelijajärjestöt järjestävät paljon omia tapahtumiaan. Liity mukaan ja tutustu uusiin ihmisiin.