Lähikuva sormipattereista.

Akkumateriaalit ja teknologiametallit

Innovatiivisia tunnistus- ja erottelumenetelmiä metallien kiertotalouden tueksi

Akkumateriaalien ja teknologiametallien tutkimuksemme edistää arvokkaiden vihreän siirtymän raaka-aineiden kiertotaloutta Satakunnassa. Pyrimme arvokkaita raaka-aineita sisältävien laitteiden ja komponenttien tehokkaaseen ja älykkääseen keräämiseen, tunnistamiseen ja erotteluun. Olemme kehittäneet oman eri alkuaineita tunnistavan laserspektrometrilaitteiston. Teemme yhteistyötä Prizztech Oy:n Vihreän kasvun tiimin kanssa.
RoboAI Greenin kehittämä laserspektrometri.

RoboAI Green tutkimuskokonaisuus

Olemme SAMKissa koonneet tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan tutkimuskeskuksiksi. Akkumateriaalit ja teknologiametallit ovat yksi näistä tutkimusaloista. Akkumateriaalien ja teknologiametallien tutkimustyö keskittyy SAMKin ja Tampereen yliopiston Porin yksikön yhteiseen RoboAI tutkimus- ja tuotekehityskeskukseen. Kutsumme tutkimuskokonaisuutta nimellä RoboAI Green.

Mies pitää esitystä yleisön edessä.

Näiden teemojen parissa työskentelemme:

  • Edistämme parhaiden saatavissa olevien teknologioiden käyttöönottoa teollisuudessa testaamalla niitä RoboAI:n yhteiskäyttölaboratoriossa sekä käytännön pilottihankkeissa yhteistyössä teollisuuden kanssa.
  • Panostamme kierrätysjakeiden materiaalien ja alkuaineiden tarkkaan ja nopeaan tunnistamiseen spektroskooppisin menetelmin.
Valkoisen sähköauton kyljessä on latauskaapeli.

Projetit

Edistämme akkumateriaalien ja teknologiametallien kiertotaloutta ulkoisen rahoituksen tutkimushankkeilla. Laserspektrometrian ja tekoälyn yhdistäminen mahdollistaa akkumateriaalien yhä tarkemman tunnistamisen ja erottelun. Näin pystymme vastaamaan sähköistyvän yhteiskunnan ja sähköajoneuvojen akkumateriaalien lisääntyneeseen tarpeeseen tulevaisuudessa.

Lue lisää projekteistamme!

Vieraile tutkimuskeskuksen sivuilla

Tutustu akkumateriaalien ja teknologiametallien tutkimukseen tarkemmin RoboAI tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen omilla verkkosivulla. Kutsumme tutkimuskokonaisuutta nimellä RoboAI Green.

RoboAI tutkimus- ja tuotekehityskeskus Linkki avautuu uuteen välilehteen

Tutustu RoboAI:n uusimpiin hankkeisiin

Samankaltaisia hankkeita

Kyberturvaa Satakunnan teollisuuteen (Kytee)

Tutkimuskeskus: RoboAI tutkimus- ja tuotekehityskeskus
Hankkeen tila:

RoboFleet - Mobiilirobottien ja eksoskeletonien muodostamien parvien tehokas hyödyntäminen (investointihanke)

Tutkimuskeskus: RoboAI tutkimus- ja tuotekehityskeskus
Hankkeen tila:

RoboFleet - Mobiilirobottien ja eksoskeletonien muodostamien parvien tehokas hyödyntäminen (kehittämishanke)

Tutkimuskeskus: RoboAI tutkimus- ja tuotekehityskeskus
Hankkeen tila: