Hymyilevä nainen katsoo kameraan.

SAMK työpaikkana

Meille on hyvä tulla!

Jokainen rekrytointi on meille tärkeä ja jokainen kohtaaminen ainutlaatuinen. Meille monimuotoisuus on voimavara. Arvostamme jokaista työntekijää yksilönä. Yhdistämme osaajat eri uravaiheista ympäri maailmaa ja rakennamme yhdessä menestyksekästä tulevaisuutta. Uskomme vahvaan tiimityöhön, avoimuuteen, yhteistyöhön sekä yhteisöllisyyteen – teemme siis töitä yhdessä!

SAMK työnantajana

Kannustamme henkilöstöämme rohkeaan ideointiin ja ammatilliseen kehitykseen. Meillä pääset nauttimaan liikunta- ja kulttuurieduista, lisäksi käytettävissäsi ovat CampusMoWe-korkeakoululiikunnan palvelut. Tarjoamme joustavat työajat sekä etätyömahdollisuuden tehtäväsi mukaan. Modernit työtilat, ajantasaiset työvälineet ja kokeneet ammattilaiset ovat tukenasi täyttämässä yhteisiä tavoitteitamme. Arvomme yhdistävät meitä ja työskentelemme strategialähtöisesti.

Haluamme olla rekrytoinnissa hyviä ja teemme sen parantamiseksi jatkuvasti töitä. Näemme jokaisen uuden työntekijämme investointina tulevaisuuteen ja panostammekin aikaa ja resursseja varmistaaksemme, että jokainen uusi jäsen tiimissämme saa kattavan ja laadukkaan perehdytyksen. Arvomme yhdistävät meitä ja työskentelemme strategialähtöisesti.

Avoimet työpaikat

Avoin hakemus

Kaksi henkilöä kiipeämässä portaita ylöspäin taustalla kaksi miestä juttelee.

Avoin hakemus

Etsimme jatkuvasti uusia osaajia innostavaan ja kehittyvään työyhteisöömme. Liity Talent Communityymme ja saat ensimmäisten joukossa kuulla, kun meillä avautuu mielenkiinnon kohteitasi vastaavia tehtäviä!
Liity TalentCommunityymme Linkki avautuu uuteen välilehteen

Rekrytointiprosessi

Julkaisemme kaikki SAMKin avoimet työpaikat kotisivuillamme sekä erikseen valituissa medioissa. Hakuaika tehtäviin on yleensä noin kaksi viikkoa.

Rehtorin vahvistama valintaryhmä tutustuu hakemuksiin, valitsee haastateltavat, osallistuu haastattelutilanteeseen valitulla SAMK-kampuksella sekä tekee valintaehdotuksen.

Haastatteluun kutsutut hakijat suorittavat tehtäväkohtaisesti laaditun soveltuvuusarvioinnin verkossa. Haastatteluihin valitaan yleensä noin 4-6 hakijaa. Haastattelutilanteeseen sisältyy tehtäväkohtaisesti joko opetusnäyte tai mahdollinen työnäyte.

Valintaryhmä tekee ehdotuksen rehtorille ja huolehtii hakijaviestinnästä.

Jäikö jokin asia mietityttämään rekrytointiprosessissamme? Mitä olisit vielä halunnut tietää? Onko sinulle kehitysideoita?

Ota yhteyttä rekrytointi@samk.fi
Sininen banner, jossa lukee Suomen aktiivisin työpaikka, sertifikaatti.
Leima, jossa lukee winner, international employer of the year 2023.

Kolme nostoa

Yhdenvertaisuus. Osallisuus. Tasa-arvo. Esteettömyys. Saavutettavuus.

Kaksi opiskelijaa seisoo aurinkopaneelien takana turvavaatteet päällä.

Kestävää ja vastuullista tulevaisuutta rakentamassa yli 10 vuotta

Henna Kyhä istuu keltaisella tuolilla.

Tutkimuspäällikkönä työikäisten hyvinvoinnin asialla

SAMKissa toimii nyt Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus. Keskuksen toiminta keskittyy satakuntalaisten työntekijöiden hyvinvointiin ja sen myötä maakunnan työvoiman saatavuuden haasteisiin. Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskusta vetää tutkimuspäällikkö ja kasvatustieteen tohtori Henna Kyhä.

Tubettaja Roni Bäck seisoo kädet levitettyinä vihreänsävyisessä Pelisellissä.

Peliselli avattiin juhlallisesti käyttöön – Katso kuvagalleria!

Perjantaina 24.11. järjestetty Well Played -tapahtuma keräsi yhteen RoboAI tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen yhteistyökumppaneita ja sidosryhmiä elämykselliseen iltapäivään. Samalla vihittiin käyttöön uusi peli- ja elämyslaboratorio Peliselli.

Lasten päivä alkoi rehtori, toimitusjohtaja Jari Multisillan pitämällä aamupalaverilla kampuksen taukotilassa.

Työntekijöiden lapset valtasivat SAMKin Porin kampuksen

Valtakunnallisena Lapsi mukaan töihin -päivänä SAMKin Porin kampuksella pyöri kolmisenkymmentä työntekijöiden lasta. Iältään lapset olivat 3–13-vuotiaita.