Opiskelijaterveydenhuolto

Koottua tietoa opiskelijoiden terveydenhuollosta

Tältä sivulta löydät tietoa korkeakouluopiskelijoiden opiskelijaterveydenhuollosta ja siihen liittyvistä maksuista. Löydät myös linkit YTHS:n palveluihin eri kaupungeissa, joissa SAMKin kampukset sijaitsevat.

Tietoa opiskelijaterveydenhuollosta SAMKissa

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) on hyvinvointisi ja terveytesi tukena opintojesi aikana. Opiskeluterveydenhuollon asiantuntija tarjoaa korkeakoulukouluopiskelijalle yleisterveyden, suunterveyden ja mielenterveyden palveluita sekä̈ edistää opiskeluyhteisöjen hyvinvointia. 

AMK- tai YAMK-tutkintoa suorittavat, läsnä olevaksi ilmoittautuneet opiskelijat voivat käyttää YTHS:n palveluja. Katso lisätietoa YTHS:n palveluista ja palvelupisteistä alla olevista linkeistä.

Self on opiskelijan oma verkkopalvelu YTHS:llä, jonka avulla voit mm. hallinnoida ajanvarauksia, saapua etävastaanotolle tai keskustella chatissä. Kirjaudu verkkopalveluun helposti ja pidä yhteystietosi ajan tasalla opintojesi ajan.

THS järjestää vuoden ympäri monipuolista ennalta ehkäisevää ja hoidollista ryhmätoimintaa etä- ja lähikursseina fysioterapian, ravitsemuksen ja mielen hyvinvoinnin edistämiseksi.

Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu (YTHS-maksu)

Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu maksetaan Kelalle omatoimisesti sekä syys- että kevätlukukausina. Kelalle maksettu korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu kattaa kaikki YTHS:n palvelut, eikä vastaanotoista peritä maksua. Muistathan varata ajan vastaanotolle ja siirtää tai perua aikasi ajoissa, niin vältyt käyttämättä jääneen vastaanoton maksulta.

Toisesta EU- tai ETA-maasta tulevilla opiskelijoilla täytyy olla eurooppalainen sairaanhoitokortti.

Lisätiedot YTHS:n palveluista