Skip to content

Opiskelijaelämää

Opiskelijaelämään kuuluu opintojen lisäksi myös paljon muuta: mistä löytää asunto, miten viettää vapaa-aikaa uudessa kaupungissa, miten rahoittaa opinnot ja kenen puoleen kääntyä ongelmatilanteissa.

Asuminen

Satakunnassa on tarjolla edullista asumista erilaisissa muodoissa. Asuntoja löytyy tarpeiden mukaan opiskelija-asunnoista vuokra-asuntoihin sekä omistusasuntoihin.

Liikunta ja vapaa-aika

Kampuksilla on mm. kuntosaleja ja muita liikuntamahdollisuuksia, jotka ovat opiskelijoiden käytössä. Tutustu tarjontaan campusmowe.fi.

Ruokailu

Jokaisella kampuksella on opiskelijaravintola. Opiskelijana saat alennuksen aterian hinnasta. Alennuksen saat näyttämällä opiskelijakorttia tai Kelan ateriatukikorttia.

Asuminen

Satakunnassa on tarjolla edullista asumista erilaisissa muodoissa. Asuntoja löytyy tarpeiden mukaan opiskelija-asunnoista vuokra-asuntoihin sekä omistusasuntoihin.

Jos muutat opiskelupaikkakunnalle, muista tehdä muuttoilmoitus.

Terveydenhoito

Opiskelijana olet oikeutettu saamaan terveydenhuoltopalveluja opiskelupaikkakunnaltasi. Opiskelijalta peritään samat maksut kuin muiltakin terveyskeskuksen asiakkailta.

Katso terveydenhoitajien yhteystiedot.

Esteettömyys

Esteettömän korkeakouluopiskelun tavoitteena on taata yhdenvertaiset opiskelumahdollisuudet jokaiselle korkeakouluopiskelijalle. Ketään ei saa syrjiä esimerkiksi kielen, kansallisuuden, seksuaalisen suuntautumisen, vamman tai oppimisvaikeuden takia. Keskeinen tavoite on korkea-asteen opetuksen ja opiskelun fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen esteettömyyden kehittäminen siten, että jokainen voi ominaisuuksistaan riippumatta opiskella yhdenvertaisesti muiden kanssa esteettömässä opiskelu- ja oppimisympäristössä.

Opintopolkuun on koottu tietoa eri koulutusten esteettömyysasioista. Haulla voit hakea tiettyä koulusta ja lukea siihen liittyviä esteettömyysasioita.

Toimeentulo

SAMKin päätoimiset opiskelijat voivat saada Kelalta opintotukea.

Opintotukeen kuuluvat:

  • opintoraha ja
  • opintolainan valtiontakaus.

Huom. Opintotuen asumislisän maksaminen päättyy heinäkuun lopussa. Suomessa vuokralla asuvat opiskelijat voivat saada yleistä asumistukea.

Opiskelijan kannattaa hakea yleistä asumistukea heti, kun hän tietää, missä ja kenen kanssa asuu ja mitä suurin piirtein tienaa ensi syksynä. Soluasunnossa asuva voi hakea tukea yksin.

Työpaikkoja voit etsiä Facebookin SAMK Työ- ja harjoittelupaikat -sivulta.

Lue aikuiskoulutustuesta (pdf).

Ruokailu

Jokaisella SAMKin kampuksella on opiskelijaravintola.

Korkeakouluopiskelijana olet oikeutettu alennukseen aterian hinnasta ruokaloissa, jotka ovat ateriatuen piirissä. Alennushintaisen aterian saat voimassa olevaa opiskelijakorttia tai Kelan ateriatukikorttia näyttämällä. Ateriatukikortit jaetaan uusille opiskelijoille lukuvuoden alkaessa.

Tarkemmat tiedot ruokailupaikoista, niiden aukioloajoista ym. saat opiskeluaikana Oiva-opiskelijaintrasta. Intranetin tunnukset annetaan kaikille opiskelijoille opintojen alettua.

Opiskelijakunta ja opiskelijakortti

Opiskelijakunta SAMMAKKO on Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijoiden oma yhteisö, joka valvoo opiskelijoidensa etua, järjestää erilaisia tapahtumia sekä tarjoaa jäsenetuja ja -palveluja. SAMMAKKOlla on yhteensä noin 2800 jäsentä ja se edustaa yli 6000 satakuntalaista opiskelijaa paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti. SAMMAKKOn toiminta perustuu ammattikorkeakoululakiin, ja on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta.

 

Jäsenyys & Opiskelijakortti

Liittymällä opiskelijakunnan jäseneksi pääset mukaan tiiviiseen opiskelijayhteisöön ja saat käyttöösi virallisen opiskelijakortin, joka oikeuttaa kaikkiin Suomessa tarjottaviin opiskelijaetuihin. SAMMAKKOn jäseneksi voivat liittyä kaikki SAMKissa läsnä olevat, tutkintoon johtavassa koulutuksessa opiskelevat. Jäsenyys maksaa 16€ lukukaudessa tai 30€ vuodessa. Jäseneksi liitytään verkossa sähköisellä lomakkeella. Jäsentemme käytössä on ilmainen Slice.fi sovellus, joka sisältää virallisen digitaalisen opiskelijakortin valtakunnallisine opiskelijaetuineen sekä lukuisia paikallisia etuja! Slice.fi sovellus on ladattavissa Google Play -kaupasta tai App Storesta ja sovelluksen aktivointikoodi lähetetään koulun sähköpostiin noin vuorokauden sisällä jäseneksi liittymisestä.

Mikäli sinulla on kysyttävää, otathan yhteyttä sammakko@sammakko.fi

 

Paikallisyhdistykset

Opiskelijaelämää SAMKissa värittävät myös alakohtaiset opiskelijoiden paikallisyhdistykset: Porin Insinööriopiskelijat PIO ry, Rauman Insinööriopiskelijat RaunIO ry, Rauman Liiketalousopiskelijain Kilta ry, Porin Tradenomiopiskelijat PORA ry, Porin yhdistyneet sosiaali- ja terveysalan opiskelijat PYSTI ry ja Porin restonomiopiskelijat PoResto ry.

Paikalliset opiskelijaedut löydät osoitteesta slice.fi.

Liikunta ja vapaa-aika

Kaupungeissa on tarjolla monia liikunta- ja muita vapaa-ajanviettomahdollisuuksia

Tutustu tarjontaan:

Myös CampusMowen palvelut ovat käytössäsi, kun opiskelet SAMKissa.

Oppilaitosdiakoni

Vievätkö esimerkiksi pohdinnat elämästä tai ihmissuhteista huomattavan paljon energiaasi? Ajatusten ääneen sanominen toiselle ihmiselle voi selkeyttää omaa ajattelua ja helpottaa ahdistusta. Oppilaitosdiakonin keskustelu-, palveluohjaus- ja sielunhoitopalvelut ovat maksutta käytettävissäsi.

Oppilaitosdiakoni Johanna Simolan tavoittaa puhelimitse ja sähköpostilla, toimistosta E10 (Eteläpuisto 10 B), sekä kampuksilta sopimuksen mukaan.

johanna.simola@evl.fi
p. 0400 309 771

Anna meille palautetta

Anna palautetta

Löysitkö etsimäsi? Anna ruusuja tai risuja nettisivuistamme. Pyrimme alati kehittämään sivujamme, jotta voimme palvella käyttäjiämme paremmin. Siirry palautelomakkeeseen klikkaamalla alta.

Palautelomakkeeseen