Opiskelijaelämää

Opiskelijaelämään kuuluu opintojen lisäksi myös paljon muuta: mistä löytää asunto, miten viettää vapaa-aikaa uudessa kaupungissa, miten rahoittaa opinnot ja kenen puoleen kääntyä ongelmatilanteissa.

Asuminen

Satakunnassa on tarjolla edullista asumista erilaisissa muodoissa. Asuntoja löytyy tarpeiden mukaan opiskelija-asunnoista vuokra-asuntoihin sekä omistusasuntoihin.

Hyvinvointi

SAMK tarjoaa opiskelijoille hyvinvointipalveluja liikunnasta terveydenhoitoon. Lue lisää opiskelijahyvinvointi-sivuilta.

Ruokailu

Jokaisella kampuksella on opiskelijaravintola. Opiskelijana saat alennuksen aterian hinnasta näyttämällä opiskelijakorttia tai Kelan ateriatukikorttia.

Asuminen

Satakunnassa on tarjolla edullista asumista erilaisissa muodoissa. Asuntoja löytyy tarpeiden mukaan opiskelija-asunnoista vuokra-asuntoihin sekä omistusasuntoihin.

Jos muutat opiskelupaikkakunnalle, muista tehdä muuttoilmoitus.

Esteettömyys

Esteettömän korkeakouluopiskelun tavoitteena on taata yhdenvertaiset opiskelumahdollisuudet jokaiselle korkeakouluopiskelijalle. Ketään ei saa syrjiä esimerkiksi kielen, kansallisuuden, seksuaalisen suuntautumisen, vamman tai oppimisvaikeuden takia. Keskeinen tavoite on korkea-asteen opetuksen ja opiskelun fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen esteettömyyden kehittäminen siten, että jokainen voi ominaisuuksistaan riippumatta opiskella yhdenvertaisesti muiden kanssa esteettömässä opiskelu- ja oppimisympäristössä.

Opintopolkuun on koottu tietoa eri koulutusten esteettömyysasioista. Haulla voit hakea tiettyä koulusta ja lukea siihen liittyviä esteettömyysasioita.

Toimeentulo

SAMKin päätoimiset opiskelijat voivat saada Kelalta opintotukea.

Opintotukeen kuuluvat:

  • opintoraha ja
  • opintolainan valtiontakaus.

Huom. Opintotuen asumislisän maksaminen päättyy heinäkuun lopussa. Suomessa vuokralla asuvat opiskelijat voivat saada yleistä asumistukea.

Opiskelijan kannattaa hakea yleistä asumistukea heti, kun hän tietää, missä ja kenen kanssa asuu ja mitä suurin piirtein tienaa ensi syksynä. Soluasunnossa asuva voi hakea tukea yksin.

Lue aikuiskoulutustuesta (pdf).

Ruokailu

Jokaisella SAMKin kampuksella on opiskelijaravintola.

Korkeakouluopiskelijana olet oikeutettu alennukseen aterian hinnasta ruokaloissa, jotka ovat ateriatuen piirissä. Alennushintaisen aterian saat voimassa olevaa opiskelijakorttia tai Kelan ateriatukikorttia näyttämällä. Ateriatukikortit jaetaan uusille opiskelijoille lukuvuoden alkaessa.

Tarkemmat tiedot ruokailupaikoista, niiden aukioloajoista ym. saat opiskeluaikana Oiva-opiskelijaintrasta. Intranetin tunnukset annetaan kaikille opiskelijoille opintojen alettua.

Opiskelijakunta ja opiskelijakortti

Opiskelijakunta SAMMAKKO on Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijoiden oma yhteisö, joka valvoo opiskelijoidensa etua, järjestää erilaisia tapahtumia sekä tarjoaa jäsenetuja ja -palveluja. SAMMAKKOlla on yhteensä noin 2800 jäsentä ja se edustaa yli 6000 satakuntalaista opiskelijaa paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti. SAMMAKKOn toiminta perustuu ammattikorkeakoululakiin, ja on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta.

Jäsenyys & Opiskelijakortti

Liittymällä opiskelijakunnan jäseneksi pääset mukaan tiiviiseen opiskelijayhteisöön ja saat käyttöösi virallisen opiskelijakortin, joka oikeuttaa kaikkiin Suomessa tarjottaviin opiskelijaetuihin. SAMMAKKOn jäseneksi voivat liittyä kaikki SAMKissa läsnä olevat, tutkintoon johtavassa koulutuksessa opiskelevat. Jäsenyys maksaa 16€ lukukaudessa tai 30€ vuodessa. Jäseneksi liitytään verkossa sähköisellä lomakkeella. Jäsentemme käytössä on ilmainen Slice.fi sovellus, joka sisältää virallisen digitaalisen opiskelijakortin valtakunnallisine opiskelijaetuineen sekä lukuisia paikallisia etuja! Slice.fi sovellus on ladattavissa Google Play -kaupasta tai App Storesta ja sovelluksen aktivointikoodi lähetetään koulun sähköpostiin noin vuorokauden sisällä jäseneksi liittymisestä.

Mikäli sinulla on kysyttävää, otathan yhteyttä sammakko@sammakko.fi

Paikallisyhdistykset

Opiskelijaelämää SAMKissa värittävät myös alakohtaiset opiskelijoiden paikallisyhdistykset: Porin Insinööriopiskelijat PIO ry, Rauman Insinööriopiskelijat RaunIO ry, Rauman Liiketalousopiskelijain Kilta ry, Porin Tradenomiopiskelijat PORA ry, Porin yhdistyneet sosiaali- ja terveysalan opiskelijat PYSTI ry ja Porin restonomiopiskelijat PoResto ry.

Liikunta ja vapaa-aika

CampusMoWe on opiskelijan oma liikunta- ja hyvinvointipalvelu, joka tukee opiskelijoiden hyvinvointia tarjoamalla helposti lähestyttäviä ja saavutettavia liikunta- ja hyvinvointipalveluita opiskelijan omassa opiskeluympäristössä. Meiltä löydät monipuolisia viikoittaisia ryhmäliikunta- ja palloilutunteja sekä aikaan ja paikkaan sitomattomia virtuaali- ja onlinepalveluita.

CampusMoWen palvelut sisältävät sekä maksuttomia kaikille opiskelijoille yhteisiä palveluita että CampusMoWen jäsenkorttiin kuuluvia maksullisia palveluita. CampusMoWessa hyvinvoinnistasi huolehtii ammattitaitoinen MoWetiimi.

Opiskelupaikkakuntien liikunta- ja vapaa-aikatarjonta

Myös opiskelupaikkakunnilla on tarjolla monia liikunta- ja muita vapaa-ajanviettomahdollisuuksia

Tutustu  tarjontaan:

Paikalliset opiskelijaedut löydät osoitteesta slice.fi.