Kesäinen ilmakuva Porin kampuksesta ja sen ympäristöstä.

Saapuminen Porin kampukselle

Kampukselle on helppo tulla

Kampukselle on helppo tulla joko julkisia kulkuneuvoja käyttäen, pyörällä tai omalla autolla. Porin kampuksen läheisyyteen, Asema-aukiolle, sijoittuu myös matkakeskus (rautatieasema ja linja-autoasema). Kampuksen pihassa pysäköinti on maksullista. Porissa sinun on helppo liikkua esimerkiksi Cityliikenteen paikallisbussilla. Kampus sijaitsee kävelymatkan päässä Porin keskustasta.

Osoite

Kampuksen osoite

Käyntiosoite: Satakunnankatu 23, 28130 Pori

Saapuminen

Julkinen liikenne

Porin Matkakeskus (osoite: Asema-aukio, Pori) sijaitsee aivan kampuksen vieressä. Matkakeskukselta kaikki junayhteydet Poriin ja Porista sekä linja-autojen kaukoliikenne sekä kaupungin paikallisliikenteen citylinja.

Junien aikataulut

Linja-autojen aikataulut

Porin lentoasemalta kävelymatka kampukselle on alle 2 kilometriä ja etäisyys autolla on noin 3 kilometriä.

Pori–Helsinki–Pori-reittilentojen aikataulut

Talvinen ilmakuva kampuksesta ja sen ympäristöstä.

Pysäköinti

Pysäköinti Porin kampuksella

Kampuksen pihapiirissä on hyvät pysäköintimahdollisuudet henkilöautoille.

Kampuksen pihalla pysäköinti on maksullista ma–pe klo 8–16. Aluetta voivat käyttää kaikki EasyPark- ja ParkMan-pysäköintisovelluksilla sekä henkilökunnan pysäköintiluvalla.

Vieraspysäköintioikeus piha-alueella (vyöhyke A) on noin 1 €/h (max 8€/pv). Pysäköinti vyöhykkeelle B on edullisempi. Hinnat näkyvät käyttäjälle mobiilisovelluksia käyttämällä.

Opiskelijat ovat oikeutettuja pysäköimään vyöhykkeelle B opiskelijoille alennettuun hintaan.

Auton voi pysäköidä myös muille lähimmille yleisille parkkipaikoille. Esimerkiksi kampuksen lähistöllä on iso pysäköintialue junaradan ja Helsingintien välissä. Pysäköintialueelle ajetaan Tiilimäentien ja Ratapihantien kautta. Sieltä on vain muutama sata metriä matkaa kampukselle. Pysäköinti ko. alueelle on maksutonta.

Inva-pysäköintipaikat sijaitsevat sisäpihalla kaariovien läheisyydessä.

Sähköauton lataus

Porin kampuksen piha-alueelta löytyy nyt myös sähköautojen perus- ja suurteholataus type2 -latauslaitteita (Plugit ja K-Lataus). Latauspisteiden käyttö vaatii rekisteröitymisen.  Pysäköinti latauspisteillä on ilmaista pysäköintikiekolla. Sähköauton latauksesta erikseen veloitettava hinta näkyy mobiilisovelluksella.

Lisätietoa Plugit Cloud ja K-Lataus -sivuilta.

Pysäköintiehdot

  • Pysäköinti on sallittu vain merkityillä pysäköintipaikoilla.
  • Pysäköinti on maksullista vyöhyke A -pysäköintipaikoilla.
  • Pysäköintilipuke on ostettavissa ainoastaan EasyParkin ja Parkmanin mobiilisovelluksen kautta. Henkilökunnalla on mahdollisuus kuukausiveloitettavaan pysäköintilupaan (P-tunnus M).
  • P-tunnus M on asetettava auton sisään etuikkunalle siten, että se on luettavissa ulkopuolelta.
  • Porin kaupungin pysäköinninvalvonta valvoo pysäköintiehtojen sekä -maksujen noudattamista. Ehtojen noudattamatta jättäminen voi johtaa 50 € valvontamaksuun.
  • Pysäköinti tapahtuu omalla vastuulla ja pysäköintialueen omistaja ei vastaa mahdollisista ajoneuvoon kohdistuvista vahingoista.
  • Pysäköimällä hyväksyt ehdot.
Rauman kampuksen pysäköintiohjeet kampuksen sivulla
Pysäköintialueet Porin kampuksella.

Liikkuminen

Keskeinen sijainti Rautatieaseman ja Matkakeskuksen kupeessa

Porin kampus sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä Porin keskustasta, aivan Porin matkakeskuksen vieressä.

Kampukselle on helppo saapua myös polkupyörällä ja kampuksen sisäänkäyntien yhteydessä on runsaasti polkupyörien runkolukituspaikkoja.

Voimme suosittelemme käyttämään myös matkakeskuksen ja keskustan väliseen liikenteeseen Cityliikenteen matalalattiaisia pikkubusseja. Matkan hinta on 1 €/suunta.

Cityliikenteen reitti: Puuvilla – Kauppatori – Matkakeskus, laituri 7 (SAMK, rautatietasema, linja-autoasema) – Satasairaala – Isomäki – Paratiisinmäki – Isomäki – Satasairaala – Matkakeskus, laituri 7 (SAMK, rautatietasema, linja-autoasema) – Kauppatori – Puuvilla

Cityliikenteen aikataulut

Satakunnan aluetaksin puhelinnumero on 0600 300 33. Lähin taksitolppa sijaitsee matkakeskuksella.

SAMK-kampus Pori ulkoapäin.

SAMK-kampus Pori

+358 2 620 3000 vahtimestarit@samk.fi
Käyntiosoite
Satakunnankatu 23, Pori
Postiosoite
PL 1001, 28101 Pori

Porin kampus sijaitsee rautatieaseman ja matkakeskuksen välittömässä läheisyydessä, lyhyen kävelymatkan päässä Porin ydinkeskustasta.

Lue lisää