Matkailualan monipuolisuus sai kiinnostumaan opinnoista

Jenniina Matinaho opiskelee toista vuotta matkailualan opintoja Porin kampuksella. Matkailualan opinnoista sai kiinnostumaan alan monipuolisuus sekä sen tarjoamat laajat työllistymismahdollisuudet.

Jenniina poseeraamassa tietokoneen äärellä.

Jenniina Matinaho tähtää tapahtumatuotannon ammattilaiseksi.

Jenniina päätyi hakemaan Poriin korkeakouluun, sillä kaupunki sijaitsee vain kahden tunnin ajomatkan päässä hänen kotikaupungistaan Salosta. Jenniina on viihtynyt Porissa hyvin. Hän kuvailee kaupungin olevan sopivan kokoinen, ei pieni, mutta ei liian suurikaan.

Opinnot suunnitellaan työelämän tarpeiden mukaan

Matkailualan opinnoissa ei suoraan valita erikoistumisalaa. On kuitenkin mahdollista valita opintojaksoja sen mukaan, mikä itseä kiinnostaa ja mihin haluaa tulevaisuudessa työllistyä. Jenniina on valinnut tapahtuma-alan opintojaksoja, sillä hän haluaa työllistyä tapahtuma-alalle opintojen jälkeen. Restonomin opintoihin sisältyy harjoittelu, joka Jenniinalla alkaa keväällä 2023.

Jenniina yllättyi opintojen alkaessa eniten opintojen vapaudesta. Opintojaksot sisältävät mm. luentoja, itsenäistä työskentelyä ja projektityöskentelyä. Matkailualan opinnot ovat lähiopintoja, mutta viikossa on myös muutamia etäpäiviä. Etäpäivinä on aikaa tehdä opintojaksojen itsenäisiä suorituksia.

– Opiskelu on paljon vapaampaa verrattuna esimerkiksi aikaisempiin lukio-opintoihin, Jenniina pohtii.

Opiskelijatapahtumat kasvattavat opiskelijoiden yhteishenkeä

Opiskelijaelämään kuuluu opiskelun lisäksi myös erilaiset opiskelijatapahtumat. Jenniinan mukaan Porissa on järjestetty monenlaisia tapahtumia ja juhlia. Perinteisten approjen ja sitsien lisäksi on järjestetty rastikierroksia sekä bingoja. Tutortoiminnan myötä Jenniina on päässyt myös itse järjestämään tapahtumia uusille opiskelijoille.

– Opiskelijatapahtumat ovat hyvä keino tutustua uusiin opiskelijakavereihin, Jenniina sanoo.

Lue lisää restonomiopinnoista Jenniina Matinaho Pysty

Jenniina Matinaho

  • 23-vuotias
  • Toisen vuoden restonomiopiskelija
  • Opiskelijatapahtumat ovat osa opiskelijakulttuuria ja keino verkostoitua.

Jaa tämä sivu

Ryhmä taiwanilaisia opiskelijoita.

SAMKin Talvikoulusta taiwanilaisille lukiolaisille kulttuuria ja oivalluksia

SAMKissa on ollut kahden viikon ajan vieraita Taiwanista. Vierailijoina on kolmisenkymmentä lukiolaisia kahdesta lukiosta, New Taipei Municipal Jhangshu International Creative Technical High Schoolista ja Living Word Lutheran High Schoolista. Mukana on myös yksi opettaja ja kaksi rehtoria.

Kuva sairaanhoitaja (YAMK) Henna-Kaisa Teelmäki.

Ikäihmisten hoitotyö on haastavaa ja vaativaa, mutta palkitsevaa

Sairaanhoitaja (ylempi AMK) Henna-Kaisa Teelmäki työskentelee tiiminvetäjä-sairaanhoitajana ikäihmisten hoivakodissa Kankaanpäässä. Mikä sai alun perin sairaanhoitajaksi valmistuneen Henna-Kaisan jatkamaan vanhustyössä ja mikä ikäihmisten parissa kiinnostaa?

Alex Kippo talvisessa maisemassa.

Opiskelijamme työllistyvät: Merenkulun insinöörin matka opinnoista työelämään ja uusiin haasteisiin

Alex Kippo aloitti SAMKissa elokuussa 2014 Raumalla merenkulkualan insinöörin opinnot ja valmistui joulukuussa 2018.