Harrastuneisuus ja kiinnostus fysioterapeutin ammattia kohtaan toi Jani Lahden SAMKiin

Raumalainen Jani Lahti, 28, valmistui fysioterapeutiksi SAMKista vuonna 2020. Fysioterapeutin ammatti oli looginen jatkumo, etenkin kun kiinnostusta alaa kohtaan oli.

Opiskelijoita ja henkilökuntaa SAMK-kampus Porin aulassa.

Raumalainen Jani Lahti, 28, valmistui fysioterapeutiksi SAMKista vuonna 2020. Jani opiskeli Porin kampuksella päiväopetuksessa. Ennen opintoja Jani oli kouluttautunut hierojaksi 2016, lisäksi hän omaa pitkän urheilutaustan salibandysta. Fysioterapeutin ammatti oli looginen jatkumo, etenkin kun kiinnostusta alaa kohtaan oli.

Opinnot koostuivat tasapuolisesti sekä käytännön harjoittelusta että teoriasta. Aluksi opiskelu oli teoriapainoitteista – ihmisen anatomian ja fysiologian opiskelua. Vähitellen opinnot muuttuivat enemmän käytäntöpainotteiseksi. Opinnot sujuivat hyvin, ja Jani tykkäsi fysioterapeutin opinnoista. Suurin osa opintojaksoista yllätti positiivisesti.

– Työmahdollisuuksia on ihan hirveästi, riippuu missä ja millaista työtä haluaa tehdä.

Ylempää ammattikorkeakoulututkintoa voi hakea suorittamaan kahden vuoden työssäolon jälkeen. Jania kiinnostaa myös jatko-opiskeluna maisterin opinnot terveystieteistä. Hän korostaa työelämän olevan jatkuvaa opiskelua, ja että korkeakoulusta valmistuttua oppiminen vasta alkaa. Jania kiinnosta tuki- ja liikuntaelinvammojen parissa työskenteleminen, erityisesti yksityisellä sektorilla ja urheilijoiden parissa. Fysioterapeutilla on laaja skaala erilaisia työmahdollisuuksia, ja monia suuntautumisvaihtoehtoja.

SAMKista opintojen lisäksi työpaikka

Jani pääsi opinnoissaan tekemään monipuolisesti harjoitteluita muun muassa Raumalla yksityisellä, Porin perusturvalla, Rauman terveyskeskuksessa sekä SAMKin soteekissa.

Jani työskentelee tällä hetkellä SAMKin hyvinvointiteknologiahankkeessa, tarkemmin virtuaalikuntoutusverkosto-hankkeessa. Hän työskentelee pääsääntöisesti Raumalla, jossa nykyisin asuu, mutta osittain myös Porissa.

Hän on viihtynyt Satakunnan ammattikorkeakoulussa erittäin hyvin, ja siksi on päätynyt SAMKille myös töihin valmistumisen jälkeen. SAMKia hän suosittelee siksi, että täällä on loistavat opettajat, sekä uusi ja kiva kampus.

Jani sanoo, että kuka tahansa alasta kiinnostunut voi hakea fysioterapeutiksi. Eikä kannata ajatella, että ammatti sopisi vain kilpatason urheilijoille. Hän onkin huomannut, että moni erilaisella taustalla tuleva suuntautuu hieman eri tavalla kuin kilpaurheilutaustaiset – ja se on vain positiivinen asia.

Lue lisää fysioterapian opinnoista Jani Lahti 2

Jani Lahti

 

  • 28-vuotias raumalainen
  • Valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 2020
  • Salibandy tausta
  • SAMKissa töissä virtuaalikuntoutusverkosto-hankkeessa

Jaa tämä sivu

Susanna Kunvik (oikealla) toimii SAMKissa erikoistutkijana sekä projektipäällikkönä RAVI- ja Mind Nutrition tutkimushankkeissa. Kuvassa myös Mind Nutrition -tutkimushankkeen tutkija ja ravitsemusasiantuntija Elina Nevala.

SAMKin erikoistutkija Susanna Kunvik mukana luomassa Suomeen ensimmäistä työikäisten ruokasuositusta

Suomeen laaditaan ensimmäistä kertaa työikäisten ruokasuositus, jonka tavoitteena on parantaa suomalaisten työikäisten terveyttä ja työkykyä. Valtion ravitsemusneuvottelukunnan nimeämä työryhmä on aloittanut suositusten valmistelun, ja mukana on myös SAMKin erikoistutkija Susanna Kunvik.

CERNin edustajat Jan Janke (vasemmalla) ja Matthias Braeger saapuivat Poriin viime vuoden lopulla tutustumaan tiloihin ja keskustelemaan tapahtuman järjestelyistä. Kuvassa myös tapahtumaa koordinoiva opettaja Sara Kfouri Koskinen SAMKIsta.

CERN Spring Campus ensi kertaa Suomeen – SAMK isännöi tapahtumaa toukokuussa

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN järjestää vuotuisen CERN Spring Campus -tapahtuman ensi kertaa Suomessa. Toukokuussa 2025 SAMK isännöi tätä merkittävää kansainvälistä tapahtumaa, joka keskittyy tietojenkäsittelytieteisiin ja moderniin teknologiaan.

Tanja Vaitiniemi SAMKin kampuksen käytävällä.

Samkilainen kasvo: Tanja Vaitiniemi rakentaa siltoja SAMKin ja yritysten välille

SAMK tekee vuosittain yhteistyötä yli 800 yrityksen ja yhteisön kanssa. Uusi kumppanuusohjelma on yhteistyön laajin ja syvällisin muoto. Mitä tämä oikein tarkoittaa, kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi?