Harrastuneisuus ja kiinnostus fysioterapeutin ammattia kohtaan toi Jani Lahden SAMKiin

Raumalainen Jani Lahti, 28, valmistui fysioterapeutiksi SAMKista vuonna 2020. Fysioterapeutin ammatti oli looginen jatkumo, etenkin kun kiinnostusta alaa kohtaan oli.

Opiskelijoita ja henkilökuntaa SAMK-kampus Porin aulassa.

Raumalainen Jani Lahti, 28, valmistui fysioterapeutiksi SAMKista vuonna 2020. Jani opiskeli Porin kampuksella päiväopetuksessa. Ennen opintoja Jani oli kouluttautunut hierojaksi 2016, lisäksi hän omaa pitkän urheilutaustan salibandysta. Fysioterapeutin ammatti oli looginen jatkumo, etenkin kun kiinnostusta alaa kohtaan oli.

Opinnot koostuivat tasapuolisesti sekä käytännön harjoittelusta että teoriasta. Aluksi opiskelu oli teoriapainoitteista – ihmisen anatomian ja fysiologian opiskelua. Vähitellen opinnot muuttuivat enemmän käytäntöpainotteiseksi. Opinnot sujuivat hyvin, ja Jani tykkäsi fysioterapeutin opinnoista. Suurin osa opintojaksoista yllätti positiivisesti.

– Työmahdollisuuksia on ihan hirveästi, riippuu missä ja millaista työtä haluaa tehdä.

Ylempää ammattikorkeakoulututkintoa voi hakea suorittamaan kahden vuoden työssäolon jälkeen. Jania kiinnostaa myös jatko-opiskeluna maisterin opinnot terveystieteistä. Hän korostaa työelämän olevan jatkuvaa opiskelua, ja että korkeakoulusta valmistuttua oppiminen vasta alkaa. Jania kiinnosta tuki- ja liikuntaelinvammojen parissa työskenteleminen, erityisesti yksityisellä sektorilla ja urheilijoiden parissa. Fysioterapeutilla on laaja skaala erilaisia työmahdollisuuksia, ja monia suuntautumisvaihtoehtoja.

SAMKista opintojen lisäksi työpaikka

Jani pääsi opinnoissaan tekemään monipuolisesti harjoitteluita muun muassa Raumalla yksityisellä, Porin perusturvalla, Rauman terveyskeskuksessa sekä SAMKin soteekissa.

Jani työskentelee tällä hetkellä SAMKin hyvinvointiteknologiahankkeessa, tarkemmin virtuaalikuntoutusverkosto-hankkeessa. Hän työskentelee pääsääntöisesti Raumalla, jossa nykyisin asuu, mutta osittain myös Porissa.

Hän on viihtynyt Satakunnan ammattikorkeakoulussa erittäin hyvin, ja siksi on päätynyt SAMKille myös töihin valmistumisen jälkeen. SAMKia hän suosittelee siksi, että täällä on loistavat opettajat, sekä uusi ja kiva kampus.

Jani sanoo, että kuka tahansa alasta kiinnostunut voi hakea fysioterapeutiksi. Eikä kannata ajatella, että ammatti sopisi vain kilpatason urheilijoille. Hän onkin huomannut, että moni erilaisella taustalla tuleva suuntautuu hieman eri tavalla kuin kilpaurheilutaustaiset – ja se on vain positiivinen asia.

Lue lisää fysioterapian opinnoista Jani Lahti 2

Jani Lahti

 

  • 28-vuotias raumalainen
  • Valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 2020
  • Salibandy tausta
  • SAMKissa töissä virtuaalikuntoutusverkosto-hankkeessa

Jaa tämä sivu

Kolme SAMKin opiskelijaa poseeraa violetin seinän edessä.

Vuoden 2023 menestystarinat julkaistu – Uusi Agora-lehti ilmestyi

Vuoden 2023 menestystarinat on julkaistu SAMKin sidosryhmälehti Agoran uusimmassa numerossa. Agora on ilmestynyt painettuna ja sen voi lukea myös verkossa.

SAMKin Youtube-kanava.

SAMK mukana TKI-kärjet 2024 -kilpailussa kahdella videolla

Valtakunnallinen ammattikorkeakoulujen TKI-kärjet-kilpailu järjestetään jälleen maaliskuussa 2024. SAMK osallistuu kilpailuun kahdella kilpailuvideolla, joilla esitellään tutkimustoimintaamme.

Henna Kyhä istuu keltaisella tuolilla.

Tutkimuspäällikkönä työikäisten hyvinvoinnin asialla

SAMKissa toimii nyt Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus. Keskuksen toiminta keskittyy satakuntalaisten työntekijöiden hyvinvointiin ja sen myötä maakunnan työvoiman saatavuuden haasteisiin. Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskusta vetää tutkimuspäällikkö ja kasvatustieteen tohtori Henna Kyhä.