Harjoittelu Lontoon sairaaloissa toi hurjasti rohkeutta ja kansainvälistä kokemusta

Kolmannen vuoden sairaanhoito-opiskelija Jenni Vikström suoritti osan harjoitteluistaan Englannissa Lontoossa viime syksyllä. Hän työskenteli muun muassa kahdessa sairaalassa Royal Free Hospitalissa ja Whittington Hospitalissa.

Vanha rakennus Lontoossa.
Processed with VSCO with a4 preset

Lontoo oli hurjan iso, tekemistä riitti aina, eikä tylsää hetkeä tullut.

21-vuotias Jenni valitsi vaihtokohdemaakseen Englannin, koska suunnittelee tulevaisuudessa valmistuttuaan muuttoa Englantiin poikaystävänsä luo.

– Harjoittelu antoi hyvää näkökulmaa siitä, millaista sairaanhoitajan työ sitten Englannissa olisi.

Uusia kokemuksia ja tuttavuuksia

Jennille kansainvälisen kokemuksen saaminen oli hyvin tärkeää ja hän päätti lähteä suorittamaan osan harjoitteluistaan Lontooseen samaan kaupunkiin, jossa hänen poikaystävänsä asuu. Kaupunkina Lontoo oli hurjan iso, tekemistä riitti aina, eikä tylsää hetkeä tullut.

– Kokonaisuudessaan kokemus oli ihana ja todella onnistunut.

Jenni tutustui vaihtokorkeakoulussaan sekä harjoitteluissaan moniin uusiin ihmisiin ja sai paljon uusia tuttavia myös eri maista. Jenni työskenteli kahdessa sairaalassa suorittaen sisätautien ja leikkaushoidon harjoittelujaksot. Aluksi pitkät 12,5 tunnin työpäivät olivat shokki, mutta vähitellen siihenkin tottui, sillä työpäiviä oli vähemmän viikossa.

Positiivisena asiana Jenni huomasi myös hauskoja kulttuurieroja verrattuna Suomeen. Ihmiset olivat todella kohteliaita ja ventovierailtakin kysyttiin usein kuulumiset. Välillä Jenniä luultiin paikalliseksi, sillä suuri osa hoitajista oli kotoisin muualta, eikä häntä siksi aina tunnistettu vaihto-opiskelijaksi.

Kielitaito kehittyy ja rohkeus karttuu

Rohkeus kasvoi hurjasti, sillä ennen vaihtoa ja vaihdossa tuli vastaan entuudestaan tuntemattomia asioita, joita piti itse hoitaa ja selvitellä, kuten kaikki lomakkeet ennen lähtöä. Harjoittelussa Jenni kohtasi paljon itsenäistä työtä ja asioita tuli selvittää ja kysellä, koska suuressa sairaalassa oli yleensä kovin kiire.

– On vain oltava itse aktiivinen ja uskallettava kysyä ja keskustella avoimesti, myös potilaiden kanssa.

Jennin mukaan muutos voi olla aluksi shokki, mutta kaikkeen tottuu kyllä. Kielitaito ja sanavarasto kehittyivät vaihdossa merkittävästi. Alan sanasto tuli tutuksi ja yleiset lyhenteet selkiytyivät. Jenni kertookin, että perusenglannilla selviää kyllä, mutta outoja aksentteja ja täysin englantia puhumattomia tuli myös vastaan.

Vinkiksi Jenni kertoo, että oman alan ammattisanastoa kannattaa harjoitella etukäteen sillä harjoittelussa vastaan saattaa tulla paljon lyhenteitä, joita ei ole kuullutkaan.

Vaihtonsa aikana Jenni ei kokenut mitään suuria vaikeuksia, mutta alan lyhenteet sairaaloissa tuottivat alussa hankaluuksia, jotta ymmärsi mistä oli kyse. Harjoittelupäivät sujuivat usein nopeasti, sillä tehtävää riitti. Usein Jenni työskenteli toisen hoitajan apurina, mutta teki myös paljon itsenäistä työtä. Itse varsinaista opetusta Jennillä oli melko vähän harjoittelujaksojen aikana.

Harjoittelua ulkomailla Jenni suosittelee ehdottomasti kaikille, joilla yhtään on kiinnostusta kansainvälistymistä kohtaan. Hän muistuttaa, että Suomesta ei varmasti saa samanlaista kokemusta mitä vaihdosta voisi saada.

Tutustu hoitotyön koulutukseen Jenni Vikström seisoo tiiliaidan vieressä.

Jenni Vikström

Kolmannen vuoden sairaanhoitajaopiskelija

Harjoittelussa Lontoossa syksyllä 2019

Sairaalat: Royal Free Hospital & Whittington Hospital

Vaihtokorkeakoulu: Middlesex Univercity

[fts_facebook type=page id=109460739074035 access_token=EAAP9hArvboQBAHuZCilXkHK0ZAvIIgxDxHyRNG8kAYXgpYqQS5WnXHclzsey8DCASQN9liVavKPbuGkRhgQ5W3AAu733GtZBFMZCVrqp6jyDTwLbsIGNnvxmrWZCgmEiZARi00Y5vZCTDbmHke3zNWLWeR32v6JRx8NgXTk5VmVQwZDZD posts=3 height=500px description=no posts_displayed=page_only] [fts_twitter twitter_name=satakunnanamk tweets_count=4 twitter_height=500px cover_photo=no stats_bar=no show_retweets=no show_replies=no] [fts_instagram instagram_id=17841400714380848 access_token=IGQVJXNWt3U1AwMy0ySUZAybzBFNnlxN1dXM0RDNVBxNzBPZAmgyWXRUdTN2dlNucEtuekhocWxkSFVHb0hhUWJPbUhZAend4X2xuNm9QU2UxTG1IMnNvTVJQa1BtMUxIYnc0WEZA5akh3 pics_count=6 type=basic height=500px super_gallery=yes columns=1 force_columns=no space_between_photos=1px icon_size=65px hide_date_likes_comments=no] [fts_youtube vid_count=4 large_vid=yes large_vid_title=no large_vid_description=no thumbs_play_in_iframe=no vids_in_row=1 omit_first_thumbnail=no space_between_videos=5px force_columns=no maxres_thumbnail_images=yes thumbs_wrap_color=#000 username=samkcommunications]

Jaa tämä sivu

Toni Aaltonen palvelinhuoneessa.

Innovaatio SAMKissa – Tekoälypalvelin vauhdittaa oppimista

SAMKin uusi tekoälypalvelin avaa ovia opiskelijoiden syvemmälle oppimiselle. SAMKissa rakennettu ainutlaatuinen tekoälypalvelin on suunniteltu erityisesti opetuksen ja tutkimuksen käyttöön. Mistä oikein on kyse, lehtori Toni Aaltonen?

Maisemakuva Kroatiasta

Eemil suoritti tradenomiopintojen harjoittelun Kroatiassa

Eemil Kaappa aloitti tradenomiopinnot SAMKissa vuonna 2022, koska opinnot tukevat hänen toimintaansa yrittäjänä. Eemilin yritys suunnittelee tarrasarjoja, ja yritys on työllistänyt opiskelijoita SAMKista. Eemil opiskelee yrittäjän tutkinto-ohjelmassa.

Opiskelijoita istuu sohvilla.

SAMKista ennätysmäärä opiskelijoita työelämään

SAMKista valmistuu vuosittain merkittävä joukko uusia osaajia vahvistamaan varsinkin Satakunnan elinvoimaa. Viime vuonna valmistui ennätykselliset 1232 opiskelijaa, joista 226 suoritti YAMK-tutkinnon. Mitä kaikkea on tehty, jotta tähän hienoon tulokseen päästiin?