Avoimen ammattikorkeakoulun polkuopinnot

Polkuopinnoissa opiskelet tutkintoryhmän mukana opetussuunnitelmien mukaisia, pääosin ensimmäisen/toisen vuoden ammattikorkeakouluopintoja. Polkuopintoja järjestämme päivätoteutuksina, monimuotototeutuksina tai kokonaan verkko-opintoina. Polkuopinnoissa voit etukäteen keventää tulevaa opiskelukuormaa tutkinto-opiskelijana sekä vauhdittaa opintoja.

Järjestämme polkuopintohakuja yleensä kaksi kertaa vuodessa, kevään ja syksyn korkeakoulujen yhteishakuvalintojen jälkeen. Syksyllä alkavien polkuopintojen hakukohteet julkaistaan toukokuussa ja tammikuussa alkavien polkuopintojen hakukohteet marraskuussa.

Polkuopintojen suorittamisen jälkeen voit hakeutua erillishaussa tutkinto-opiskelijaksi ja jatkaa opintoja tutussa opiskeluryhmässä. Polkuopinnoissa suorittamasi opinnot voidaan hyväksilukea kulloinkin voimassa olevien tutkintovaatimusten mukaisesti. Hyväksiluvut tehdään vasta, kun olet siirtynyt tutkinto-opiskelijaksi.

POLKUOPINTOHAUN ASKELEET HAKIJALLE

  1. Tutustu polkuopintojen hakukohteisiin ja mahdollisiin valintakriteereihin
  2. Hae polkuopintoihin ilmoitettuna hakuaikana. Ilmoittautumisjärjestyksessä täytettävät paikat menevät nopeasti, joten ilmoittaudu heti hakuajan käynnistyttyä klo 9.00.
  3. Seuraa hakulomakkeella ilmoittamaasi sähköpostia. Polkuopintohaun päättymisen jälkeen (seuraavalla viikolla) kaikki hakijat saavat tiedon valinnasta tai varasijasta hakulomakkeella ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen.
  4. Lue saamasi vahvistusviesti polkuopintoihin valinnasta ajatuksella. Polkuopintoihin valittujen opiskelijoiden vahvistusviestissä on mm. SAMK-ID:n rekisteröintiohjeet ja tietoa opintojen aloituksesta. Luethan nämä tekstit ajatuksella ja avaa tarvittavat linkit.
  5. Maksa polkuopintojen opintomaksu saamallasi maksulinkillä, jos olet maksuvelvollinen. Polkuopintoihin valitut opiskelijat saavat em. vahvistusviestin jälkeen erillisen sähköpostin, josta löytyy maksulinkki polkuopintojen opintomaksun maksamiseen. Polkuopintopaikka vahvistetaan maksamalla opintomaksu. Linkki on voimassa 3 vuorokautta.
  6. Maksuttomaan opiskeluun oikeutetut vahvistavat paikkansa vahvistuskirjeessä ilmoitetulla tavalla.
  7. Jos haluat perua polkuopintopaikkasi, tee se mahdollisimman pian, mutta viimeistään annettuun määräaikaan mennessä kirjallisesti osoitteeseen: avoinamk(at)samk.fi.
  8. Aloita polkuopinnot sujuvasti ja osallistu opintojen aloituspäivään. Ajankohtaiset tiedot opintojen aloitukseen liittyen löydät uuden opiskelijan info -sivustolta. Sivusto on pääosin kohdennettu tutkinto-opiskelijoille, mutta mm. opintojen aloitukseen liittyvät tiedot koskevat myös tutkintoryhmien mukana opiskelevia polkuopiskelijoita.

Tervetuloa avoimen AMKin polkuopintoihin mukaan!

Huomioithan nämä ilmoittautumisen rajoitukset

SAMKin tutkinto-opiskelijat eivät voi osallistua SAMKin avoimen AMKin opintoihin. Jos olet SAMKin tutkinto-opiskelija, ilmoittaudu kursseille tavalliseen tapaan Lokissa tai Tuudossa.

5.-9.8.2024 haussa olevat polkuopinnot

Seuraava haku polkuopintoihin on 5.–9.8.2024. Hakukohteet julkaistaan toukokuussa 2024. Hakulomake löytyy jokaisen hakukohteen tiedoista tällä sivustolla.

Päiväopiskelu

Haussa 5.–9.8.2024.

Monimuoto-opiskelu

Haussa 5.–9.8.2024.

Ylempi AMK -tutkinto

Haussa 5.–9.8.

Polkuopintoinfo

Yhteystiedot

Avoin AMK

avoinamk@samk.fi
Käyntiosoite
Satakunnankatu 23, 28100 Pori
Postiosoite
PL 1001, 28101 Pori

Yhteydenotot yleisesti avoimen AMKin opiskeluun liittyvissä asioissa. Opintojakson suorittamiseen ja sisältöön liittyviin kysymyksiin vastaa opintojakson opettaja.

Kirsi Vierunketo seisomassa aurinkoisessa talvisäässä.

Hyvinvointipalveluiden kehittämisen ja johtamisen YAMK-tutkinto-ohjelma ennätysajassa

Kun Kirsi Vierunkedon ammatillinen kehittyminen tuli ajankohtaiseksi, häntä houkutteli hyvinvointipalveluiden kehittämisen ja johtamisen YAMK-tutkinnon monipuoliset opinnot. Alkuperäinen tarkoitus oli suorittaa opinnot rauhassa kahden vuoden aikana, mutta opinnot valmistuivatkin jo reilussa vuodessa.

Piia Lamminen ja Anu-Mari Elohaka seisovat yhdyskäytävällä Porin kampuksella.

Polkuopinnot tarjoavat toisenlaisen reitin tutkintoon

Polkuopinnot ovat avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, joiden ideana on päästä tutkinto-opiskelijaksi tietyn opintokokonaisuuden suorittamisen jälkeen. Kenelle ne oikein on tarkoitettu ja miten niihin voi hakeutua?

Timo Mattila seisoo vihreä seinän edessä.

Avoimen AMKin opinnot huikeassa kasvussa

Suomalaisen korkeakoulutuksen tulevaisuutta on visioitu pitkään. Esiin on noussut erityisesti jatkuvan oppimisen tarve ja korkeakoulutettujen määrän kasvattaminen ikäluokkakohtaisesti nykyisestä alle 40 %:sta 50 %:iin vuoteen 2030 mennessä.