Kuva opiskelijasta.

Erillishaku aiempien opintojen perusteella

Onko sinulla aiempia korkeakouluopintoja? Katso, voitko hakea erillishaussa.

Voit hakea joustavassa erillishaussa tutkinto-opiskelijaksi SAMKiin aiempien korkeakouluopintojesi perusteella, jos jokin alla listatuista vaihtoehdoista täyttyy. Opinnot voivat olla suoritettu tutkinto-opiskelijana tai avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijana. Opinnot eivät voi olla osa valmista tutkintoa tai voimassa olevan tutkinto-opiskeluoikeuden opintoja.

Hae tutkinto-opiskelijaksi erillishaussa

Voit hakea joustavassa erillishaussa tutkinto-opiskelijaksi meille aiempien korkeakouluopintojesi perusteella, jos jokin alla listatuista vaihtoehdoista 1–5 täyttyy. Opintosi voivat olla suoritettu tutkinto-opiskelijana tai avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijana. Opinnot eivät voi olla osa valmista tutkintoa tai voimassa olevan tutkinto-opiskeluoikeuden opintoja. Haku on auki 1.4.-30.9. ja 1.10.-14.3. eli muulloin paitsi kevään toisen yhteishaun aikaan.

1. Olet suorittanut avoimessa ammattikorkeakoulussa (SAMKissa tai muualla) 45 opintopisteen laajuiset polkuopinnot tai vastaavat avoimen ammattikorkeakoulun opinnot ja haet tutkinto-opiskeluoikeutta.

2. Olet suorittanut avoimessa ammattikorkeakoulussa (SAMKissa tai muualla) 30 op laajuiset ylemmän amk-tutkinnon polkuopinnot tai vastaavat avoimen ammattikorkeakoulun opinnot ja haet tutkinto-opiskeluoikeutta.

3. Sinulta on jäänyt SAMKissa amk-tutkinto tai ylempi amk-tutkinto kesken yli vuosi sitten. Olet suorittanut tutkinnosta puuttuvat opinnot SAMKin avoimessa ammattikorkeakoulussa ja voit valmistua heti.

4. Olet suorittanut vähintään 60 op SAMKin järjestämään amk-tutkintoon soveltuvia opintoja suomalaisessa korkeakoulussa. Suoritettujen opintojen tulee olla osa aiemmin toisessa suomalaisessa korkeakoulussa kesken jäänyttä korkeakoulututkintoa.

5. Olet suorittanut vähintään 10 op (tutkinnon laajuus 60 op) tai 30 op (tutkinnon laajuus 90 op) SAMKin järjestämään ylempään amk-tutkintoon soveltuvia opintoja suomalaisessa korkeakoulussa. Suoritettujen opintojen tulee olla osa aiemmin toisessa suomalaisessa korkeakoulussa kesken jäänyttä korkeakoulututkintoa.

Eikö mikään näistä vaihtoehdoista koske sinua?

  • Jos sinulla on jäänyt meillä tutkinto-opiskelu kesken alle vuosi sitten, voit hakea opinto-oikeuden palautusta tai jatkaa opintosi loppuun avoimessa ammattikorkeakoulussa.
  • Jos sinulla on voimassa oleva opiskeluoikeus suomalaisessa korkeakoulussa ja haluat hakea siirtoa meille, hae siirtohaussa.
  • Jos olet suorittanut SAMKin väyläopintoja toisella asteella, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi väylähaussa.
  • Jos sinulla ei ole aiempia tai kesken olevia korkeakouluopintoja, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi yhteishaussa. Löydät kaikki yhteishaussa mukana olevat koulutuksemme Hae opiskelemaan -sivulta.