Etsi

SAMK-kampus Pori

Kampus sijaitsee Porin keskustassa, rautatieaseman vieressä olevalla Asema-aukiolla. SAMK siirtyy nykyisiltä Porin toimipaikoiltaan, Tiedepuiston ja Tiilimäen kampuksilta, uudelle SAMK-kampukselle keväällä 2017. Opetus uudella kampuksella alkaa syksyllä 2017.

3500 opiskelijan kampus

 • Pinta-ala: 19 200 m²
 • Sijainti: Satakunnankatu 23, Pori
 • Valmistuu: keväällä 2017
 • Kampus elää BYOD-ajassa

600 tutkintoa vuosittain

 • Koulutusaloja: liiketalous, matkailu, sosiaali- ja terveysala, tekniikka
 • Monitoimisali SAMK Agora: tilaa 1000 hengen kokouksiin ja tapahtumiin

Faktat

 • Rakennuttaja: Citycon Oyj
 • Arkkitehti: Arkkitehti Oy Asmala
 • Urakoitsijat: NCC Rakennus Oy ja Are Oy
 • Kiinteistön omistaja: Hemsö Fastighets AB

Lisää aiheesta

| SAMK

SAMK-kampus Pori pian muuttovalmis

SAMKin kaikki Porissa olevat toiminnot muuttavat uudelle kampukselle toukokuun 2017 alussa. Koko kampus tulee olemaan moderni oppimisympäristö.
| Kuvataide

Heli Ryhäsen Pistokas SAMKin uuden kampuksen aulaan

SAMKin uuden Porin kampuksen aulaan toteutetaan kuvanveistäjä Heli Ryhäsen teos Pistokas. Toteutettava teos valittiin taidekilpailun tuloksena kolmen palkitun työn joukosta.

SAMK-kampus Pori taustatietoa

Satakunnan ammattikorkeakoulun uuden kampuksen rakentaminen on käynnistynyt vuonna 2015. Kampus sijaitsee Porin keskustassa, rautatieaseman vieressä olevalla Asema-aukiolla. Kampuksen rakennuttajana toimii Citycon-konserniin kuuluva KOy Porin Asema-Aukio. Rakentamistöistä vastaavana projektinjohtourakoitsijana toimii NCC Rakennus. Arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehti Oy Asmala.

Vaiheita:

 • Etelä-Suomen Kauppakiinteistöt Oy:n (Citicon Oyj:n tytäryhtiö) ja SAMKin välinen vuokrasopimus allekirjoitettiin 16.10.2014.
 • Satakunnan ammattikorkeakoulu Oy:n hallitus päätti hyväksyä Citycon-konserniin kuuluvan Etelä-Suomen Kauppakiinteistöt Oy:n kampustarjouksen 25.3.2014 (Porin kaupunginhallituksen asettaman kampustyöryhmän ehdotuksesta).
 • Kampuksen rakentamisesta kilpaili kolme tarjousta. Citycon ehdotti sijaintipaikaksi Asema-aukiota, Hartela ja Skanska ns. Aviaporin aluetta Tiilimäen kaupunginosassa.

Kiinteistö:

Asema-aukion kiinteistö on yksi Cityconin muista kauppapaikoista ja se kattaa noin 19 000 neliömetriä vuokrattavaa tilaa. Kokonaan uutta vuokrattavaa tilaa rakennetaan yhteensä noin 14 000 neliömetriä. Peruskorjattavan alueen laajuus on noin 9 000 neliömetriä. Uudesta noin 23 000 neliömetriä kattavasta kiinteistöstä 19 200 neliömetriä tulee SAMKin käyttöön. Tilat on täyteen vuokrattu. Hankkeen kokonaisinvestointi on noin 40 miljoonaa euroa. Kiinteistössä palvelevat normaalisti koko hankkeen ajan nykyinen K-supermarket ja sen yhteydessä toimiva apteekki. (Citycon Oyj:n tiedote 15.12.2014).

Netcam

Voit seurata töiden edistymistä nettikamerakuvassa SAMKin kampustyömaalta Porin Asema-aukiolta. Voit avata kuvan suuremmassa koossa.

SAMKille kampus tarjoaa tehokkaat, toiminnalliset ja muuntojoustavat tilat. Uskomme, että keskeinen sijainti, hyvät kulkuyhteydet ja toimiva, moderni opiskeluympäristö lisäävät opiskelijoiden opiskeluintoa sekä SAMKin ja Porin vetovoimaa opiskelupaikkana.

Toimitusjohtaja, rehtori Juha Kämäri, SAMK

Uudet oppimisympäristöt

Uuden kampuksen tilat on suunniteltu kokonaan uusista lähtökohdista muunneltaviksi, akustisesti toimiviksi luokkahuoneiksi, joissa erilaiset tavat oppia ja opettaa ovat mahdollisia.

Esimerkiksi kooltaan keskiverto luokka (n. 85 m2, 42 opiskelijapaikkaa) on jaettavissa kahtia ja käytettävissä pienempinä tiloina esimerkiksi pienryhmäopetuksen tai ohjauksen tarpeisiin. Perinteinen videotykki on korvattu kosketustaululla, joka vapauttaa opettajan tietokoneen takaa työskentelemään kosketustaululla. Taulu toimii opetustilanteessa myös valkotauluna, jonka muistiinpanot on helposti siirrettävissä opiskelijoiden käyttöön verkko-opetusalustan kautta.

Kalusteiden osalta opettajan työpiste on pienentynyt ja muuttunut liikuteltavaksi, jolloin opettaja voi niin halutessaan siirtyä opettamaan kokonaan kosketustaulun kautta.

Tiloissa on lisäksi käytettävissä SAMKissa kehitetty HILL-konseptin mukainen, verkkovälitteisen lähiopetuksen mahdollistava tekniikka. Konsepti mahdollistaa sen, että opiskelijalla verkossa on yhtälainen mahdollisuus osallistua opetustilanteeseen kuin luokassa olevillakin. Hän näkee ja kuulee luokan tapahtumat reaaliaikaisesti ja voi osallistua kommentoimalla tai jakamalla materiaalia omalta laitteeltaan luokkaan. Opetustilanteet on mahdollista myös nauhoittaa niille opiskelijoille, jotka eivät juuri siinä hetkessä pääse paikalle.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:
Katja Lempinen,
verkko-opetuksen koordinaattori
katja.lempinen(a)samk.fi

Koko kampus toimii oppimisympäristönä. Kampuksella on käytettävissä erilaisia ja eri kokoisia opiskelijoiden itseopiskeluun ja ryhmätöihin sopivia tiloja. Niitä löytyy lähes kaikista käytävätiloista, erillisistä ryhmätyö- ja kokoustiloista sekä myös esimerkiksi kirjastosta.

Verkko-opetuksen koordinaattori Katja Lempinen, SAMK

Yhteystiedot

Ota yhteyttä:

Kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkö Jussi Koskinen, jussi.koskinen@samk.fi, puh. 044 710 3260

Viestintäpäällikkö Hanna Valtokivi, hanna.valtokivi@samk.fi, puh. 044 710 3026

kampuspori
Anna meille palautetta