Yleistä

Asiantuntevaa teknologia- ja sovelluskehittämistyötä nykyaikaisin laittein

Porin kampuksella sijaitseva RoboAI:n yhteiskäyttölaboratorio on teknologia- ja sovelluskehittämistyöhön keskittyvä, asiantuntijoiden ja nykyaikaisten laitteiden muodostama kokonaisuus.

Yhteiskäyttölaboratorion avoin tutkimusinfrastuktuuri tukee innovatiivista tutkimusta ja tuotekehitystoimintaa. Yhteiskäyttölaboratoriossa kokemus kohtaa innostuksen, asiantuntemus teknologiatarpeen ja uteliaisuus tulevaisuuden mahdollisuudet. Laboratoriolaitteiden avulla voimme esimerkiksi pilotoida tuotantoprosesseja.

Ohita upotus: RoboAI:n yhteiskäyttölaboratorion esittelyvideo

Tutustu RoboAI:n yhteiskäyttölaboratorioon esittelyvideolla.

Palvelut

Pilotoi, protoa ja testaa – uutta tutkimustietoa hyödyntäen

RoboAI:n laboratoriossa kumppanimme pääsevät pilotoimaan, protoamaan ja testaamaan uusia liiketoiminta-avauksia sekä hyödyntämään korkeakoulujen tutkimusryhmien tuottamaa uutta tietoa. Asiakkaalle tarjoamme sopivia palvelukokonaisuuksia projektin vaativuudesta, laajuudesta ja rahoitustarpeesta riippuen.

Tutustu palveluihin tarkemmin RoboAI:n sivuilla Linkki avautuu uuteen välilehteen

Laitteisto

Laitteistoa laaja-alaiseen teknologian ja sovellusten kehittämiseen

Automaatio ja robotiikka

Perinteiset teollisuusrobotit, yhteistyörobotit, mobiilirobotit ja sosiaaliset robotit mahdollistavat niin uuden robotiikan opiskelun kuin uusien sovellusten suunnittelun ja toteuttamisen.

Simulointi

3D-simulaatioiden luominen todellisista tuotantojärjestelmistä tai uuden tuotannon suunnittelu virtuaalimaailmassa laitteita käsitellen onnistuu laboratorion simulointiympäristöissä. Simuloinnin avulla voimme suunnitella ja toteuttaa tuotannon toiminnallisuuksia sekä testata niitä virtuaalisesti ennen kuin yhtään laitetta on tilattu.

Konenäkö

Laboratoriossa tutkimme ja kehitämme konenäköä laajasti perinteisistä konenäköjärjestelmistä ja älykamerajärjestelmistä aina erilaisiin erikoiskuvaustekniikoihin. Kameroita meiltä löytyy näkyvän valon aallonpituudella tehtävään kuvaukseen, lähi-infrapunakuvaukseen, spektraalikuvaukseen ja pitkäaaltoiseen infrapuna- eli lämpökuvaukseen sekä laitteistoa 3D-kuvausta useilla erilaisilla tekniikoilla.

3D-tulostus

3D-tulostimilla voimme valmistaa pienoismalleja sekä erilaisissa sovelluksissa ja järjestelmissä tarvittavia osia, 3D-kuvattujen kappaleiden prototyyppejä tai vaikka peliohjaimia. Teemme laboratoriossa myös 3D-tulostuksen soveltavaa tutkimusta esim. tulostusgeometrioiden vaikutuksesta tulostuksen lujuuteen.

Hyvinvointiteknologia

RoboAI-laboratoriossa on laaja hyvinvointiteknologian laitekanta. Monialainen tutkimus-,  kehitys- ja opetustoiminta tuottaa yhteiskehitettyjä prototyyppejä hyötypeleistä ihmisen toiminnan mittaamiseen ja älykkäisiin palveluihin.

Energiatekniikka

Energiatekniikan laboratoriossa tuotamme uusiutuvaa energiaa SAMKin Porin kampuksen käyttöön ja tutkitaan mm. asennuskulman, suuntauksen ja rivivälin vaikutusta energian saantiin sekä energian tuotannon ja kulutuksen tasaamista. Yhteiskäyttölaboratorion sähkö tuotetaan aurinkopaneeleilla Porin kampuksen katolla.

Rakennustekniikka

Rakennustekniikan laboratorio koostuu kolmesta osasta: Betonilaboratoriossa onnistuu mm. betonin ominaisuuksien määritys ja kiviainestutkimukset. Sisäilmastolaboratoriossa voimme tutkia lämmön siirtymistä eri rakenteiden läpi ja suorittaa sisäilmastoon liittyviä mittauksia. LVI-laboratoriossa opiskelijamme harjoittelevat esimerkiksi ilmanvaihdon säätöä ja mittausta sekä vesi- ja lämmitysverkostoon tehtäviä mittauksia.

Sähkötekniikka

Sähkövoimatekniikan laboratoriossa olemme vieneet sähkökoneet uudelle aikakaudelle automaatiojärjestelmien avulla. Etäkäyttöympäristössä voi käyttäjä testata tai demota koneita ja laitteistoja etäyhteydellä.

Tutustu tarkemmin RoboAI:n sivuilla Linkki avautuu uuteen välilehteen

Sijainti

Täältä löydät meidät

RoboAI:n yhteiskäyttölaboratorio toimii Porin kampuksella.

SAMK-kampus Pori
Satakunnankatu 23
B-osa, 1. kerros

Katso sijaintimme kartalla Linkki avautuu uuteen välilehteen

Yhteyshenkilö

Pekka Suominen

Tutkimuspäällikkö
+358 44 710 3095 pekka.suominen@samk.fi
Vastuualueyksikkö
Teknologia
Toimintayksikkö
RoboAI
Toimipaikka
SAMK-kampus Pori
Lue lisää