Kuva laboratoriosta.

Rakennus- ja LVI-laboratorio

Mittausta, testausta ja oppimista

Rakennus- ja LVI-laboratoriossa opiskelijamme suorittavat monipuolisia käytännön harjoituksia, kuten ominaisuuksien testauksia ja mittauksia. Samoissa tiloissa toimii myös energialaboratorio.

Yleistä

Tietoa Rakennus- ja LVI-laboratoriosta

Rakennus- ja LVI-laboratoriossa opiskelijamme tekevät kattavasti erityyppisiä rakennus- ja LVI-tekniikkaan liittyviä käytännön harjoituksia. Tehtävät laboratorioharjoitukset liittyvät esimerkiksi betonin ominaisuuksien määrittämiseen ja testaukseen, energiatehokkuus- ja sisäilmastomittauksiin sekä ilmanvaihdon mittauksiin ja säätöön.

Samoissa tiloissa toimii myös energialaboratorio, jossa opiskelijoillamme on mahdollisuus tehdä laboratoriotöitä, jotka liittyvät lämpöpumppujen toimintaan, aurinkoenergiajärjestelmän ja akuston käyttöön, vesiprosessiin sekä erityyppisten virtausten mittaamiseen putkistojärjestelmissä.

Palvelut

Mittauspalveluita rakentamiseen ja LVH:hin liittyen

Tarjoamme erilaisia rakentamiseen ja LVI:hin sekä energiaan liittyviä mittauspalveluita. Olemme suorittaneet erityyppisiä mittauksia myös opiskelijayhteistyönä yritysten kanssa.

 

Laitteisto

Laboratoriolaitteistoa monipuolisiin rakentamisen tarpeisiin

Rakenteisiin liittyen laboratoriostamme löytyy laitteisto lämpökuvaukseen, tiiviysmittaukseen ja kosteusmittauksiin (pintakosteus- ja porareikämittaukset) . Sisäilmasto-olosuhteiden osalta löytyy langattomat mittalaitteet pidempikestoisiin mittauksiin (lämpötila, % RH, CO2, paine-ero, PM1.0 – PM10.0).

LVI-järjestelmiin mittauslaitteistoa löytyy ilmavirtausmittauksiin, vesivirtamittauksiin sekä pidempiaikaisiin loggerimittauksiin K-tyypin termopareilla.

Betonilaboratoriosta löytyy laitteistoa kiviaineksien rakeisuuden määrittämiseen, betonin notkeuden määrittämiseen, lämpökaappi olosuhdesäilytykseen, tuoreen betonin ilmamäärän mittaamiseen, betonin lujuuden määrittämiseen ainetta rikkomattomin menetelmin ja peitepaksuuden ja raudoitteiden sijainnin määrittämiseksi.

Sijainti

Täältä löydät meidät

LVI- ja energialaboratorio
SAMK-kampus Pori
B-osa

Betonilaboratorio
SAMK-kampus Pori
parkkihallin vieressä oleva tila

Katso sijaintimme kartalla Linkki avautuu uuteen välilehteen

Marko Kukka

Laboratorioinsinööri
+358 44 710 3185 marko.kukka@samk.fi
LVI- ja energialaboratorio
Vastuualueyksikkö
Teknologia
Toimintayksikkö
Rakennettu ympäristö
Tiimi
Rakentaminen
Toimipaikka
SAMK-kampus Pori
Lue lisää

Mari Kujala

Lehtori
+358 44 710 3277 mari.kujala@samk.fi
Rakennus- ja betonilaboratorio
Vastuualueyksikkö
Teknologia
Toimintayksikkö
Rakennettu ympäristö
Tiimi
Rakentaminen
Toimipaikka
SAMK-kampus Pori
Lue lisää