Yleistä

Yleistä Pelisellistä

Peliselli on luovaan työskentelyyn suunniteltu muunneltava tila, jossa yhdistyy monen toimialan osaaminen. Ympäristö tarjoaa teknologiat sisällöntuotantoon, hyötypelien kehittämiseen, testaamiseen ja pelaamiseen.

Pelisellissä voidaan tuottaa myös moniaistillisia elämyksiä, virtuaalimatkoja ja palveluprototyyppejä aktivointi- tai rentoutustarkoituksiin sekä toimintakyvyn ja yhteisöllisyyden tueksi. Laboratorio toimii myös linkkinä muihin kehittämisympäristöihin ja tutkinto-ohjelmiin. Pelisellin kautta on mahdollista saada kontakteja, tukea ja ideoita teknologian ja uusien tapojen kokeilemiseen, testaamiseen ja soveltamiseen omalle toimialalle.

Laitteisto

Valmiudet monialaiseen tutkimukseen ja elämystuotantoon

Pelisellilaboratorio koostuu useasta toiminnallisesta osiosta, joita voidaan muunnella tarpeiden mukaisesti:

Aistiystävällinen rentoutumisnurkka ja aistituotteet

Rentoutustuoli ja muusta laboratoriosta eristettävä tila, jossa on vireystilan säätelyyn ja moniaistillisten kokemusten tuottoon tarkoitettuja eri aisteja stimuloivia pienlaitteita ja välineitä.

Muunneltava pelialue

Pelaamisen, sisällöntuotannon, simulaatioiden ja muiden toiminnallisten tuokioiden tarpeisiin muunneltava alue, digitaalisen pelaamisen laitteistot mm. AR & VR -välineistöä, PS5-konsoli ja PC:t, sekä lautapelejä ja liikuntapelejä (mototiles, plazepods).

Sisällöntuotannon välineet

Podcast-laitteisto (4 mikrofonilla), videokamerat (perinteinen & 360), green screen, Rokoko mocap-puku, rooliasusteita.

Luova luola

Leikkimiseen kannustava ”möyrintätila” eristettävissä muusta laboratoriosta.

Ryhmätyötila

Ideasohvaryhmä, kookas virtuaali-ikkuna, laadukas äänentoisto, säädettävä valaistus sekä perinteinen esitystekniikka mahdollistavat elämykselliset tuokiot, virtuaalimatkat ja työpajat.

Bittipyörittämö

Tehotietokoneet ja työpisteet ohjelmistojen kehittämiseen, testaamiseen, data-analytiikkaan, videoeditointiin ym. Ohjelmistoja voidaan päivittää käyttäjien tarpeiden mukaisesti.

Lainattavat laukut

Pelisellistä voi lainata teemoitetusti koostettuja välinevalikoimia kätevästi salkkuina. Salkusto päivittyy, mutta tällä hetkellä tarjolla on kaksi eri sisältöistä aistivälinelaukkua, Funteeraamo – pienapuvälinelaukku sekä 360-videotuotantosalkku.

Rentotutusnurkka

Palvelut

Tukea elämysteknologian soveltamiseen, kehittämiseen ja tutkimukseen

Peliselli palvelee yli toimialarajojen ja olemme uteliaita kehittämään toimintaamme tarvitsijoiden mukaisesti. Tällä hetkellä Peliselli tarjoaa seuraavia mahdollisuuksia:

Peliselli on törmäytymispaikka ja oppimisympäristö, jossa eri alojen opiskelijat suorittavat opintoja. Näihin voidaan sisällyttää monenlaista sidosryhmäyhteistyötä hyötypelien kehittämisestä aistimatkoihin ja ohjattuihin liikunnallisiin tuokioihin.

Yhteistyö palvelukeskus Soteekin kanssa mahdollistaa monenlaisia räätälöityjä palveluita teematuokioista ja testauksista lainasalkkujen opastettuun lainaamiseen omaan ympäristöön.

Yhteistyö tekniikan tutkinto-ohjelmien ja RoboAI-akatemian kanssa mahdollistaa erilaiset teknologiaprojektit ja kokeilut liittyen sisällöntuotantoon, peli- ja ohjelmistokehitykseen sekä muihin prototypointeihin. Yhteistyö kulttuuri- ja liiketoiminta-alojen kanssa mahdollistaa puolestaan palvelumuotoilun ja luovien alojen tietotaidon hyödyntämistä tuote- ja palvelukehityksessä.

Monipuolinen tutkimus- ja kehittämisprojektikantamme tarjoavat mahdollisuuksia myös pidemmälle vietyyn yhteistyöhön. Pelisellin toiminta linkittyy erityisesti RoboAI-tutkimuskeskuksen toimintaan.

 

Sijainti

Täältä löydät meidät

Peliselli hyötypeli- ja elämyslaboratorio sijaitsee Porin kampuksella, A-osan kellarikerroksessa. Perille pääset kävelemällä infon viereisistä portaista alas tai kevytrakenteisella hissillä (liikuntarajoitteiset), joka sijaitsee henkilöhissien vieressä.

Osoite:
SAMK-Kampus Pori
Satakunnankatu 23
A-osa, kellarikerros

Katso sijaintimme kartalla Linkki avautuu uuteen välilehteen

Yhteyshenkilöt

Sari Merilampi

Tutkijayliopettaja
+358 44 710 3171 sari.merilampi@samk.fi
Vastuualueyksikkö
Teknologia
Toimintayksikkö
RoboAI Health
Toimipaikka
SAMK-kampus Pori
Lue lisää

Janika Tommiska

Tuntiopettaja
+358 44 710 6332 janika.tommiska@samk.fi
Vastuualueyksikkö
Teknologia
Toimintayksikkö
RoboAI
Toimipaikka
SAMK-kampus Pori
Lue lisää