Yhteinen eurooppalainen merellisen matkailun opetussuunnitelma täyttää alan osaamisvajeet

SAMKin Matkailun kehittämiskeskuksen koordinoimassa Erasmus+ -projektissa on julkaistu uusi rannikko- ja merellisen matkailun eurooppalainen opetussuunnitelma yhtenäistää alan osaamisen Euroopassa.

Purjeveneiden mastoja pienvenesatamassa.

Rannikko- ja merellisissä kohteissa on ainutlaatuisia piirteitä, jotka tulee huomioida matkailun kehittämisessä. Tämä edellyttää alakohtaista ammattiosaamista. Matkailualan koulutuksessa tulee ymmärtää tälle toimintaympäristölle olennainen osaaminen ja omaksua entistä temaattisempi lähestymistapa opetussuunnitelmien kehittämisessä ja koulutustarjonnan lisäämisessä.

SAMKin Matkailun kehittämiskeskuksen koordinoimassa Erasmus+ -projektissa julkaistu uusi rannikko- ja merellisen matkailun eurooppalainen opetussuunnitelma yhtenäistää alan osaamisen Euroopassa. Opetussuunnitelma on laadittu kuuden eurooppalaisen korkeakoulun yhteistyössä tunnistettujen elinkeinon osaamistarpeiden pohjalta. Se tarjoaa ajankohtaisen tiedon ja osaamisen, joita tarvitaan alan haasteisiin vastaamiseksi ja merellisen toimintaympäristön mahdollisuuksien hyödyntämiseksi.

Suomesta, Virosta, Latviasta, Hollannista ja Irlannista olevat korkeakoulut myös toteuttavat opetussuunnitelmaa yhdessä verkko-opetuksena. Opintojaksot pilotoidaan 1.9.2022-31.3.2023 välisenä aikana. Kaikki eurooppalaiset matkailualan opiskelijat ja elinkeinossa työskentelevät ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan opintojaksoille.

Opetussuunnitelma Skills4CMT-hankkeen verkkosivuilla (PDF) Lisätietoja ilmoittautumisesta opintojaksojen pilotointiin Skills4CMT-verkkosivuilla

Jaa tämä sivu

Susanna Kunvik (oikealla) toimii SAMKissa erikoistutkijana sekä projektipäällikkönä RAVI- ja Mind Nutrition tutkimushankkeissa. Kuvassa myös Mind Nutrition -tutkimushankkeen tutkija ja ravitsemusasiantuntija Elina Nevala.

SAMKin erikoistutkija Susanna Kunvik mukana luomassa Suomeen ensimmäistä työikäisten ruokasuositusta

Suomeen laaditaan ensimmäistä kertaa työikäisten ruokasuositus, jonka tavoitteena on parantaa suomalaisten työikäisten terveyttä ja työkykyä. Valtion ravitsemusneuvottelukunnan nimeämä työryhmä on aloittanut suositusten valmistelun, ja mukana on myös SAMKin erikoistutkija Susanna Kunvik.

CERNin edustajat Jan Janke (vasemmalla) ja Matthias Braeger saapuivat Poriin viime vuoden lopulla tutustumaan tiloihin ja keskustelemaan tapahtuman järjestelyistä. Kuvassa myös tapahtumaa koordinoiva opettaja Sara Kfouri Koskinen SAMKIsta.

CERN Spring Campus ensi kertaa Suomeen – SAMK isännöi tapahtumaa toukokuussa

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN järjestää vuotuisen CERN Spring Campus -tapahtuman ensi kertaa Suomessa. Toukokuussa 2025 SAMK isännöi tätä merkittävää kansainvälistä tapahtumaa, joka keskittyy tietojenkäsittelytieteisiin ja moderniin teknologiaan.

Tanja Vaitiniemi SAMKin kampuksen käytävällä.

Samkilainen kasvo: Tanja Vaitiniemi rakentaa siltoja SAMKin ja yritysten välille

SAMK tekee vuosittain yhteistyötä yli 800 yrityksen ja yhteisön kanssa. Uusi kumppanuusohjelma on yhteistyön laajin ja syvällisin muoto. Mitä tämä oikein tarkoittaa, kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi?