SAMKin ohjeistus koronavirustilanteessa

SAMKin ohjeistus opiskelijoille ja työntekijöille liittyen koronaviruksen (COVID-19) aiheuttaman pandemian vaikutuksiin SAMKissa.

25.8.2022 | Teksti: SAMK | Kuva: Veera Korhonen

SAMK kampus Porin rakennus kuvattuna taivasta vasten.

SAMKin koronatilanneryhmä on päättänyt toimintansa toistaiseksi 9.5.2022 alkaen.

Ohjeistus päivitetty 19.12.2022. Viimeisimmät muutokset lihavoituna.

Kampuksille tullaan vain terveenä. Ethän ota pienintäkään riskiä, että saattaisit tartuttaa muut opiskelu- ja työympäristössämme.

Jos sinulla on oireita, tee arvio Omaolo.fi-palvelussa ja toimi palvelun antamien ohjeiden perusteella.

Koronatartuntaa epäiltäessä lue ajantasainen ohjeistus Satasairaalan sivuilta: https://www.satasairaala.fi/koronavirus-covid-19/kansalaisohje-mita-teen-jos-epailen-koronatartuntaa

Ohjeita opiskelijoille

 1. Hyvinvointiin liittyvissä asioissa auttaa SAMKin opiskelijahyvinvointisivu.
 2. Riskiryhmään kuuluvan opiskelijan osalta pyritään siihen, että hän voi jatkaa opiskeluja turvallisesti.
  • Riskiryhmiin kuuluvien opiskelijoiden tulee osoittaa riskiryhmään kuuluminen todistuksella, jonka tekee pitkäaikaissairautta hoitava lääkäri (ei YTHS).
  • Tarvittaessa riskiryhmään kuuluvan opiskelijan tulee ottaa yhteyttä kurssin opettajaan, jotta voidaan sopia opintojen etenemisestä ja tenttisuorituksista.

Ohjeita henkilökunnalle

 1. Jos työntekijä itse kuuluu vakavan koronavirustaudin riskiryhmään, esihenkilön kanssa voi edelleen sopia työtehtävien sen mahdollistaessa laajemmasta etätyöstä. Riskiryhmät on määritelty THL:n ohjeessa.
 2. Esihenkilön oikeutta hyväksyä sairauspoissaoloja on laajennettu seitsemään päivään. Muutoin noudatetaan työnteon ohjeistuksia alkuperäisten mukaan.

Matkustamisohjeita henkilökunnalle

 1. SAMKilla on henkilöstölleen kattava matka- ja tapaturmavakuutus, joka korvaa myös sairaanhoitokulut, jos työmatkalla sairastuu koronaan.
 2. Lyhyet opintoihin liittyvät kv-vierailut
  • Lyhyissä opintoihin liittyvissä kansainvälisissä vierailuissa SAMKissa vastaava henkilö tekee esihenkilönsä kanssa riskiarvioinnin ja päätöksen saapuvasta tai lähtevästä ryhmästä.
  • Opintoihin liittyvä matkustaminen ulkomaille tai ulkomailta tulevan ryhmän (yksittäinen ryhmä tai SAMKin järjestämä tapahtuma) saapuminen SAMKin kampuksille on mahdollista terveenä.
  • Ryhmällä tulee olla lähettävän korkeakoulun tai muun oppilaitoksen järjestämä vakuutusturva tai muu selvitys varautumisesta kuluihin, joita mahdollisesti sairauden hoitaminen, karanteenissa olo tai koronan testaaminen aiheuttaa.
  • Lähtijöiden ja saapujien pitää seurata kohdemaan ajankohtaisia koronaohjeita ja toimia lähtö- ja kohdemaan kansallisten ohjeiden mukaan.
 3. Kela voi maksaa tartuntatautipäivärahaa ansionmenetyksestä, kun työntekijä on määrätty olemaan poissa työstään jonkin tartuntataudin, esimerkiksi koronaviruksen, leviämisen estämiseksi.
  • Tartuntatautipäivärahaa varten tarvitaan jälleen 1.1.2023 alkaen tartuntataudeista vastaavan lääkärin päätös. Myös tartuntatautipäivärahan hakuaika lyhenee nykyisestä 6 kuukaudesta 2 kuukauteen.
  • Alle 16-vuotiaan huoltajalla on oikeus tartuntatautipäivärahaan, jos lapsi on määrätty karanteeniin ja huoltaja ei siksi voi tehdä työtä. Päivärahaa voidaan maksaa myös EU-alueella eristetylle tai karanteenin määrätylle henkilölle.
 4. Mikäli työntekijä on palannut ulkomaan matkalta tai voidaan epäillä mahdollista tartuntaa ja henkilö saa hengitystieinfektion oireita, tulee tehdä oirearvion netissä Omaolo-palvelussa (omaolo.fi). Testin lopuksi palvelu antaa toimintaohjeet.
  • Muissa hengitystieoireissa tulee olla etäyhteydessä (puhelin, Digiklinikka) työterveyshuoltoon. Mehiläisen Omamehiläinen-palvelua voi käyttää kellon ympäri verkossa sekä lataamalla puhelinsovellus. Katso tarkemmat toimintaohjeet Mehiläisen verkkosivuilta (mehilainen.fi).

THL seuraa ja arvioi tilannetta Euroopan tautivirasto ECDC:n ja Maailman terveysjärjestö WHO:n kanssa. Päivittäin päivittyvä tilannekuva: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Tietoja myös maailman terveysjärjestö WHO:n sivuilla: https://www.who.int/europe/emergencies/situations/covid-19

Ulkoministeriön matkustustiedotteet löytyvät täältä: https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o

25.8.2022 | Teksti: SAMK | Kuva: Veera Korhonen

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Twitter

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”.

#thinkfuture #artificialintelligence

Projektien kautta voidaan mahdollistaa monenlaista mielenkiintoista ja tärkeää asiaa. Tässä yksi esimerkki 3D- tulostuksesta. @SatakunnanAMK
@RoboAI2

Harjavaltalainen palveluyksikkö otti digiloikan – polttopuut ovat vaihtuneet 3D-tulostukseen:

Satakunnan alueella kehitetään uutta toimintaa, jossa ikääntyneiden ja toimintakyvyltään alentuneiden henkilöiden on mahdollista saada matalalla kynnyksellä ohjausta arkea helpottavasta teknologiasta ja pienapuvälineistä.

#katsetulevaisuuteen

Haemme johtamisen lehtoria vahvistamaan alan osaamista opetuksessa ja tutkimustoiminnassa. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva 1.1.2024 alk. Ensisijainen toimipaikka Pori. Haku päättyy 13.10.2023 kello 16.
#katsetulevaisuuteen #rekrytointi #työpaikat

SAMKissa on toteutettu jo useana vuonna opiskelijahyvinvointikysely. Viimeisin toteutus osoittaa, että SAMKin opiskelijoiden yleinen hyvinvointi on kohentunut muutaman vuoden takaisesta.

#opiskelijahyvinvointi #katsetulevaisuuteen