SAMKin ohjeistus koronavirustilanteessa

SAMKin ohjeistus opiskelijoille ja henkilökunnalle liittyen koronaviruksen (COVID-19) aiheuttaman pandemian vaikutuksiin SAMKissa.

SAMK kampus Porin rakennus kuvattuna taivasta vasten.
Kuva: Veera Korhonen

SAMKin koronatilanneryhmä on päättänyt toimintansa toistaiseksi 9.5.2022 alkaen.

Ohjeistus päivitetty 19.12.2022. Viimeisimmät muutokset lihavoituna.

Kampuksille tullaan vain terveenä. Ethän ota pienintäkään riskiä, että saattaisit tartuttaa muut opiskelu- ja työympäristössämme.

Jos sinulla on oireita, tee arvio Omaolo.fi-palvelussa ja toimi palvelun antamien ohjeiden perusteella.

Koronatartuntaa epäiltäessä lue ajantasainen ohjeistus Satasairaalan sivuilta: https://www.satasairaala.fi/koronavirus-covid-19/kansalaisohje-mita-teen-jos-epailen-koronatartuntaa

Ohjeita opiskelijoille

 1. Hyvinvointiin liittyvissä asioissa auttaa SAMKin opiskelijahyvinvointisivu.
 2. Riskiryhmään kuuluvan opiskelijan osalta pyritään siihen, että hän voi jatkaa opiskeluja turvallisesti.
  • Riskiryhmiin kuuluvien opiskelijoiden tulee osoittaa riskiryhmään kuuluminen todistuksella, jonka tekee pitkäaikaissairautta hoitava lääkäri (ei YTHS).
  • Tarvittaessa riskiryhmään kuuluvan opiskelijan tulee ottaa yhteyttä kurssin opettajaan, jotta voidaan sopia opintojen etenemisestä ja tenttisuorituksista.

Ohjeita henkilökunnalle

 1. Jos työntekijä itse kuuluu vakavan koronavirustaudin riskiryhmään, esihenkilön kanssa voi edelleen sopia työtehtävien sen mahdollistaessa laajemmasta etätyöstä. Riskiryhmät on määritelty THL:n ohjeessa.
 2. Esihenkilön oikeutta hyväksyä sairauspoissaoloja on laajennettu seitsemään päivään. Muutoin noudatetaan työnteon ohjeistuksia alkuperäisten mukaan.

Matkustamisohjeita henkilökunnalle

 1. SAMKilla on henkilöstölleen kattava matka- ja tapaturmavakuutus, joka korvaa myös sairaanhoitokulut, jos työmatkalla sairastuu koronaan.
 2. Lyhyet opintoihin liittyvät kv-vierailut
  • Lyhyissä opintoihin liittyvissä kansainvälisissä vierailuissa SAMKissa vastaava henkilö tekee esihenkilönsä kanssa riskiarvioinnin ja päätöksen saapuvasta tai lähtevästä ryhmästä.
  • Opintoihin liittyvä matkustaminen ulkomaille tai ulkomailta tulevan ryhmän (yksittäinen ryhmä tai SAMKin järjestämä tapahtuma) saapuminen SAMKin kampuksille on mahdollista terveenä.
  • Ryhmällä tulee olla lähettävän korkeakoulun tai muun oppilaitoksen järjestämä vakuutusturva tai muu selvitys varautumisesta kuluihin, joita mahdollisesti sairauden hoitaminen, karanteenissa olo tai koronan testaaminen aiheuttaa.
  • Lähtijöiden ja saapujien pitää seurata kohdemaan ajankohtaisia koronaohjeita ja toimia lähtö- ja kohdemaan kansallisten ohjeiden mukaan.
 3. Kela voi maksaa tartuntatautipäivärahaa ansionmenetyksestä, kun työntekijä on määrätty olemaan poissa työstään jonkin tartuntataudin, esimerkiksi koronaviruksen, leviämisen estämiseksi.
  • Tartuntatautipäivärahaa varten tarvitaan jälleen 1.1.2023 alkaen tartuntataudeista vastaavan lääkärin päätös. Myös tartuntatautipäivärahan hakuaika lyhenee nykyisestä 6 kuukaudesta 2 kuukauteen.
  • Alle 16-vuotiaan huoltajalla on oikeus tartuntatautipäivärahaan, jos lapsi on määrätty karanteeniin ja huoltaja ei siksi voi tehdä työtä. Päivärahaa voidaan maksaa myös EU-alueella eristetylle tai karanteenin määrätylle henkilölle.
 4. Mikäli työntekijä on palannut ulkomaan matkalta tai voidaan epäillä mahdollista tartuntaa ja henkilö saa hengitystieinfektion oireita, tulee tehdä oirearvion netissä Omaolo-palvelussa (omaolo.fi). Testin lopuksi palvelu antaa toimintaohjeet.
  • Muissa hengitystieoireissa tulee olla etäyhteydessä (puhelin, Digiklinikka) työterveyshuoltoon. Mehiläisen Omamehiläinen-palvelua voi käyttää kellon ympäri verkossa sekä lataamalla puhelinsovellus. Katso tarkemmat toimintaohjeet Mehiläisen verkkosivuilta (mehilainen.fi).

THL seuraa ja arvioi tilannetta Euroopan tautivirasto ECDC:n ja Maailman terveysjärjestö WHO:n kanssa. Päivittäin päivittyvä tilannekuva: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Tietoja myös maailman terveysjärjestö WHO:n sivuilla: https://www.who.int/europe/emergencies/situations/covid-19

Ulkoministeriön matkustustiedotteet löytyvät täältä: https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o

Jaa tämä sivu

Pohjoisväylän alakoulun piha-alue

Opinnäytetyö: Porin kaupungin peruskoulujen välituntipihat hyvässä kunnossa

Anni Mannila kartoitti Porin kaupungin peruskoulujen välituntipihat marraskuussa 2023 SAMKissa valmistuneessa rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opinnäytetyössään.

Lasten päivä alkoi rehtori, toimitusjohtaja Jari Multisillan pitämällä aamupalaverilla kampuksen taukotilassa.

Työntekijöiden lapset valtasivat SAMKin Porin kampuksen

Valtakunnallisena Lapsi mukaan töihin -päivänä SAMKin Porin kampuksella pyöri kolmisenkymmentä työntekijöiden lasta. Iältään lapset olivat 3–13-vuotiaita. 

SAMK oli mukana Taisto-harjoituksessa – Suomen suurin digiturvaharjoitus auttoi ajankohtaisiin uhkiin varautumisessa

SAMK osallistui tänään Suomen suurimpaan digitaalisen turvallisuuden harjoitukseen Taistoon. Taisto on valtakunnallinen harjoitus, joka tarjoaa turvallisen tilaisuuden harjoitella, testata ja kehittää digitaalista turvallisuutta sekä kerryttää osaamista ja varmuutta, joihin tukeutua mahdollisen tosipaikan tullen.