Kiinnostus matkailualaan heräsi uudelleen

Essi Hyvönen opiskelee kolmatta vuotta restonomiksi Satakunnan ammattikorkeakoulussa, vaikka matkailupalvelujen tuottajaksi valmistumisen jälkeen hän ei halunnut kuullakaan sanaa matkailuala. Hänen mielensä kuitenkin muuttui.

Essi työskentelemässä tietokoneella.

Essi opiskelee kolmatta vuotta matkailua Satakunnan ammattikorkeakoulussa.

Essi Hyvönen opiskelee kolmatta vuotta restonomiksi Satakunnan ammattikorkeakoulussa, vaikka matkailupalvelujen tuottajaksi valmistumisen jälkeen hän ei halunnut kuullakaan sanaa matkailuala. Hänen mielensä kuitenkin muuttui ajan myötä.

– Hain ainoastaan Satakunnan ammattikorkeakouluun, koska en ollut vielä valmis muuttamaan Porista ja omat läheiset asuvat lähellä, Essi kertoo.

Essi kokee koulutuksen tarpeeksi kattavaksi ja hän on pitänyt siitä, että heillä on ollut käytännönläheistä työskentelyä opinnoissa, kuten esimerkiksi markkinointia ja tapahtumatuotantoa.

Opintojen edetessä ala alkoi tuntumaan omalta

Essiä kiinnostaisi työskennellä tulevaisuudessa matkailualan liiketoiminnan ja ehkä mahdollisesti markkinoinnin parissa. Ensimmäisenä ja toisena lukuvuonna Essiä kiinnosti pelkästään tapahtumatuotanto, mutta nyt Essi on kallistunut enemmän liiketoiminnan puolelle.

– Tapahtumien järjestämisessä olen ollut mukana opintojaksojen suoritusten ja tuutori- ja ainejärjestötoiminnan myötä sekä toimin tällä hetkellä PoReston eli Porin Restonomiopiskelijat – PoResto ry:n ainejärjestön sihteerinä, Essi kertoo.

Matkailualan liiketoiminnan tutkinto-ohjelma tarjoaa erilaisia työllistymismahdollisuuksia. Töitä voi tehdä yrittäjänä, projektipäällikkönä tai vaikka tapahtumakoordinaattorina.

– Yleensä kysytään, että tuleeko sinusta hotellivirkailija vai matkaopas, kun valmistut? Näihin työtehtäviin valmistutaan kuitenkin toisen asteen matkailun koulutuksesta tai matkanjärjestäjän kurssilta, ei ammattikorkeakoulusta, Essi kertoo.

Opiskeluaikoina Essille tuli hieman yllätyksenä, että kuinka helposti hän pääsi verkostoitumaan ihmisten kanssa.

– Suosittelen lämpimästi hakemaan yhteishauissa opiskelemaan restonomiksi, jos vain löytyy kiinnostusta alaa kohtaan. Nämä vuodet ovat olleet antoisia kaikin puolin enkä vaihtaisi näitä mihinkään, Essi toteaa.

Lue lisää restonomiopinnoista Essi nojaa portaiden kaiteeseen.

Essi Hyvönen

  • 24-vuotias
  • Opiskelee matkailun koulutusohjelmassa restonomiksi
  • Ammatiltaan matkailupalvelujen tuottaja
  • Näkee itsensä töissä matkailualan liiketoiminnan ja -markkinoinnin parissa
  • Toimii Porin Restonomiopiskelijat – PoResto ry:n ainejärjestön sihteerinä

Jaa tämä sivu

Kuvassa SAMKin promoottoriopiskelijoita

OpenSAMK toi kampukselle kuhinaa

OpenSAMK eli SAMKin avoimien ovien päivä järjestettiin tuttuun tapaan Agora-salissa. Kävijöillä oli mahdollisuus tutustua koulutustarjontaan, osallistua erilaisiin aktiviteetteihin ja keskustella SAMKin opiskelijoiden sekä opettajien kanssa koulutusaloista ja opiskelusta yleisesti.

Sopimus allekirjoitettiin Rauman Meriverkostopäivän yhteydessä. Kuvassa Heikki Haaparanta, Tanja Vaitiniemi ja Sami Sohlberg.

RMC ja SAMK vahvistavat yhteistyötään merenkulun ja merilogistiikan koulutuksessa ja tutkimuksessa

Rauma Marine Constructions (RMC) ja SAMK ovat allekirjoittaneet kumppanuussopimuksen, joka syventää yhteistyötä merenkulun ja merilogistiikan koulutuksen sekä tutkimuksen alueilla.

12 ammattikorkeakoulua: Suomi tarvitsee työelämäsuuntautuneen ammatillisen tohtoritutkinnon

12 ammattikorkeakoulun muodostama ryhmä ehdottaa ammatillisen tohtorikoulutuksen pilotoimista seuraavalla hallituskaudella. Ehdotuksen taustalla on huoli Suomen kilpailukyvyn rapautumisesta, innovaatiokyvykkyyden heikentymisestä sekä jäämisestä takamatkalle eurooppalaisesta kehityksestä.