Jasmine haaveilee kansainvälisestä urasta – pohja kansainvälisen kaupan koulutuksesta

Jasmine Hannula opiskelee liiketaloutta kolmatta vuotta SAMKin Rauman kampuksella. Kansainvälistyminen sekä alan laajuus innostivat hänet hakemaan Kansainvälisen kaupan koulutusohjelmaan. Kansainvälisen kaupan koulutusohjelma antaa mahdollisuuden toimia monessa eri työtehtävässä tulevaisuudessa.

20.2.2022 | Teksti: Noora Paloniemi, SAMKin opiskelija | Kuva: Jasmine Hannula

Jasmien Hannula tietokoneella

Harjoittelun jälkeen Jasmine jatkoi työskentelyä harjoittelupaikassaan.

– Kielet ja kansainvälistyminen kiinnostivat minua, joten kun näin tämän tutkinto-ohjelman, päätin hakea, Jasmine kertoo.

Kansainvälisen kaupan opinnot suoritetaan osittain suomeksi ja osittain englanniksi. Lisäksi on mahdollista opiskella eri kieliä.

– Parasta opinnoissa on ollut kielet, sillä olen kiinnostunut niistä. Olen opiskellut kiinaa, saksaa ja vähän ranskaa, Jasmine kertoo.

Varsinainen oppiminen tapahtuu harjoittelussa

Koulutukseen sisältyy kaksi harjoittelua. SAMKissa käydyt opintojaksot luovat pohjatietoa ja perustan osaamiselle, mutta eniten oppii itse harjoittelussa. SAMKissa voi hyödyntää myös aikaisempaa työkokemusta harjoittelun suorittamisessa.

Parasta opinnoissa on ollut kielet, sillä olen kiinnostunut niistä. Olen opiskellut kiinaa, saksaa ja vähän ranskaa.

– Ensimmäisen harjoittelun sain hyväksiluettua työkokemukseni kautta. Toisen harjoittelun suoritin Verohallinnossa, Jasmine kertoo.

Harjoittelussa Jasmine on päässyt hyödyntämään aikaisempaa kielitaitoaan sekä kehittänyt sitä entisestään. Lisäksi harjoittelussa oppii työelämästä ja erilaisten ihmisten kanssa työskentelemisestä.

– Työ oli todella monipuolista ja sai tehdä erilaisia työtehtäviä. Kielten oppimista edisti myös se, että toimistossa työskenteli paljon ruotsinkielisiä.

Etäopetus toi haasteita opiskeluun

Korona on tuonut omat haasteensa opiskelulle. Lähiopetusta on vähennetty ja opetus on siirtynyt enemmän etäopetukseen. Etäopetus on järjestetty hyvin ja se on toiminut, mutta etänä opiskelu on hyvin erilaista kuin luennoilla käyminen kampuksella. Se vaatii erilaista asennetta.

– Huomaa, että etäopiskelu vie vähän motivaatiota verrattuna siihen, että menisi paikan päälle.

Jasmine on ollut tyytyväinen SAMKin opetukseen sekä omaan valintaansa. Hän suosittelee kansainvälisen kaupan opiskelua kaikille, jotka ovat kiinnostuneet kansainvälisestä urasta sekä eri kielten opiskelusta.

Valmistumisen jälkeen Jasmine aikoo löytää unelma-ammattinsa ja mahdollisesti jatkaa opintoja pidemmälle.

Jasmine Hannula pöydän ääressä kahvikuppi kädessä.

Jasmine Hannula

  • Liiketalouden koulutusohjelma (kansainvälinen kauppa)
  • 23 vuotta
  • kotoisin Vaasasta

20.2.2022 | Teksti: Noora Paloniemi, SAMKin opiskelija | Kuva: Jasmine Hannula

Lisää aiheesta

Kuva Lotte World Tower’ista Soulin yltä.
| Opinnot ja opetus

Kansainvälisen kaupan opiskelija sopeutui nopeasti opiskeluun Soulissa

Kolmannen vuoden kansainvälisen kaupan opiskelija Peppi Wallinkoski lähti syyslukukaudeksi 2019 vaihtoon Etelä-Korean Souliin. Nyt lukukaudesta on jo puolet takana ja Aasia on vienyt mukanaan.
Anniina Nummikoski katsoo maisemia korkeuksissa Kanadassa
| Liiketoiminta

Kansainvälisen kaupan opiskelija Anniina Nummikoski suuntasi Kanadaan vaihtoon ja harjoitteluun

Kansainvälistä kauppaa opiskellut Anniina Nummikoski tiesi heti opintojen alusta alkaen haluavansa lähteä vaihtoon ulkomaille. Hän alkoikin heti ensimmäisenä vuonna tutkimaan eri kohteita ja rajaamaan vaihtoehtoja. Anniinalla kriteereinä oli löytää maa, jossa oli oikeasti hyviä opintojaksoja tarjolla sekä puhuttiin hyvin englantia.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKin johtoryhmä tapasi eilen ministerit @HonkonenPetri ja @MikkoTSavola sekä kansanedustajat @Eeva_Kalli ja @MatiasMarttinen eduskunnassa.

Keskustelua käytiin koulutuspolitiikasta, tutkimuksesta sekä Satakunnan tulevaisuuden näkymistä.

#katsetulevaisuuteen #satakunta

2

SAMKin kuvataiteen opiskelijat Anna Kallio ja Annika Närhi vetivät lukiolaisille taidepajaa. Se sisälsi opetusta muun muassa väriopista ja paikkasidonnaisesta taiteesta. Tuotoksena syntyi kolme lukioaikaa symbolisesti kuvaavaa maalausta. 👍https://www.samk.fi/uutiset/lukiolaiset-ottivat-kankaanpaan-yhteislyseon-seinatilat-haltuun-samkin-kuvataiteen-opiskelijat-vetivat-taidepajaa/

Finally we had this wonderful project group (GAMMA project’s Learning, Teaching, Training Activities) as a guest in Pori. How can project participants from four countries grow into such a great collaboration? So happy and proud of this gang! @RoboAI2 @SatakunnanAMK https://twitter.com/i/web/status/1618184366320148480

Kankaanpään pääkirjaston sisääntuloaulan tiloja valjastetaan jatkossa galleriakäyttöön. Kipinä uuden gallerian perustamiseen syntyi, kun kuntakuvataiteilija Mira Piitulainen kohtasi kankaanpääläisiä ja keskusteli alueella asuvan väen kanssa. 🎨🖌️ https://www.epressi.com/tiedotteet/kulttuuri-ja-taide/taidekaupungin-galleriavalikoima-taydentyy-kirjaston-nayttelytilalla.html

Kaksi SAMKin alumnia on valittu Satakunnan Kansan vakituisiksi toimittajiksi. Mikko Elon ja Annika Kangasmaan tavoitteena on avartaa ihmisten maailmankuvaa ja tuoda värisävyjä mustavalkoiseen ajatteluun. 📰 @SatakunnanKansa #alumni #katsetulevaisuuteen
https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000009344648.html