Jasmine haaveilee kansainvälisestä urasta – pohja kansainvälisen kaupan koulutuksesta

Jasmine Hannula opiskelee liiketaloutta kolmatta vuotta SAMKin Rauman kampuksella. Kansainvälistyminen sekä alan laajuus innostivat hänet hakemaan kansainvälisen kaupan koulutukseen. Koulutus antaa mahdollisuuden toimia monessa eri työtehtävässä tulevaisuudessa.

Jasmien Hannula tietokoneella

Harjoittelun jälkeen Jasmine jatkoi työskentelyä harjoittelupaikassaan.

– Kielet ja kansainvälistyminen kiinnostivat minua, joten kun näin tämän tutkinto-ohjelman, päätin hakea, Jasmine kertoo.

Kansainvälisen kaupan opinnot suoritetaan osittain suomeksi ja osittain englanniksi. Lisäksi on mahdollista opiskella eri kieliä.

– Parasta opinnoissa on ollut kielet, sillä olen kiinnostunut niistä. Olen opiskellut kiinaa, saksaa ja vähän ranskaa, Jasmine kertoo.

Varsinainen oppiminen tapahtuu harjoittelussa

Koulutukseen sisältyy kaksi harjoittelua. SAMKissa käydyt opintojaksot luovat pohjatietoa ja perustan osaamiselle, mutta eniten oppii itse harjoittelussa. SAMKissa voi hyödyntää myös aikaisempaa työkokemusta harjoittelun suorittamisessa.

Parasta opinnoissa on ollut kielet, sillä olen kiinnostunut niistä. Olen opiskellut kiinaa, saksaa ja vähän ranskaa.

– Ensimmäisen harjoittelun sain hyväksiluettua työkokemukseni kautta. Toisen harjoittelun suoritin Verohallinnossa, Jasmine kertoo.

Harjoittelussa Jasmine on päässyt hyödyntämään aikaisempaa kielitaitoaan sekä kehittänyt sitä entisestään. Lisäksi harjoittelussa oppii työelämästä ja erilaisten ihmisten kanssa työskentelemisestä.

– Työ oli todella monipuolista ja sai tehdä erilaisia työtehtäviä. Kielten oppimista edisti myös se, että toimistossa työskenteli paljon ruotsinkielisiä.

Etäopetus toi haasteita opiskeluun

Korona on tuonut omat haasteensa opiskelulle. Lähiopetusta on vähennetty ja opetus on siirtynyt enemmän etäopetukseen. Etäopetus on järjestetty hyvin ja se on toiminut, mutta etänä opiskelu on hyvin erilaista kuin luennoilla käyminen kampuksella. Se vaatii erilaista asennetta.

– Huomaa, että etäopiskelu vie vähän motivaatiota verrattuna siihen, että menisi paikan päälle.

Jasmine on ollut tyytyväinen SAMKin opetukseen sekä omaan valintaansa. Hän suosittelee kansainvälisen kaupan opiskelua kaikille, jotka ovat kiinnostuneet kansainvälisestä urasta sekä eri kielten opiskelusta.

Valmistumisen jälkeen Jasmine aikoo löytää unelma-ammattinsa ja mahdollisesti jatkaa opintoja pidemmälle.

Lue lisää liiketalouden koulutuksesta Jasmine Hannula pöydän ääressä kahvikuppi kädessä.

Jasmine Hannula

  • Liiketalouden koulutusohjelma (kansainvälinen kauppa)
  • 23 vuotta
  • kotoisin Vaasasta

Jaa tämä sivu

Pohjoisväylän alakoulun piha-alue

Opinnäytetyö: Porin kaupungin peruskoulujen välituntipihat hyvässä kunnossa

Anni Mannila kartoitti Porin kaupungin peruskoulujen välituntipihat marraskuussa 2023 SAMKissa valmistuneessa rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opinnäytetyössään.

Lasten päivä alkoi rehtori, toimitusjohtaja Jari Multisillan pitämällä aamupalaverilla kampuksen taukotilassa.

Työntekijöiden lapset valtasivat SAMKin Porin kampuksen

Valtakunnallisena Lapsi mukaan töihin -päivänä SAMKin Porin kampuksella pyöri kolmisenkymmentä työntekijöiden lasta. Iältään lapset olivat 3–13-vuotiaita. 

SAMK oli mukana Taisto-harjoituksessa – Suomen suurin digiturvaharjoitus auttoi ajankohtaisiin uhkiin varautumisessa

SAMK osallistui tänään Suomen suurimpaan digitaalisen turvallisuuden harjoitukseen Taistoon. Taisto on valtakunnallinen harjoitus, joka tarjoaa turvallisen tilaisuuden harjoitella, testata ja kehittää digitaalista turvallisuutta sekä kerryttää osaamista ja varmuutta, joihin tukeutua mahdollisen tosipaikan tullen.