FIRST LEGO Leaguen Suomen mestaruus Helsinkiin – Katso kuvareportaasi

Kansainvälinen FLL Legorobottikilpailu keräsi Porin kampuksen Agora-saliin pari sataa innokasta ohjelmoijaa huoltajineen. Mestariksi ylsi helsinkiläinen joukkue nimeltä 6D Robotti.

18.3.2019 | Teksti: Petra O'Rourke ja Janika Tommiska | Kuva: Petra O'Rourke

Tytöt Peli
Läpyt25

Huikea kisapäivä alkoi juhlavalla sisääntulolla Agora-saliin. Euroopan avaruusjärjestö ESA:n johtaja Juha-Pekka Luntama ja SAMKin tutkimusjohtaja Petteri Pulkkinen lausuivat tervetulosanat ja tapahtuma julistettiin avatuksi. Tämän kilpailukauden teema oli Into Orbit – Kiertoradalle. Joukkueiden tuli tunnistaa fysiologinen tai psyykkinen ongelma, jonka ihminen kohtaa pitkällä avaruustutkimusmatkalla. Teema oli onnistunut ja joukkueiden mielikuvitus näkyi salissa monin tavoin.

Kilpailupäivän ohjelma muodostui robottikisasta, tiedeprojektista ja hauskanpidosta reilun pelin hengessä. Näissä kolmessa eri osa-alueessa parhaiten pärjännyt joukkue kruunattiin mestariksi. Tänä vuonna pidettiin yhteensä seitsemän eri aluekilpailua eri puolilla Suomea, joista jatkoon pääsi yhteensä 20 joukkuetta SM-kisoihin. Agora-salissa oli iloinen ja innostunut tunnelma koko päivän: lavalla nähtiin tanssiesityksiä, musiikki soi ja kaikkia joukkueita kannustettiin. Vapaa-ajalla joukkueilla oli mahdollisuus tutustua automaatiolaboratorioon.

Tuomareiden päätöstä odotettiin malttamattomina. Sillä aikaa NASA:n työntekijä Houstonista lähetti livenä videoterveiset kilpailijoille. Kun tuomaristo saapui paikalle, heitti koko porukka yläfemmat ja päästiin palkintojen jakoon.

FIRST LEGO League 2019 SM-kisojen tulokset:

 

Champion’s: 6D Robotti

Robot Performance (robottipeli): SpaceZ

Robot Design, Strategy&Innovation: Comets

Robot Design, Programming: SpaceZ

Robot Design, Mechanical Design: 7CRR

Core Value, Gracious Professionalism: Avaruus_Alpakat

Core Value, Teamwork: MARSPATUKAT

Core Value, Inspiration: Apollo13

Project, Presentation: Rabuset

Project, Innovation Solution: Robolat

Project, Researh: Rainbow Space

Coach: Juha Leino, Avaruus_Alpakat

 

Sponsorien palkinnot:

Suomen robotiikkayhdistys Ry: 3D Space Food INC

CIMCORP: Ruubertti Robortti

Norilsk Nickel Harjavalta: Stella Pisces

Rauma: Nasa

 

Onnittelut kaikille kilpailun osanottajille, kiitokset myös järjestelyihin osallistuneille kymmenille opiskelijoille ja henkilökunnalle.

 

Lisää aiheesta

| Teknologia

Legorobotit kohti ääretöntä – ja sen yli

FIRST LEGO® LEAGUE SM-mestaruuskilpailut järjestetään Satakunnan ammattikorkeakoulun Agora-salissa 14. maaliskuuta. Tämän vuoden avaruusteemaisiin kilpailuihin odotetaan Suomen 20 parasta Lego-joukkuetta, eli noin 250 lasta sidosryhmineen.
| Automaatio ja teollisuus

Viikko Lego-insinöörinä

15-vuotias Leevi Rautiainen suoritti TET-harjoittelunsa SAMKin automaatiolaboratoriossa ohjelmoimalla Lego-robotteja. Ensikosketus koodin kanssa kikkailuun tuli Youtube-videoista.

Uusimmat uutiset

Rakennustekniikan opiskelijat Jari-Petteri Joutsenlahti ja Tomi Ahokas katsovat rakennuspiirroksia rakennustyömaalla.
| SAMK

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutuksesta hyvät valmiudet työelämään

Opiskelijat Siiri Järvinen, Tomi Ahokas ja Jari-Petteri Joutsenlahti kertovat rakennustekniikan opinnoistaan ja harjoittelustaan sekä tulevaisuudensuunnitelmistaan. Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutuksessa voi suuntautua rakennustuotantoon, rakennesuunnitteluun tai LVI-suunnitteluun.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences is at SAMK-kampus Rauma.
SAMK-kampus Rauma
Beautiful day in Rauma ☀️🌼
#samk #mysamk #studyinfinland #rauma #visitrauma
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Rakennusalalla vaaditaan koko ajan uutta kilpailukykyistä osaamista ja siihen tarpeeseen koulutuksesta valmistuu uutta osaavaa työvoimaa. Opiskelijat Siiri Järvinen, Tomi Ahokas ja Jari-Petteri Joutsenlahti kertovat uudella videolla opinnoistaan ja harjoitteluistaan sekä tulevaisuudensuunnitelmistaan.
#rakennusala #samk #mysamk #ylpeästiamk
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
TUKEE!-hankkeen puitteissa on kuunneltu nuoria sekä heittäydytty yhdessä uusiin elämyksiin. Saatujen tulosten perusteella nuoret kokivat merkityksellisinä yhteisöllisyyden, kannustavan ilmapiirin ja osallistumisen vapaaehtoisuuden. #tukee #nuoret #työpajat #mentorointi #yhdessä

Opiskelijat Siiri Järvinen, Tomi Ahokas ja Jari-Petteri Joutsenlahti kertovat uudella videolla rakennustekniikan opinnoistaan ja harjoittelustaan sekä tulevaisuudensuunnitelmistaan. #rakennusala #samk #mysamk #ylpeästiamk
https://t.co/rCMBsXo8lb

TUKEE!-hankkeen puitteissa on kuunneltu nuoria sekä heittäydytty yhdessä uusiin elämyksiin. Nuoret kokivat merkityksellisinä yhteisöllisyyden, kannustavan ilmapiirin ja osallistumisen vapaaehtoisuuden. #tukee #nuoret #työpajat #mentorointi #yhdessä https://t.co/LUbHdZmvuU

CBSmallPorts-projektissa on kaksi pääteemaa: satamien energiatehokkuus ja satamien yhteismarkkinoinnin kehittäminen. Satamien energiatehokkuuden nykytila kartoitetaan. #CBSmallPorts
https://t.co/vVWW5fkcVH

Kari Lilja, Sirpa Sandelin ja Sanna Lindgen pohtivat Osaava yritys – Menestyvä yritys -blogikirjoituksessa, mikä tekee osaajasta asiantuntijan. https://t.co/DLRAzkkZ0Z