FIRST LEGO Leaguen Suomen mestaruus Helsinkiin – Katso kuvareportaasi

Kansainvälinen FLL Legorobottikilpailu keräsi Porin kampuksen Agora-saliin pari sataa innokasta ohjelmoijaa huoltajineen. Mestariksi ylsi helsinkiläinen joukkue nimeltä 6D Robotti.

18.3.2019 | Teksti: Petra O'Rourke ja Janika Tommiska | Kuva: Petra O'Rourke

Tiimi suorittamassa kilpailusuoritustaan.
Kilpaillijat antamassa toisilleen ylävitosia.

Huikea kisapäivä alkoi juhlavalla sisääntulolla Agora-saliin. Euroopan avaruusjärjestö ESA:n johtaja Juha-Pekka Luntama ja SAMKin tutkimusjohtaja Petteri Pulkkinen lausuivat tervetulosanat ja tapahtuma julistettiin avatuksi. Tämän kilpailukauden teema oli Into Orbit – Kiertoradalle. Joukkueiden tuli tunnistaa fysiologinen tai psyykkinen ongelma, jonka ihminen kohtaa pitkällä avaruustutkimusmatkalla. Teema oli onnistunut ja joukkueiden mielikuvitus näkyi salissa monin tavoin.

Kilpailupäivän ohjelma muodostui robottikisasta, tiedeprojektista ja hauskanpidosta reilun pelin hengessä. Näissä kolmessa eri osa-alueessa parhaiten pärjännyt joukkue kruunattiin mestariksi. Tänä vuonna pidettiin yhteensä seitsemän eri aluekilpailua eri puolilla Suomea, joista jatkoon pääsi yhteensä 20 joukkuetta SM-kisoihin. Agora-salissa oli iloinen ja innostunut tunnelma koko päivän: lavalla nähtiin tanssiesityksiä, musiikki soi ja kaikkia joukkueita kannustettiin. Vapaa-ajalla joukkueilla oli mahdollisuus tutustua automaatiolaboratorioon.

Tuomareiden päätöstä odotettiin malttamattomina. Sillä aikaa NASA:n työntekijä Houstonista lähetti livenä videoterveiset kilpailijoille. Kun tuomaristo saapui paikalle, heitti koko porukka yläfemmat ja päästiin palkintojen jakoon.

FIRST LEGO League 2019 SM-kisojen tulokset:

 

Champion’s: 6D Robotti

Robot Performance (robottipeli): SpaceZ

Robot Design, Strategy&Innovation: Comets

Robot Design, Programming: SpaceZ

Robot Design, Mechanical Design: 7CRR

Core Value, Gracious Professionalism: Avaruus_Alpakat

Core Value, Teamwork: MARSPATUKAT

Core Value, Inspiration: Apollo13

Project, Presentation: Rabuset

Project, Innovation Solution: Robolat

Project, Researh: Rainbow Space

Coach: Juha Leino, Avaruus_Alpakat

 

Sponsorien palkinnot:

Suomen robotiikkayhdistys Ry: 3D Space Food INC

CIMCORP: Ruubertti Robortti

Norilsk Nickel Harjavalta: Stella Pisces

Rauma: Nasa

 

Onnittelut kaikille kilpailun osanottajille, kiitokset myös järjestelyihin osallistuneille kymmenille opiskelijoille ja henkilökunnalle.

 

Lisää aiheesta

First Lego League Finland -kilpailut käynnissä Agora-salissa.
| Teknologia

Legorobotit kohti ääretöntä – ja sen yli

FIRST LEGO® LEAGUE SM-mestaruuskilpailut järjestetään Satakunnan ammattikorkeakoulun Agora-salissa 14. maaliskuuta. Tämän vuoden avaruusteemaisiin kilpailuihin odotetaan Suomen 20 parasta Lego-joukkuetta, eli noin 250 lasta sidosryhmineen.
Leevi Rautiainen ohjelmoimassa legorobottia Janika Tommiskan ohjauksessa.
| Automaatio ja teollisuus

Viikko Lego-insinöörinä

15-vuotias Leevi Rautiainen suoritti TET-harjoittelunsa SAMKin automaatiolaboratoriossa ohjelmoimalla Lego-robotteja. Ensikosketus koodin kanssa kikkailuun tuli Youtube-videoista.

Uusimmat uutiset

Riitta Tempakka merenkulun simulaattoreilla.
| Kestävä kehitys

SAMK mukana Climate University -verkostossa

Helsingin yliopisto koordinoi Climate University -verkostoa, jossa on mukana valtaosa suomalaisista korkeakouluista. Ajatuksena on jakaa yhteisellä alustalla maksuttomia verkkokursseja korkeakoulujen ja kaikkien sellaisten käyttöön, jotka ovat kiinnostuneita yhteiskunnan kestävään kehitykseen ja ilmastoon liittyvistä asioista.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

On SAMK staff day, deserving employees of the year 2021 were awarded in various categories including the success story, the initiative, the project operator, the publisher, the communicator, the teacher, and the SAMK person of the year. #thinkfuture
https://www.samk.fi/en/uutiset/deserving-samk-employees-awarded-on-staff-day/

Satakunnan korkean teknologian säätiö tukee satakuntalaisia korkean teknologian hankkeita.

Apurahahaku on käynnissä 30.9. asti.

Lue lisää: http://www.teknologiasaatio.fi/sivu/

#satakunta

Merenkulkualan koulutuksella on Raumalla pitkät juuret. Lehtori @JanneLahtinen4 pohtii Navigator-lehdessä merenkulkualan koulutuksen historiaa ja tulevaisuutta. @NavMagFi #katsetulevaisuuteen
https://navigatormagazine.fi/blogit/mastossa-on-kayty-eika-itkettanyt-yhtaan/

Sali täynnä! 👏👏
Tänään virallisesti alkoi meidän käytännön yhteistyö @SatakunnanAMK ja #friitalankoulu kanssa.
Lisäämme aisteihin ja aistiherkkyyksiin liittyvää tietoutta, kehitämme #aistiesteettomyystyokalu myös lasten käyttöön ja eiköhän jotain tutkimustakin ole vireillä 🤩

Johtamisjuonia-blogissa pureudutaan ajankohtaisiin johtamiseen liittyviin aiheisiin, niin SAMKin henkilökunnan kuin opiskelijoidenkin kirjoittamana. Ensimmäisessä blogikirjoituksessa on pohdittu huonon johtamisen merkitystä työpahoinvoinnin taustalla.
https://johtamisjuonia.samk.fi