Digital Campus tarjoaa inspiraatiota verkko-opetukseen

SAMKin julkaisusarjassa on ilmestynyt Digital Campus – ratkaisuja joustavaan oppimiseen. Se kertoo koulutuksen digitalisaation käytännön sovelluksista ja niiden edellytyksistä SAMKin Kuninkaisten digikampuksella.

Naisopiskelija läppärin kanssa SAMK-kampus Porin kirjastossa.
Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijoita Porin kampuksella. Kuva: Tomi Glad

Toimintatapaa on kehitetty aktiivisesti viimeisten vuosien ajan yhä enemmän joustavan opiskelun mahdollistavaan suuntaan. Kirjan toimittivat lehtorit Kimmo Kallama ja Jonna Koivisto, jotka esittelevät kirjan vastaamalla muutamaan kysymykseemme.

Miksi kirja kannattaa lukea?

Jonna: Kirja on koostettu pitkän pohdinnan jälkeen, ja lopulta haluttiin koota yksien kansien väliin Kuninkaisten toimintaa esitteleviä esimerkkejä. Teos toimii inspiraationa sekä verkko-opetusta harkitsevalle että jo pidempään verkko-opetusta toteuttaneelle opettajalle. Myös opiskelijoille teos tarjoaa uutta näkökulmaa esittelemällä tehtyjä ratkaisuja opettajan silmin.

Kimmo: Kirja toimii toivottavasti sekä inspiraation lähteenä että käytännön käsikirjana koulutuksen ammattilaisille. Myös työnantajille ja tuleville opiskelijoille kirja toimii porttina aikuiskoulutuksen moderniin arkeen.

Kenen erityisesti toivotte lukevan?

Jonna ja Kimmo: Kollegoiden korkeakouluissa ja muiden koulutuksen ammattilaisten. Teos sopii kaikille verkko-opetusta kiinnostuneille. Luettavissa on paljon konkretiaa pedagogisen tahtopuheen sijaan.

Nosta kirjasta jokin sinua ilahduttanut asia…

Jonna: Ilahduttavaa oli toimittaa teosta, jossa kaikki kirjoittajat olivat äärimmäisen sitoutuneita yhteiseen projektiin ja aikatauluun. Tämä kuvaa hyvin Kuninkaisten kampuksen toimintatapaa muutenkin: yhdessä sovitaan tavoitteista ja jokainen soutaa aktiivisesti samaan suuntaan. Loistavaa tiimityöskentelyä, josta kertoo myös se, että monessa kirjan artikkelissa on monta kirjoittajaa.

Kimmo: Erityisen hienoa oli se, että koko tiimi osallistui aktiivisesti julkaisun suunnitteluun ja tekstin tuottamiseen. Tämä kuvastaa sitä ajattelua, että oppiminen on koko organisaation asia ja kaikki osallistuvat sen tuottamiseen tehtävänimikkeestä huolimatta.

Julkaisu on saatavissa Theseuksessa ja muun muassa SAMKin kampuskirjastoista sekä kampuskaupunkien kaupunginkirjastoista. Jos haluat jakaa julkaisua netissä joltain tietyltä aukeamalta alkaen, katso aukeamittain selailtava versio issuusta.

Jaa tämä sivu

Susanna Kunvik (oikealla) toimii SAMKissa erikoistutkijana sekä projektipäällikkönä RAVI- ja Mind Nutrition tutkimushankkeissa. Kuvassa myös Mind Nutrition -tutkimushankkeen tutkija ja ravitsemusasiantuntija Elina Nevala.

SAMKin erikoistutkija Susanna Kunvik mukana luomassa Suomeen ensimmäistä työikäisten ruokasuositusta

Suomeen laaditaan ensimmäistä kertaa työikäisten ruokasuositus, jonka tavoitteena on parantaa suomalaisten työikäisten terveyttä ja työkykyä. Valtion ravitsemusneuvottelukunnan nimeämä työryhmä on aloittanut suositusten valmistelun, ja mukana on myös SAMKin erikoistutkija Susanna Kunvik.

CERNin edustajat Jan Janke (vasemmalla) ja Matthias Braeger saapuivat Poriin viime vuoden lopulla tutustumaan tiloihin ja keskustelemaan tapahtuman järjestelyistä. Kuvassa myös tapahtumaa koordinoiva opettaja Sara Kfouri Koskinen SAMKIsta.

CERN Spring Campus ensi kertaa Suomeen – SAMK isännöi tapahtumaa toukokuussa

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN järjestää vuotuisen CERN Spring Campus -tapahtuman ensi kertaa Suomessa. Toukokuussa 2025 SAMK isännöi tätä merkittävää kansainvälistä tapahtumaa, joka keskittyy tietojenkäsittelytieteisiin ja moderniin teknologiaan.

Tanja Vaitiniemi SAMKin kampuksen käytävällä.

Samkilainen kasvo: Tanja Vaitiniemi rakentaa siltoja SAMKin ja yritysten välille

SAMK tekee vuosittain yhteistyötä yli 800 yrityksen ja yhteisön kanssa. Uusi kumppanuusohjelma on yhteistyön laajin ja syvällisin muoto. Mitä tämä oikein tarkoittaa, kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi?