Tulevaisuudensuunnitelmat energia-alalla houkuttelivat opiskelemaan

Suurimaalta kotoisin oleva 24-vuotias Juho Kuusikoski sai kevään 2021 yhteishaussa opiskelupaikan SAMKista. Hän opiskelee nyt toista vuotta energia- ja ympäristötekniikan insinööritutkintoa, joka on 240 opintopisteen laajuinen.

Juho Kuusikoski puolivartalokuva

Opintojen ohella Juho työskentelee perheensä yrityksessä.

Keväällä 2021 Juho Kuusikoski päätti hakea opiskelupaikkaa. Opiskelualojen miettimiseen Juhon ei tarvinnut käyttää ylimääräistä aikaa, sillä ehdottomasti kiinnostavin ala oli jo hakuhetkellä selvä. SAMKin alavaihtoehdoista löytyi häntä kiinnostava energia- ja ympäristötekniikan ala, joten hän päätti hakea sinne. SAMK oli myös opiskeluvaihtoehdoista sijainniltaan luontevin.

Ala kiinnostaa Juhoa esimerkiksi tulevaisuuden näkökulmasta. Juhon tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu tehdä monipuolisia energia-alan työtehtäviä. Näitä taitoja hän tulisi käyttämään jatkossa heidän omassa bioenergian käsittelyyn erikoistuneessa perheyrityksessään Hakepeikot Oy:ssä, jossa myös Juho työskentelee monipuolisissa tehtävissä.

– Valmistumisen jälkeen tavoitteena on päästä toteuttamaan energia-alan hommia, hän sanoo.

Opintojaksoilta toivottuja taitoja ja valmiuksia tuleviin työtehtäviin

Juho on viihtynyt hyvin opinnoissaan ja hän kokee saaneensa opintojaksoilta muun muassa valmiuksia energia- ja ympäristötekniikan alan työtehtäviin. Viihtyvyyteen ovat vaikuttaneet myös hyvät opettajat, mielenkiintoiset opintojaksot sekä mukavat opiskelijatoverit, joiden joukosta on myös löytynyt uusia ystäviä.

– Parhainta ja mieleenpainuvinta ovat ehdottomasti olleet uudet ystävät.

Opintojen aikana Juho on ollut jo yhdessä harjoittelussa 2022 kesällä. Harjoittelupaikaksi valikoitui silloin Pori Energia Oy. Pori Energialla Juhon työkuva oli voimalaitostyöntekijä. Hänen työtehtäviinsä kuuluivat esimerkiksi erilaisten taulukoiden laatimista ja seuraamista, sekä kaikkia muita yrityksen perustöitä. Pori Energia Oy oli Juhon mielestä harjoittelupaikkana hyvä, koska siellä sai tehdä paljon kaikkea monipuolista työtä.

Opiskelun lisäksi on tärkeää myös viettää vapaa-aikaa ja tehdä itselle mieluisia asioita. Vapaa-ajallaan Juholla on tapana hoitaa yrityksen asioita, kuten esimerkiksi kirjanpitoa, erilaisia hakehommia, sekä muita yrityksen asioita. Yksi mieluinen vapaa-ajan vietto hänelle on myös hääräillä erilaisten koneiden ja autojen parissa.

Lue lisää energia- ja ympäristötekniikan opinnoista Juho Kuusikoski puolivartalokuva

Juho Kuusikoski

  • Opiskelee toista vuotta energia- ja ympäristötekniikkaa
  • 24-vuotias
  • Kotoisin Suurimaalta

Jaa tämä sivu

Ryhmä taiwanilaisia opiskelijoita.

SAMKin Talvikoulusta taiwanilaisille lukiolaisille kulttuuria ja oivalluksia

SAMKissa on ollut kahden viikon ajan vieraita Taiwanista. Vierailijoina on kolmisenkymmentä lukiolaisia kahdesta lukiosta, New Taipei Municipal Jhangshu International Creative Technical High Schoolista ja Living Word Lutheran High Schoolista. Mukana on myös yksi opettaja ja kaksi rehtoria.

Kuva sairaanhoitaja (YAMK) Henna-Kaisa Teelmäki.

Ikäihmisten hoitotyö on haastavaa ja vaativaa, mutta palkitsevaa

Sairaanhoitaja (ylempi AMK) Henna-Kaisa Teelmäki työskentelee tiiminvetäjä-sairaanhoitajana ikäihmisten hoivakodissa Kankaanpäässä. Mikä sai alun perin sairaanhoitajaksi valmistuneen Henna-Kaisan jatkamaan vanhustyössä ja mikä ikäihmisten parissa kiinnostaa?

Alex Kippo talvisessa maisemassa.

Opiskelijamme työllistyvät: Merenkulun insinöörin matka opinnoista työelämään ja uusiin haasteisiin

Alex Kippo aloitti SAMKissa elokuussa 2014 Raumalla merenkulkualan insinöörin opinnot ja valmistui joulukuussa 2018.