Etsi

Energia- ja ympäristötekniikka, insinööri (AMK)

Energia- ja ympäristötekniikan koulutus tarjoaa monipuolisen väylän insinööriksi. Koulutus liittyy koko ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta keskeisiin kysymyksiin kuten miten käytämme tehokkaasti rajallisia energia- ja raaka-ainevarojamme ja miten vähennämme ympäristön kuormitusta.

Insinööri (AMK)

240 opintopistettä
40 aloituspaikkaa
Tekniikan ammattikorkeakoulututkinto
Kampus: Satakunnankatu 23, Pori
Opinnot kestävät: noin 4 vuotta

Tärkeät päivämäärät

Hakuaika: 20.3.–3.4.2019
Valintakoe: 29.5.2019
Opinnot alkavat: syksyllä 2019

Hakeminen Opintopolussa

Hakulomake täytetään hakuaikana Opintopolussa (myös lisätiedot koulutuksesta ja valintaperusteista):

Insinööri (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka, päivätoteutus, Pori

Energia- ja ympäristötekniikan opiskelijat kertovat alan työllistymistilanteesta, koulutuksen suuntautumismahdollisuuksista ja alasta tulevaisuuden kannalta.

Energia- ja ympäristötekniikan opiskelija esittelee biokaasutehdasta, jossa tuotetaan biokaasun lisäksi myös sähköä ja lämpöä.

Kasva energia- ja ympäristötekniikan asiantuntijaksi

Alan insinöörinä tiedät maailmanlaajuisten ja kansallisten energia- ja raaka-ainevarojen mahdollisuudet ja rajoitteet. Tunnet energia- ja ympäristöalan teknologiat ja tulevaisuudennäkymät. Voit työllistyä kiinnostuksesi ja suuntautumisesi mukaan monenlaisiin insinöörin tehtäviin ympäristötarkastajasta teollisten prosessien asiantuntijaksi.

Opiskelijamme työllistyvät

Jos suuntaudut energiatekniikkaan, voit työllistyä esimerkiksi lämmön- ja sähköntuotannon käyttö- ja kunnossapitotehtäviin tai energiayhtiöiden palvelukseen. Opinnot tuottavat kattilalaitoksen käytön valvojalta vaadittavan teoreettisen osaamisen. Hankkimalla sen lisäksi viranomaisen edellyttämän työkokemuksen voit hakea esimerkiksi höyryvoimalaitoksen käytön valvojaksi tai monenlaisiin energia-alaan liittyviin suunnittelu- ja konsultointitehtäviin.

Jos valmistut ympäristötekniikan suuntautumisesta, voit työllistyä esimerkiksi teollisuuteen jonkin ympäristöprosessin asiantuntijaksi tai ympäristöinsinööriksi, kunnallisiin vesi-, jätevesi- ja jätehuollon tehtäviin, ympäristötarkastajaksi tai ympäristönvaikutusten arviointiprosesseihin teollisuuden tai konsulttiyritysten palvelukseen.

Ammattinimikkeitä

 • käyttöinsinööri
 • kunnossapitopäällikkö
 • vuoromestari
 • suunnittelupäällikkö
 • verkostopäällikkö
 • ympäristösuunnittelija
 • ympäristötarkastaja

Voit aloittaa opintosi SAMKin uudella kampuksella Porin keskustassa.

Moderni ja monipuolinen kampus

Uusi SAMK-kampus Pori on tulevaisuuden oppimiskeskus.

 • Yli 4000 opiskelijaa
 • Monialainen: liiketalous, matkailu, sosiaali- ja terveysala, tekniikka
 • Noin 600 tutkintoa vuodessa
 • Hyvät kulkuyhteydet: vieressä Matkakeskus, josta liikennöi paikallis- ja kaukobussit sekä junat.

Koulutuksen sisältö

Energia- ja ympäristötekniikan perusopintojen jälkeen erikoistut kiinnostuksesi mukaan joko energian tuotanto- ja jakelujärjestelmiin tai ympäristötekniikkaan ja ympäristönsuojeluun.

Näitä opiskelet: virtaus- ja lämmönsiirtoprosessit sekä laitteet, prosessi- ja automaatiotekniikka, uusiutuva energia ja ydinenergia, toimintajärjestelmät ja projektit, energiatalous ja energiatehokkuus, energian tuotannon prosessit ja laitteet, energian tuotannon ja jakelun järjestelmät, ympäristöalan kemia, ympäristölainsäädäntö ja ympäristötalous, vesi- ja jätehuoltotekniikka sekä ympäristönsuojelutekniikka.

Kansainvälistä kokemusta

Voit suorittaa osan opinnoistasi ulkomailla opiskelu- tai harjoitteluvaihdossa. Ulkomaille on helpoin lähteä johonkin SAMKin sadoista yhteistyökorkeakouluista. Ulkomailla suoritetut opinnot luetaan osaksi kotimaista tutkintoa. Kansainvälisyyttä SAMKin kampuksille tuovat ulkomaalaiset tutkinto- ja vaihto-opiskelijat sekä kansainväliset harjoittelijat.

 

Jatko-opintomahdollisuudet

Voit hakeutua suorittamaan insinöörin ylemmän AMK-tutkinnon, kun sinulle on kertynyt kolme vuotta alan työkokemusta insinööri (AMK) -tutkinnon suorittamisen jälkeen.

Työelämäyhteistyö ja opinnäytetyö

SAMKissa sinulla on erinomaiset mahdollisuudet tehdä yhteistyöprojekteja yritysten kanssa. Voit kartuttaa opintopisteitä projekteissa sekä luoda kontakteja työelämään. Oman yrityksen suunnittelu ja perustaminen on mahdollista yrityskiihdyttämön avulla.

Teet opinnäytetyön jollekin suuntautumisalalla toimivalle yritykselle. Energiatekniikan suuntautumisvaihtoehdossa esimerkiksi jollekin voima-, energia- tai teollisuuslaitokselle. Ympäristötekniikan suuntautumisvaihtoehdossa esimerkiksi prosessiteollisuudelle, jätehuoltoyhtiölle tai vesilaitokselle.

Lisää aiheesta

Juhani Kanerva
| Energia

Insinööri Kanerva toimii aurinkoenergialla

Intia herätti Juhani Kanervassa uinuneen ympäristöinsinöörin. Tuumasta toimeen ja opiskelemaan – tietysti englanniksi. Nyt Kanervan yritys suunnittelee ja toteuttaa aurinkovoimaloita ympäri maailmaa.
Aurinkopaneeli kuv Petri Lahde
| Energia

SAMKin Porin kampukselle uudet kiinnostavat aurinkosähköjärjestelmät

Uudelle SAMK-kampukselle Poriin tulee erilaisia aurinkosähköjärjestelmiä, joiden yhteisteho on noin 30kW. Tuotetulla energialla pystyisi kattamaan 450 neliömetrin suuruisen omakotitalon vuotuisen kokonaisenergiatarpeen. Järjestelmät ovat sekä opetus- että tutkimuskäytössä.

Lisätietoja

Lisätietoja hakemisesta

hakutoimisto@samk.fi
(02) 623 4801

Lisätietoja energia- ja ympäristötekniikan koulutuksesta

Pekka Sirén
044 710 3255
etunimi.sukunimi@samk.fi

Kampuksesi

SAMK-kampus Pori
Satakunnankatu 23
28130 Pori

Kysy lisää koulutuksesta hakutoimistostamme

Anna meille palautetta

Anna palautetta

Löysitkö etsimäsi? Anna ruusuja tai risuja nettisivuistamme. Pyrimme alati kehittämään sivujamme, jotta voimme palvella käyttäjiämme paremmin. Siirry palautelomakkeeseen klikkaamalla alta.

Palautelomakkeeseen