SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä
Tällä hetkellä Elina Jalonen asuu Tampereella ja on töissä Tampereen Sydänsairaalassa.

Elina Jaloselle oli alusta asti selkeää, että sairaanhoitajan opinnot kiinnostavat. Vaan jäi kysymykseksi, mikä lienee paras opiskelijakaupunki, ja missä järjestyksessä Opintopolkuun kaupunkivaihtoehdot laittaisi?

– Raumalta kun olen kotoisin, kiinnosti minua tietää, millaista suurempien kaupunkien vilske ja opiskelijameininki näyttää. Minulla oli jo valmiiksi ystäviä Porissa, ja kun viimeiseltä hakutoivepaikalta Pori aukesi, tartuin tilaisuuteen.

– Alasta olen tykännyt, ja terveydenhuollon ala minulla olikin ainoana vaihtoehtona. Punnitsin terveydenhoitajan ja sairaanhoitajan välillä ja tämä ala minulle avautui, enkä ole sitä kyllä katunut hetkeäkään. Ihmiset ovat ihania, ja auttaminen on intohimoni.

Monipuolinen ja haasteellinen ala

Elina kertoo sairaanhoitajan alassa kiinnostavan sen haasteellisuus ja monipuolisuus.

– Alalla pääsee tutustumaan ja etenkin auttamaan monia ihmisiä. Pidän siitä, että yksikään päivä ei satavarmasti ole samanlainen. Opintojeni ohella työskennellessäni ravintola-alalla jokainen päivä oli kaavaltaan samanlainen ja alkoi pitkällä tähtäimellä tuntumaan niin sanotusti pakkopullalta, joten innolla odotan tulevia työpäiviä.

– Itse opinnoissa haastavinta itselleni olivat matematiikan lääkelaskut, mutta niistäkin selvittiin. Parhaiten oppii tekemällä.

Vapaa-aika, opinnot ja työt – niistä koostui Elinan arki koko opintojen ajan.

– Tasapainottaminen töiden, opintojen, vapaa-ajan sekä palautumisen osalta oli erityisen haastavaa, sillä kärsin burnoutista tämän kaiken keskellä. Onneksi lähipiiristäni löytyi tukea, ja asioita saatiin järjesteltyä niin, että pahimmasta uupumuksesta selvittiin yhteistyöllä. Merkittävin helpotus oli se, kun sain pitää opintovapaata töistä opintojen harjoittelujaksojen ajan.

Viimeinen harjoittelujakso ratkaisevana tekijänä

Tällä hetkellä Elina asuu Tampereella ja on töissä Tampereen Sydänsairaalassa.

– Sydänosastolle päädyin, koska sydänpuoli erityisesti kiinnosti minua. Viimeinen harjoittelujaksoni oli nimittäin sydänpuolella, mikä herätti tämän kiinnostuksen kipinän. Tulevaisuudelta toivon kehittyväni tässä ammatissa ja tulevani loistavaksi alan ammattilaiseksi, jolla on hyvät taidot työnkuvaan kuin työnkuvaan.

—————–

Elina Jalonen

  • 23-vuotias
  • Sairaanhoitaja
  • Työskentelee Tampereen sydänsairaalassa
  • Harrastuksena kuntosali sekä ystävien kanssa ajanvietto

Jaa tämä sivu

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.

Ville-Pekka Vihma näyttelyssä Oulussa, Real Deal Yläkerta -galleriassa.

Ville-Pekka Vihma valmistuu kuvataiteilijaksi

Oulusta kotoisin oleva Ville-Pekka Vihma kirjoittaa parhaillaan opinnäytetyötään Kangasniemellä töidensä ohella. Hän opiskelee viimeistä vuottaan kuvataitelijaksi SAMKin Taidekoulun kampuksella Kankaanpäässä.