SAMKin koulutukset vetovoimaisia – sosiaalialan monimuotototeutukseen yli 1000 hakijaa

Korkeakoulujen kevään 2022 toinen yhteishaku, jossa oli mukana SAMKin suomenkielisiä tutkinto-ohjelmia, on päättynyt. SAMKiin oli hakijoita yli 8000, joista ensisijaisia oli yli 2400. Ensisijaisia hakijoita SAMKiin oli noin 2,6 yhtä aloituspaikkaa kohti.

Fysioterapian opiskelijoita luokassa
Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijoita Porin kampuksella. Kuva: Tomi Glad

Fysioterapian tutkinto-ohjelma oli päivätoteutuksista suosituin. Arkistokuvassa fysioterapian opiskelijoita.

SAMKissa oli hakukohteina yhteensä 14 päiväopetuksena tarjottavaa tutkinto-ohjelmaa, seitsemän monimuoto- tai verkkokoulutuksena tarjottavaa tutkinto-ohjelmaa ja viisi YAMK-tutkinto-ohjelmaa (Master).

Hakukohteista kaikkein vetovoimaisin oli Porissa tarjottava sosiaalialan monimuotototeutus, johon oli 10,5 ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti. Tähän tutkinto-ohjelmaan oli yli 400 ensisijaista hakijaa ja yhteensä lähes 1100 hakijaa.

Päivätoteutuksista suosituin oli fysioterapian tutkinto-ohjelma, johon oli 4 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohden. Ylemmistä AMK-tutkinnoista vetovoimaisin oli johtamisen ja hyvinvointiteknologian tutkinto-ohjelma, johon haki niin ikään 4 ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti.

– Hakijoiden määrä laski SAMKissa noin 500 ensisijaisella hakijalla viime keväästä. Valtakunnallisesti hakijoita oli noin 20 000 vähemmän kuin kevään 2021 toisessa yhteishaussa, joten koronapandemian taantuminen lienee vaikuttanut jonkin verran korkeakouluopintoihin hakeutumiseen, kertoo opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala.

Aloituspaikkoja AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa on SAMKissa yhteensä noin 770 ja ylempään AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa noin 150. Kaikki nyt haussa olleet opinnot käynnistyvät syksyllä 2022.

Valinnat päivätoteutuksiin toteutetaan touko-kesäkuussa pääasiassa todistusvalinnoilla ja AMK-valintakokeella. Kuvataiteen päivätoteutuksen opiskelijat valitaan toukokuussa pidettävällä valintakurssilla, ja kaikkien monimuoto- ja verkkototeutuksissa käytetään valintakursseja, jotka ovat alkaneet verkossa maaliskuun lopussa.

Lisätietoja:

Opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala, 044 710 3012

Jaa tämä sivu

Toni Aaltonen palvelinhuoneessa.

Innovaatio SAMKissa – Tekoälypalvelin vauhdittaa oppimista

SAMKin uusi tekoälypalvelin avaa ovia opiskelijoiden syvemmälle oppimiselle. SAMKissa rakennettu ainutlaatuinen tekoälypalvelin on suunniteltu erityisesti opetuksen ja tutkimuksen käyttöön. Mistä oikein on kyse, lehtori Toni Aaltonen?

Maisemakuva Kroatiasta

Eemil suoritti tradenomiopintojen harjoittelun Kroatiassa

Eemil Kaappa aloitti tradenomiopinnot SAMKissa vuonna 2022, koska opinnot tukevat hänen toimintaansa yrittäjänä. Eemilin yritys suunnittelee tarrasarjoja, ja yritys on työllistänyt opiskelijoita SAMKista. Eemil opiskelee yrittäjän tutkinto-ohjelmassa.

Opiskelijoita istuu sohvilla.

SAMKista ennätysmäärä opiskelijoita työelämään

SAMKista valmistuu vuosittain merkittävä joukko uusia osaajia vahvistamaan varsinkin Satakunnan elinvoimaa. Viime vuonna valmistui ennätykselliset 1232 opiskelijaa, joista 226 suoritti YAMK-tutkinnon. Mitä kaikkea on tehty, jotta tähän hienoon tulokseen päästiin?