Saana valitsi Italian vaihto-opiskelumaaksi

Saana Hoskola lähti opiskelijavaihtoon Pohjois-Italiaan Bergamoon, sillä hänellä oli selvänä mielessään, että tahtoi Etelä-Eurooppaan ilmaston takia.

Saana Hoskola Italiassa ihmisvilinässä.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saana Hoskola kertoo, että italiaa ei tarvitse osata, vaikka on Bergamossa vaihdossa.

Saana Hoskola opiskelee kolmatta vuotta SAMKissa markkinointia, ja vaihtoon lähtö oli hänen mielestään helppo valinta, sillä matkustelu on ollut aina hänen mieleensä. Kielitaidon parantaminen oli myös yksi syy, mikä oli vaihtoon lähdössä tärkeä osa.

Opiskeluvaihtoon lähteminen on mahdollista kaikille ja maita löytyy moneen lähtöön, joten jokaiselle varmasti löytyy jotakin. Vaihtoon lähtö on aina ainutlaatuinen kokemus, mutta se vaati paljon suunnittelua sekä opintojen että asumisen ja talouden kannalta.

Ihmiset, joita olen täällä tavannut, ovat olleet yksi paras asioista.

Saana lähti vaihtoon syyskuussa 2023. Hänen vaihtonsa kestää kuusi kuukautta, joten kotiinpaluu tapahtuu helmikuussa 2024. Saana kertoi, että asia mikä hänet yllätti, oli se, että Italiassa tenttikausi on tammi-helmikuussa, jolloin opiskelijoiden tulee olla paikalla.

− Aika Italiassa on mennyt todella nopeasti tähän mennessä, hän sanoo.

Vaihtoon lähdön prosessi vaatii suunnitelmia

Vaihtoon lähtö on suuri prosessi, jonka eteen tulee tehdä suunnitelmia ja aikataulutusta. Vaihtoon lähtöä aletaan miettimään usein jo opintojen alussa mutta viimeistään toisen vuoden alussa.

Saana kertoo, että vaihtoa varten tulee täyttää lomakkeita ja suunnitella, mitkä opintojaksot suoritetaan vaihdossa niin, että ne saadaan hyväksiluettua opintoihin. Hän valitsi itselleen johtamiseen ja kestävään liiketoimintaan liittyviä jaksoja, sillä kursseja markkinointiin oli hyvin vähän, nämä kuitenkin sopivat opintoihin. Kurssit tulee hyväksyttää tutoropettajalla.

­− Italiassa on hyvin englanninkielisiä kursseja, joten italiaa ei tarvitse osata.

Opiskelu Italiassa on erilaista kuin Suomessa, mutta ystäviä on ollut helppo löytää, sillä Italiassa on paljon muitakin Erasmus-opiskelijoita ja korkeakoulu järjestää heille jonkin verran tapahtumia. Saana asuu Italiassa neljän muun opiskelijan kanssa soluasunnossa ja kertoo, ettei yksinäisyyttä ole tarvinnut tuntea.

Lue lisää luovan markkinoinnin opinnoista Saana Hoskola poseeraa Italiassa vuorilla.

Saana Hoskola

  • Kolmannen vuoden luovan markkinoinnin opiskelija
  • Tutkinto: tradenomi

Jaa tämä sivu

Ryhmä taiwanilaisia opiskelijoita.

SAMKin Talvikoulusta taiwanilaisille lukiolaisille kulttuuria ja oivalluksia

SAMKissa on ollut kahden viikon ajan vieraita Taiwanista. Vierailijoina on kolmisenkymmentä lukiolaisia kahdesta lukiosta, New Taipei Municipal Jhangshu International Creative Technical High Schoolista ja Living Word Lutheran High Schoolista. Mukana on myös yksi opettaja ja kaksi rehtoria.

Kuva sairaanhoitaja (YAMK) Henna-Kaisa Teelmäki.

Ikäihmisten hoitotyö on haastavaa ja vaativaa, mutta palkitsevaa

Sairaanhoitaja (ylempi AMK) Henna-Kaisa Teelmäki työskentelee tiiminvetäjä-sairaanhoitajana ikäihmisten hoivakodissa Kankaanpäässä. Mikä sai alun perin sairaanhoitajaksi valmistuneen Henna-Kaisan jatkamaan vanhustyössä ja mikä ikäihmisten parissa kiinnostaa?

Alex Kippo talvisessa maisemassa.

Opiskelijamme työllistyvät: Merenkulun insinöörin matka opinnoista työelämään ja uusiin haasteisiin

Alex Kippo aloitti SAMKissa elokuussa 2014 Raumalla merenkulkualan insinöörin opinnot ja valmistui joulukuussa 2018.