Ensimmäisen vuoden intoa ja yrittäjyyden mielenkiintoa

Jaakko Levola on ensimmäisen vuoden opiskelija ja hän opiskelee SAMKissa sähkö- ja automaattitekniikan insinööriksi. Jaakko on käynyt ennen ammattikorkeakoulun aloittamista lukion.

Jaakko Levola poseeraa Maire-patsaalla.

Yrittäjyydestä haaveileva Jaakko Levola on käynyt monissa opiskelijatapahtumissa.

– Olen pitänyt opinnoista ja on ollut hauskaa ja helppoakin näin aluksi. SAMKissa opiskelu on ollut toimivaa ja hyvin organisoitua ja opettajat ovat joustaneet asioissa.

Jaakolla ei ole mitään moittimista opiskelusta SAMKissa. Opintojaksot ovat olleet Jaakon mielestä helppoja ja mukavaa kertausta. Jaakko on ensimmäisen vuoden opiskelijana tutustunut erittäin moneen opiskelijaan sekä kampuksella että opiskelijatapahtumissa.

Hän on ollut monissa eri opiskelijatapahtumissa ja lempiopiskelijatapahtumana nousee Jaakolle mieleen tursajaiset eli haalarikaste.

Tavoitteena yrittäjyys

Jaakko on perustanut oman yrityksen SAMKin Yrityskiihdyttämössä.

– Yrityskiihdyttämössä mentorit auttavat ideoinnissa ja vinkkailevat, mikä voisi olla mahdollista ja teettävät sellaisen suunnittelupohjan, mistä tulee sitten selkeyttä siihen ideaan. Itse siellä pitää aktiivisesti tehdä ja ideoida, mutta jos ongelmia tulee, niin heiltä pystyy kysymään apua. Jos sitten päätyy oikeasti perustamaan oman yrityksen Yrityskiihdyttämön avulla, niin saa viimeisen konsultaation Prizztechistä. Oma yritykseni on, että suunnittelen omaa korubrändiä, sellaista pohjoisen kuninkaallisten tyylistä.

Motivaationa opintoihin Jaakolla toimii työllistyminen valmistumisen jälkeen. Jaakko on tasapainottanut opiskelun ja vapaa-aikansa niin, että käy kampuksella luennoilla, ja kun pääsee kotiin, niin tekee tehtäviä ja Yrityskiihdyttämön juttuja ja sitten vapaa-ajalla mitä sattuu, esimerkiksi tuunailee nahkatakkia tai kokkailee.

Jaakko ajattelee nyt, että jos Yrityskiihdyttämön kautta perustettu yritys onnistuu, niin hän tulee opintojen jälkeen toimimaan yrittäjänä, mutta jos ei onnistu, niin hän menee työskentelemään alalleen.

Lue lisää sähkö- ja automaatiotekniikan opinnoista

Lue lisää Yrityskiihdyttömöstä 

Jaa tämä sivu

Jari Multisilta (vas.), Marjo Kaartinen ja Lauri Inna allekirjoittivat aiesopimuksen.

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK käynnistävät avaruusteknologiayhteistyön

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK allekirjoittivat perjantaina aiesopimuksen, jonka tavoitteena on kehittää Satakunnassa avaruusteknologiaa hyödyntävää koulutusta, tutkimusta ja innovaatiotoimintaa. Yhteistyön nimeksi tulee PoriSat.

Pia Lamminen (vas.) ja Anu-Mari Elohaka pitävät polkuopintoja hyvänä väylänä hakeutua tutkinto-opiskelijaksi.

Polkuopinnot – vaihtoehtoinen reitti tutkinto-opiskelijaksi

Polkuopinnot ovat avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, joiden ideana on päästä tutkinto-opiskelijaksi tietyn opintokokonaisuuden suorittamisen jälkeen.

Neea Setälä halusi jatkaa merkonomiopintojen jälkeen tradenomiksi kotikaupungissaan Porissa.

Neea Setälän matka merkonomista tradenomiksi

Neea Setälä on ensimmäisen vuoden tradenomiopiskelija. Neean polku alkoi peruskoulun yhdeksännellä luokalla, kun piti ajatella jatko-opintoja. Hänellä oli kaksi vaihtoehtoa, joko jatkaa lukioon tai suunnata ammatillisten opintojen suuntaan. Hän valitsi merkonomiopinnot.