Yrityskiihdyttämö – Oletko sinä joka kolmas?

Suomen Yrittäjien tutkimuksen mukaan joka kolmas korkeakouluopiskelija on halukas toimimaan yrittäjänä.  Yrityskiihdyttämön mentorit antavat tukea liikeideallesi ja toimivan yrityksesi kehittämiseen. Kiihdyttämömentorit palvelevat opiskelijoiden lisäksi kaikkia satakuntalaisia yrittäjiä.

Oy Minä Ab

Jokaisella meistä on omia vahvuuksia – mitkä ovat sinun vahvuuksia ja osaamisia? Yrittämisen muodot ovat nykyään moninaisia. Perinteisen yrittämisen rinnalle on tullut erityisesti henkilökohtaisesta osaamisesta ja harrastuksista kumpuavaa kevytyrittäjyyttä. SAMKissa tarkastelet omia vahvuuksiasi ja yrittämistä toiminnallisen yrittäjyyden viitekehyksen (Effectual entrepreneurship) kautta. Yrittäjämäinen asenne on arvossaan työelämässä.

Oy Yritys Ab

Onko sinulla orastava liikeidea, pidemmälle jalostunut ajatus yrittämisestä tai oletko jo mukana toimivassa yrityksessä? SAMKin kiihdyttämömentorit tukevat sinua liikeideasi kehittämisessä ja valmentavat sinua yrityksesi kasvupolulla. Opiskelijayrittäjä voi suunnata opintosuorituksia oman yrityksen hyväksi. Yrityskiihdyttämöllä on Crazy Town Porissa liiketila, jota opiskelijayrittäjät voivat käyttää asiakkaiden kohtaamiseen.

Oy Startup Ab

Onko sinulla skaalautuva liikeidea? Tavoitteletko nopeaa kasvua? Kiihdyttämömentorit antavat tukea vaikuttavien liiketoimintasuunnitelmien ja niitä tukevien markkina-analyysien tekemiseen. Saat valmennusta tiimin rakentamiseen, rahoituksen suunnitteluun ja hakemiseen sekä liikeideasi pitchaamiseen. SAMK tekee sijoituksia opiskelijoiden yrityksiin ja kaikkiin satakuntalaisiin yrityksiin. Valuaation lisäksi tarkastelussa on kestävä liikevaihdon kasvu.

Kiinnostuitko opiskeluaikaisesta yrittämisestä?

Yrityskiihdyttämössä liikeidean kehittäminen, yrittäjänä toimiminen ja yrityksen kehittäminen ovat luonteva osa omaa korkeakoulututkintoasi. Voit suunnata opintosuorituksia oman yrityksesi hyväksi jopa kolmasosan koko tutkinnostasi. Varsinaisten yrityskiihdyttämöopintojen lisäksi voit tehdä harjoittelun ja opinnäytetyön omaan yritykseesi sekä opinnollistaa osan opintojaksoistasi. Yrityskiihdyttämöön voit tulla milloin tahansa ja yrittämisessä voit edetä omaan tahtiisi yhdessä kiihdyttämömentorien kanssa. Liikeideaa kehittäessäsi keräät arvokasta työelämäosaamista, vaikka et päätyisikään perustamaan toimivaa yritystä.

Keskeisintä Yrityskiihdyttämössä:

 • Huomio ihmisessä
 • Dialoginen ja valmentava ote
 • Ideoiden pallotteluseinänä toimiminen
 • Yrittäjyysidentiteetin kasvu
 •  Business Model Canvas -työkalu
 • NABC-ajattelumalli
 • Liiketoimintalaskelmat
 • Markkina-analyysit
 • Startup-saunat ja Slush-valmiudet
 • Hissipuhe ja itsensä myyminen
 • Tiimien rakentaminen
 • Rahoituksen hakeminen

Yrityskiihdyttämöopinnot:

Yrityskiihdyttämö on tuottanut jo 350 yritystä

Yrityskiihdyttämösopimuksia on tehty yli 600

Yrityskiihdyttämötarinoita

Ronja Putaala auringonkukkapellossa
| Opinnot ja opetus

TuotekehitysPaja törmäyttää opiskelijat ja yritykset

TuotekehitysPajassa opiskelijatiimit etsivät ratkaisuja yrityksiltä tuleviin toimeksiantoihin. Yritykset saavat toiminnan kehittämiseen ulkopuolista näkemystä ja mahdollisuuden verkostoitua tulevien ammattiosaajien kanssa. Opiskelijat puolestaan oppivat projektityöskentelyn taitoja, joita työelämässä tarvitsevat.
| Yrittäjyys

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Mira Piitulaisella on monta rautaa tulessa

SAMKissa valitaan vuosittain Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä. Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjäksi 2021 valittu Mira Piitulainen on kuvataiteilija, yrittäjä, projektipäällikkö ja lastenkirjojen kuvittaja.