Yrityskiihdyttämö – Oletko sinä joka kolmas?

Suomen Yrittäjien tutkimuksen mukaan joka kolmas korkeakouluopiskelija on halukas toimimaan yrittäjänä.  Yrityskiihdyttämön mentorit antavat tukea liikeideallesi ja toimivan yrityksesi kehittämiseen. Kiihdyttämömentorit palvelevat opiskelijoiden lisäksi kaikkia satakuntalaisia yrittäjiä.

Oy Minä Ab

Jokaisella meistä on omia vahvuuksia – mitkä ovat sinun vahvuuksia ja osaamisia? Yrittämisen muodot ovat nykyään moninaisia. Perinteisen yrittämisen rinnalle on tullut erityisesti henkilökohtaisesta osaamisesta ja harrastuksista kumpuavaa kevytyrittäjyyttä. SAMKissa tarkastelet omia vahvuuksiasi ja yrittämistä toiminnallisen yrittäjyyden viitekehyksen (Effectual entrepreneurship) kautta. Yrittäjämäinen asenne on arvossaan työelämässä.

Oy Yritys Ab

Onko sinulla orastava liikeidea, pidemmälle jalostunut ajatus yrittämisestä tai oletko jo mukana toimivassa yrityksessä? SAMKin kiihdyttämömentorit tukevat sinua liikeideasi kehittämisessä ja valmentavat sinua yrityksesi kasvupolulla. Opiskelijayrittäjä voi suunnata opintosuorituksia oman yrityksen hyväksi. Yrityskiihdyttämöllä on Crazy Town Porissa liiketila, jota opiskelijayrittäjät voivat käyttää asiakkaiden kohtaamiseen.

Oy Startup Ab

Onko sinulla skaalautuva liikeidea? Tavoitteletko nopeaa kasvua? Kiihdyttämömentorit antavat tukea vaikuttavien liiketoimintasuunnitelmien ja niitä tukevien markkina-analyysien tekemiseen. Saat valmennusta tiimin rakentamiseen, rahoituksen suunnitteluun ja hakemiseen sekä liikeideasi pitchaamiseen. SAMK tekee sijoituksia opiskelijoiden yrityksiin ja kaikkiin satakuntalaisiin yrityksiin. Valuaation lisäksi tarkastelussa on kestävä liikevaihdon kasvu.

Kiinnostuitko opiskeluaikaisesta yrittämisestä?

Yrityskiihdyttämössä liikeidean kehittäminen, yrittäjänä toimiminen ja yrityksen kehittäminen ovat luonteva osa omaa korkeakoulututkintoasi. Voit suunnata opintosuorituksia oman yrityksesi hyväksi jopa kolmasosan koko tutkinnostasi. Varsinaisten yrityskiihdyttämöopintojen lisäksi voit tehdä harjoittelun ja opinnäytetyön omaan yritykseesi sekä opinnollistaa osan opintojaksoistasi. Yrityskiihdyttämöön voit tulla milloin tahansa ja yrittämisessä voit edetä omaan tahtiisi yhdessä kiihdyttämömentorien kanssa. Liikeideaa kehittäessäsi keräät arvokasta työelämäosaamista, vaikka et päätyisikään perustamaan toimivaa yritystä.

Keskeisintä Yrityskiihdyttämössä:

 • Huomio ihmisessä
 • Dialoginen ja valmentava ote
 • Ideoiden pallotteluseinänä toimiminen
 • Yrittäjyysidentiteetin kasvu
 •  Business Model Canvas -työkalu
 • NABC-ajattelumalli
 • Liiketoimintalaskelmat
 • Markkina-analyysit
 • Startup-saunat ja Slush-valmiudet
 • Hissipuhe ja itsensä myyminen
 • Tiimien rakentaminen
 • Rahoituksen hakeminen

Yrityskiihdyttämöopinnot:

Yrityskiihdyttämö on tuottanut jo 350 yritystä

Yrityskiihdyttämösopimuksia on tehty yli 600

Yrityskiihdyttämötarinoita

Kati Rinne poseeraa ikkunan edessä
| SAMK

Kytevä kipinä yrittäjyyteen roihahti opintojen aikana

Kati Rinne valmistuu tänään verkko-opintoina suoritettavasta liiketalouden koulutuksesta tradenomiksi. Opintojen aikana hän ryhtyi myös sivutoimiseksi valmennusyrittäjäksi.
| Yrittäjyys

All in Pitch -yritysideakilpailun taso oli jälleen korkea – myös Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä valittu

All in Pitch on Uusyrityskeskus Enter Satakunnan ja SAMKin yhdessä järjestämä yritysideakilpailu, jossa nuoret hyppäävät pois omalta mukavuusalueeltaan nousemalla lavalle pitämään yritysideastaan perinteisen hissipuheen ja saamaan siitä tuomariston palaute.