SAMKista valmistunut Mikko Ruostemaa kertoo, kuinka päätyi Meyerin Turun telakalle töihin.
Sähkö- ja automaatiotekniikan opiskelijat kertovat opinnoistaan sekä Robotiikka Akatemiasta.
Sähkövoiman tai automaatiotekniikan asiantuntijaksi?
Koulutus koostuu sähkövoimatekniikan opinnoista sekä laajasta automaatiotekniikan painotuksesta. Sähköasennusoikeuksiin tarvittavat opinnot sisältyvät sähkövoimatekniikan opintoihin. Automaatiotekniikassa keskitytään teollisuusautomaatioon ja robotiikkaan. Yhdessä opinnot muodostavat kokonaisuuden, joka mahdollistaa työskentelyn esimerkiksi teollisuusautomaation suunnittelu- ja käyttötehtävissä. Koulutuksessa on monipuoliset mahdollisuudet opiskella laaja-alaisesti myös muiden tutkinto-ohjelmien opintoja.
Opintojen loppuvaiheessa on mahdollista suorittaa sähköturvallisuustutkinto, joka yhdessä sähkövoimatekniikan opintojen (valtioneuvoston asetuksessa 1434/2016) sekä riittävän työkokemuksen kanssa oikeuttaa sinut johtamaan sähkö-/käyttötöitä.
Opiskelijamme työllistyvät
Valmistuttuasi voit toimia alan insinööritoimistoissa ja tuotteita kehittävissä yrityksissä mm. suunnitteluinsinöörinä, käyttöinsinöörinä tai kunnossapitopäällikkönä. Koulutus tarjoaa myös valmiudet toimia teollisuuden tuotantolaitoksissa automaatio- ja sovellussuunnittelijana sekä projekti-insinöörinä ja -päällikkönä kansainvälisissä projekteissa. Valmistuvan sähkö- ja automaatioinsinöörin ura on usein varsin kansainvälinen, sillä suomalainen teknologiateollisuus toimii maailmanlaajuisesti.
Sähkö- ja automaatiotekniikan insinööreistä on tällä hetkellä suuri pula, joka valmistuttuasi luo hyvät työllistymisnäkymät.
Ammattinimikkeitä
- sähkösuunnittelija
- käytön valvoja
- myynti-insinööri
- automaatioinsinööri
- sähkö- ja automaatiopäällikkö
- kehitysinsinööri
- projektipäällikkö
Moderni ja monipuolinen kampus
SAMK-kampus Pori on tulevaisuuden oppimiskeskus. Kampus valmistui keväällä 2017.
- Yli 4000 opiskelijaa
- Monialainen: liiketalous, matkailu, sosiaali- ja terveysala, tekniikka
- Noin 600 tutkintoa vuodessa
- Hyvät kulkuyhteydet: vieressä Matkakeskus, josta liikennöi paikallis- ja kaukobussit sekä junat.
SAMK – Paras opetuksen laatu!*
SAMKista valmistuneet ovat parhaiten työllistyneiden joukossa pääkaupunkiseudun ulkopuolisista ammattikorkeakouluista! **
*) OKM:n kysely ammattikorkeakoulusta valmistuneille 2009–2021.
**) Tilastokeskuksen tilastot 2009–2022.
Koulutuksen sisältö
- asennustekniikka
- sähkökäyttötekniikka
- automaatiotekniikka
- sähkövoimatekniikka
- kunnossapitotekniikka
Opintojen myötä tutustut sähköinsinöörin työnkuvaan ja tehtäväkenttään, ymmärrät sähkötekniikan lakeja, opit sähköautomaation perusteet sekä käsittelet sähkötekniikan ilmiöitä matematiikan keinoin ja osaat soveltaa näitä erityisesti sähkökäyttöjen, sähkönjakelujärjestelmien ja sähköautomaation suunnittelu- ja käyttötehtävissä.
Kansainvälistä kokemusta
Opintojen aikana voi osallistua kansainväliseen vaihtoon ja suorittaa opintopisteitä SAMKin kumppanikorkeakouluissa ulkomailla. Ulkomaalaisessa partnerikorkeakoulussa suoritetuilla opinnoilla voi korvata tai sisällyttää tutkintoon sisältyviä opintoja henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti. Koko harjoittelun tai osan siitä voi suorittaa ulkomailla.
Opintojaksoja voi suorittaa englannin kielellä. Lisäksi voi tutustua SAMKin kansainvälisiin vaihto-opiskelijoihin.
SAMKissa on myös monipuolinen kieliopetustarjonta.
Jatko-opintomahdollisuudet
Voit hakeutua suorittamaan insinöörin ylemmän AMK-tutkinnon, kun sinulle on kertynyt kaksi vuotta alan työkokemusta insinööri (AMK) -tutkinnon suorittamisen jälkeen.
Tutustu SAMKin jatko-opintomahdollisuuksiin.
Työelämäyhteistyö ja opinnäytetyö
Kaikessa opetustyössä korostetaan oppimisen läheistä liityntää työelämään. Työelämä on toiminnassa mukana esim. harjoittelussa, opiskelijaprojekteissa ja opinnäytetöissä. Myös soveltavan tutkimuksen tuote- ja menetelmäkehityshankkeet ovat tukemassa kiinteitä työelämäyhteyksiä.
On myös mahdollista tehdä yhteistyöprojekteja ja hankkeita yritysten ja yhteisöjen kanssa ja tutustua käytännön työelämään ja työnantajiin. Lisäksi on mahdollista osallistua yrityksille tehtäviin tutkimus ja tuotekehitysprojekteihin.
Yritysyhteistyöprojekteissa voi kartuttaa opintopisteitäsi sekä luoda kontakteja työelämään ja edistää siten tulevaa työllistymistä.
Myös oman yrityksen suunnittelu ja perustaminen on mahdollista.
Opinnäytetyössä (15 op) opiskelija osoittaa, että hän osaa soveltaa tietojaan ja taitojaan ammattiopintoihin liittyvässä käytännön asiantuntijatehtävässä. Tyypillisesti opinnäytetyö on itsenäisesti tehtävä työ yritykselle, joka sisältää insinöörin työkuvaan liittyviä tehtäviä.
Lisää aiheesta
Lisätietoja
Lisätietoja hakemisesta
hakijapalvelut@samk.fi
(02) 623 4801
Lisätietoja sähkö- ja automaatiotekniikan koulutuksesta
Petteri Pulkkinen
044 710 3296
etunimi.sukunimi@samk.fi
Kampuksesi
SAMK-kampus Pori
Satakunnankatu 23
28130 Pori