Ensimmäisen vuoden intoa ja yrittäjyyden mielenkiintoa

Jaakko Levola on ensimmäisen vuoden opiskelija ja hän opiskelee SAMKissa sähkö- ja automaattitekniikan insinööriksi. Jaakko on käynyt ennen ammattikorkeakoulun aloittamista lukion.

Jaakko Levola poseeraa Maire-patsaalla.

Yrittäjyydestä haaveileva Jaakko Levola on käynyt monissa opiskelijatapahtumissa.

– Olen pitänyt opinnoista ja on ollut hauskaa ja helppoakin näin aluksi. SAMKissa opiskelu on ollut toimivaa ja hyvin organisoitua ja opettajat ovat joustaneet asioissa.

Jaakolla ei ole mitään moittimista opiskelusta SAMKissa. Opintojaksot ovat olleet Jaakon mielestä helppoja ja mukavaa kertausta. Jaakko on ensimmäisen vuoden opiskelijana tutustunut erittäin moneen opiskelijaan sekä kampuksella että opiskelijatapahtumissa.

Hän on ollut monissa eri opiskelijatapahtumissa ja lempiopiskelijatapahtumana nousee Jaakolle mieleen tursajaiset eli haalarikaste.

Tavoitteena yrittäjyys

Jaakko on perustanut oman yrityksen SAMKin Yrityskiihdyttämössä.

– Yrityskiihdyttämössä mentorit auttavat ideoinnissa ja vinkkailevat, mikä voisi olla mahdollista ja teettävät sellaisen suunnittelupohjan, mistä tulee sitten selkeyttä siihen ideaan. Itse siellä pitää aktiivisesti tehdä ja ideoida, mutta jos ongelmia tulee, niin heiltä pystyy kysymään apua. Jos sitten päätyy oikeasti perustamaan oman yrityksen Yrityskiihdyttämön avulla, niin saa viimeisen konsultaation Prizztechistä. Oma yritykseni on, että suunnittelen omaa korubrändiä, sellaista pohjoisen kuninkaallisten tyylistä.

Motivaationa opintoihin Jaakolla toimii työllistyminen valmistumisen jälkeen. Jaakko on tasapainottanut opiskelun ja vapaa-aikansa niin, että käy kampuksella luennoilla, ja kun pääsee kotiin, niin tekee tehtäviä ja Yrityskiihdyttämön juttuja ja sitten vapaa-ajalla mitä sattuu, esimerkiksi tuunailee nahkatakkia tai kokkailee.

Jaakko ajattelee nyt, että jos Yrityskiihdyttämön kautta perustettu yritys onnistuu, niin hän tulee opintojen jälkeen toimimaan yrittäjänä, mutta jos ei onnistu, niin hän menee työskentelemään alalleen.

Lue lisää sähkö- ja automaatiotekniikan opinnoista Lue lisää Yrityskiihdyttömöstä 

Jaa tämä sivu

Ryhmä taiwanilaisia opiskelijoita.

SAMKin Talvikoulusta taiwanilaisille lukiolaisille kulttuuria ja oivalluksia

SAMKissa on ollut kahden viikon ajan vieraita Taiwanista. Vierailijoina on kolmisenkymmentä lukiolaisia kahdesta lukiosta, New Taipei Municipal Jhangshu International Creative Technical High Schoolista ja Living Word Lutheran High Schoolista. Mukana on myös yksi opettaja ja kaksi rehtoria.

Kuva sairaanhoitaja (YAMK) Henna-Kaisa Teelmäki.

Ikäihmisten hoitotyö on haastavaa ja vaativaa, mutta palkitsevaa

Sairaanhoitaja (ylempi AMK) Henna-Kaisa Teelmäki työskentelee tiiminvetäjä-sairaanhoitajana ikäihmisten hoivakodissa Kankaanpäässä. Mikä sai alun perin sairaanhoitajaksi valmistuneen Henna-Kaisan jatkamaan vanhustyössä ja mikä ikäihmisten parissa kiinnostaa?

Alex Kippo talvisessa maisemassa.

Opiskelijamme työllistyvät: Merenkulun insinöörin matka opinnoista työelämään ja uusiin haasteisiin

Alex Kippo aloitti SAMKissa elokuussa 2014 Raumalla merenkulkualan insinöörin opinnot ja valmistui joulukuussa 2018.