Samkilainen kasvo: Karoliina Forss taitaa rekrytoinnin salat

Karoliina Forss on työskennellyt keväästä asti SAMKissa rekrytointiasiantuntijana. Työnkuva on aivan uusi. Mitä rekrytointiasiantuntija käytännössä tekee ja miten Karoliina näkee työnkuvansa?

Karoliina Forss

Karoliina Forss viihtyy työssään rekrytointiasiantuntijana.

Vaikka Karoliina on samkilaisena noviisi, hänellä on pitkä kokemus rekrytointialalta, muun muassa Enersensellä rekrytoinnin kehittämistehtävissä. Hän myöntää, että SAMKiin hakeminen oli hänelle itselleenkin vähän yllätys, mutta tehtävä osoittautui niin kiinnostavaksi, ettei hän voinut jättää hakematta.

– Muistan hyvin oman haastatteluni, hän naurahtaa.

– Sanoin, etten pystynyt ohittamaan hakua. Korkeakoulumaailma on aina kiinnostanut minua. Halusin tietää, millainen tehtävä on ja todella pohtia, pystynkö vastaamaan SAMKin tarpeeseen.

Karoliina sai paikan ja otti sen vastaan. Hän sanoo olleensa työtehtävän vastaanottamiseen tyytyväinen, koska SAMKissa oli heti hyvän oloinen ”meno ja meininki”. Hän kiittää myös SAMKin tarjoamia etuja, jotka liittyvät muun muassa työtiloihin sekä henkilöstö-, liikunta- ja terveyspalveluihin.

Työ ihmisten parissa motivoi

Karoliinaa motivoi rekrytointitehtävissä erityisesti mahdollisuus tehdä yhteistyötä ihmisten kanssa, ja hän korostaa myös kansainvälisyyden merkitystä työssään.

– Voiko olla parempaa tunnetta, kun huomata, että rekrytointi todellakin onnistuu. Kun yritys ja uusi työntekijä ovat tyytyväisiä. Työpaikka on niin tärkeä osa ihmisen koko elämää. Ja tykkään käyttää työkielenä myös englantia. Se on täällä ihan arkipäivää. Viimeksi eilen haastattelut olivat osin englanniksi, hän kertoo.

Joskus onnistuneesta rekrytoinnista sattuu kuulemaan vaikka vahingossa kahvipöytäkeskustelussa. Karoliinalle tulee siitä todella hyvä mieli.

Hän osallistuu aktiivisesti rekrytoinnin eri vaiheisiin, mukaan lukien rekrytoitavien profiilien määrittelyt ja haastattelut.

– Tärkeää on miettiä, ketä haetaan, millaisella osaamisella ja minkälaiseen tiimiin. Sitten pohditaan, mitä kanavia kannattaa juuri tässä tapauksessa käyttää, hän kuvailee.

Karoliinan tehtäviin kuuluu lisäksi rekrytointiprosessien yhtenäistäminen ja kirkastaminen. SAMKiin on juuri tulossa myös uusi rekrytointijärjestelmä, joka selkeyttää, monipuolistaa ja automatisoi monia toimintoja.

Oikea henkilö löytyy syvällisissä keskusteluissa

Karoliina painottaa oikean henkilön valinnan merkitystä rekrytointiprosessissa ja kertoo, että syvälliset keskustelut hakijoiden kanssa ovat avainasemassa.

– Tässä auttaa katsominen ”pintaa syvemmälle”. Kun kerromme työtehtävästä ja kysymme hakijalta siitä, aluksi moni antaa kovin samanlaisia vastauksia. Kun sitten juttelemme odotuksista ja niiden täyttämisestä, käymme useinkin aika syviä keskusteluja. Kyllä sieltä saadaan sitten vastaus siihen, onko tämä henkilö oikea tähän tehtävään. Ja meillä on tietenkin myös mittaristot, joita käytämme.

Vaikka työ saattaa olla aikapaineista, Karoliina käsittelee sitä ilman liiallista stressiä.

– On tärkeää realisoida työ mielessä; miettiä, mikä on mahdollista ja mikä ei. Joskus täytyy myös sanoa, että tätä rekrytointia ei pysty hoitamaan tässä ajassa, hän pohtii.

Karoliina vakuuttaa, että työt eivät seuraa häntä myöskään kotiin, ja tasapainoa työn ja vapaa-ajan välillä ylläpitävät aktiivinen vapaa-ajan elämä sekä omakotitalon pihatyöt. Erityisen tärkeässä roolissa on hänen tyttärensä, pian 11-vuotias ”Porin Päivän prinsessa”, jonka harrastuksiin hän osallistuu aktiivisesti.

Katso SAMKissa avoinna olevat työpaikat

Jaa tämä sivu

Henna Kyhä istuu keltaisella tuolilla.

Tutkimuspäällikkönä työikäisten hyvinvoinnin asialla

SAMKissa toimii nyt Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus. Keskuksen toiminta keskittyy satakuntalaisten työntekijöiden hyvinvointiin ja sen myötä maakunnan työvoiman saatavuuden haasteisiin. Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskusta vetää tutkimuspäällikkö ja kasvatustieteen tohtori Henna Kyhä.

Tubettaja Roni Bäck seisoo kädet levitettyinä vihreänsävyisessä Pelisellissä.

Peliselli avattiin juhlallisesti käyttöön – Katso kuvagalleria!

Perjantaina 24.11. järjestetty Well Played -tapahtuma keräsi yhteen RoboAI tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen yhteistyökumppaneita ja sidosryhmiä elämykselliseen iltapäivään. Samalla vihittiin käyttöön uusi peli- ja elämyslaboratorio Peliselli.

Lasten päivä alkoi rehtori, toimitusjohtaja Jari Multisillan pitämällä aamupalaverilla kampuksen taukotilassa.

Työntekijöiden lapset valtasivat SAMKin Porin kampuksen

Valtakunnallisena Lapsi mukaan töihin -päivänä SAMKin Porin kampuksella pyöri kolmisenkymmentä työntekijöiden lasta. Iältään lapset olivat 3–13-vuotiaita.