Opiskeluoikeuden jatkaminen ja palautus

Opiskeluoikeus katkolla? Näin jatkat opiskeluoikeuttasi tai haet sen palautusta

Jos olet opiskelija, jolla on voimassa oleva opiskeluoikeus SAMKiin, voit suorittaa tutkintoon sisältyviä opintoja, saada opintoja arvioitua ja valmistua meiltä SAMKista. Opiskeluoikeutesi voit menettää, jos et ilmoittaudu lukuvuodelle tai jos opiskeluoikeusaikasi päättyy. Lisäksi, jos olet ilmoittanut eroavasi SAMKista, menetät opiskeluoikeutesi.

Opiskeluoikeusaika

Opiskeluoikeusaika tarkoittaa sitä aikaa, joka opiskelijalla on opiskeluoikeuden saamisen jälkeen käytössään tutkinnon suorittamista varten. Opiskeluoikeusaikaan lasketaan opiskelijan käytössä olevat läsnäololukukaudet. Poissaoloaikaan ei lasketa opiskeluoikeusaikaan siltä osin, kuin laissa on määrätty.

Opiskeluoikeuden jatkoajan hakeminen

Opiskeluoikeuden jatkoa sinun tulee hakea ennen viimeisen lukukauden päättymistä, jolloin opiskeluoikeutesi on vielä voimassa. Opiskeluoikeuden jatkoaikaa tulee hakea Sähköisessä asioinnissa täyttämällä opinto-oikeuden jatko -lomake. Lomake on auki syyslukukaudella 1.8.–15.10. ja kevätlukukaudella 1.1.–31.3.

Opiskelijapalveluiden päällikkö käsittelee hakemuksia kootusti. Kun olet hakenut jatkoaikaa opiskeluoikeuteen, saat päätöksen viimeistään ennen lukukauden päättymistä, eli syyslukukauden aikana jatkoaikaa hakeneet saavat tiedon päätöksestä 31.12. mennessä ja kevätlukukauden aikana hakeneet 31.7. mennessä.

Opiskeluoikeuden palautuksen hakeminen

Erotettuna tai omaehtoisesti eronneena opiskelijana voit anoa opiskeluoikeuden palautusta. Palautushakijana (AMK tutkinto-opiskelija), jonka opinnoista on aikaa, sinun tulee olla ennen hakemuksen palauttamista yhteydessä omaan opinto-ohjaajaasi. Opinto-ohjaajasi käy hakemuksesi ja opintosuunnitelmasi läpi ennen hakemuksen välittämistä käsittelyyn.

Jos olet suorittanut tutkinto-opintosi loppuun avoimessa AMK:ssa, sinun tulee hakea opiskeluoikeuden palautusta tutkinto-opiskelijaksi ennen valmistumista. Avoimen AMKin opiskelijana opintosi loppuun suorittaneena sinun tulee hakea palautusta valmistumista varten Sähköisessä asioinnissa täyttämällä Opinto-oikeuden palautus -lomakkeen.

Opiskeluoikeuden palautushakemusten käsittelyssä voi mennä kahdesta viikosta kahteen kuukauteen. Loma-ajat vaikuttavat hakemuskäsittelyn aikatauluun. Opiskeluoikeuden palautuksesta perimme käsittelymaksun, joka on 50 €.