Uusi Tiedolla johtamisen keskus tuo kehittämisosaamista satakuntalaisten yritysten tarpeisiin

Satakunnan ammattikorkeakoulu on perustanut Tiedolla johtamisen keskuksen, jonka toiminta keskittyy organisaatioiden tehokkuuden, työhyvinvoinnin, tuottavuuden ja kilpailukyvyn parantamiseen. Tavoitteena on tehdä Satakunnasta tiedolla johtamisen edelläkävijä.

Kannettava tietokone, jonka ruudulla dataa ja diagrammeja.

Tiedolla johtamisella on nykyisin keskeinen rooli yritysten ja organisaatioiden menestyksessä. Liiketoiminnan kehittäminen sekä tuotteiden ja palveluiden uudistaminen edellyttävät yrityksiltä parempaa ymmärrystä omasta toiminnasta ja ympäröivästä markkinasta. Yritysten pitää pystyä vastaamaan yhä paremmin asiakkaiden vaatimuksiin ja reagoimaan nopeammin muutoksiin. Tämän ymmärryksen perustana on liiketoiminnasta ja markkinasta kerätty data ja siitä jalostettu tieto. Yritys siis perustaa päätöksenteon yhä vahvemmin analysoidun datan tuottamaan ajantasaiseen tietoon ja saa sitä kautta etulyöntiaseman kilpailijoihin verrattuna. Tämä pätee sekä teollista tuotantoa että palveluita tarjoaviin yrityksiin.

– Tiedolla johtamisen kehittymisen taustalla on yritysten toimintojen digitalisointi ja sitä kautta datan kertyminen eri tietojärjestelmiin. Pienten ja keskisuurten yritysten haasteena on pysyä mukana tässä nopeassa kehityksessä ja kehittää omaa liiketoimintaa samanaikaisesti. Olennaista on löytää merkityksellinen data, valita sen jalostamiseen oikeat työkalut ja vieläpä löytää tähän kaikkeen sopivaa osaamista, tiivistää tutkimuspäällikkö Mikko Pakkasela.

Tiedolla johtamisen keskuksen (eng. Business Intelligence Center) tehtävä on tarjota apua ja menetelmiä muun muassa näiden edellä mainittujen ongelmien ratkaisemiseksi. Lisäksi yhdessä yritysten kanssa keskus toteuttaa tiedolla johtamiseen liittyviä kehityshankkeita, järjestää koulutusta ja tapahtumia sekä luonnollisesti kouluttaa osaajia yritysten tarpeisiin.

Tiedolla johtamisen keskus BIC vahvistaa SAMKin perinteitä korkeatasoisen osaamisen tuottamisessa elinkeinoelämän eri tarpeisiin. Keskus on yrityksille käytännönläheinen liiketoiminnan kehittäjäkumppani.

Lisätiedot:

Mikko Pakkasela
Tutkimuspäällikkö, Tiedolla johtamisen keskus
Satakunnan ammattikorkeakoulu
044 710 3189 | mikko.pakkasela@samk.fi Tutustu Tiedolla johtamisen keskus BICiin Diagrammeja paperilla sekä kynää pitelevä käsi.

SAMKissa toimivan Tiedolla johtamisen keskus BICin visiona on rakentaa Satakunnasta tiedolla johtamisen edelläkävijä. Toiminnallinen asiantuntijaverkostomme toteuttaa niin yritysyhteistyötä, hankkeita, tutkimusta kuin opetustakin. Toimintamme keskittyy organisaatioiden kilpailukyvyn, tehokkuuden, tuottavuuden ja työhyvinvoinnin parantamiseen.

Erityisosaamisemme ovat mm.

  • tiedolla johtaminen ja prosessien mallintaminen,
  • ohjelmistorobotiikka,
  • data-analytiikka,
  • tekoäly ja toiminnanohjaus,
  • digitaalinen kauppa.

Tiedolla johtamisen keskus BICin nettisivut: www.tiedollajohtaminen.fi

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Kuvassa ryhmä RoboAI:n tutkijoita poseeraa kameralle.

RoboAI juhlii 5-vuotista taivaltaan näyttävällä robottien ohimarssilla 26.4. klo 14

Keväällä 2019 toimintansa aloittanut SAMKin ja Tampereen yliopiston Porin yksikön yhteinen tutkimus- ja tuotekehityskeskus on vakiinnuttanut asemansa alueen teknologisena suunnannäyttäjänä.

Naishenkilö pipetoi näytettä laboratoriossa valkoinen takki päällään.

Tutkimuskeskus WANDER – Innovaatioita ja ratkaisuja paikallisiin sekä globaaleihin haasteisiin

Huhtikuussa julkaistu Tutkimuskeskus WANDERin kokoomajulkaisu tarjoaa katsauksen keskuksen laaja-alaiseen tutkimus- ja kehitystyöhön.