Uusi Tiedolla johtamisen keskus tuo kehittämisosaamista satakuntalaisten yritysten tarpeisiin

Satakunnan ammattikorkeakoulu on perustanut Tiedolla johtamisen keskuksen, jonka toiminta keskittyy organisaatioiden tehokkuuden, työhyvinvoinnin, tuottavuuden ja kilpailukyvyn parantamiseen. Tavoitteena on tehdä Satakunnasta tiedolla johtamisen edelläkävijä.

16.2.2022 | Teksti: Tiedolla johtamisen keskus BIC | Kuva: Pexels / Lukas

Kannettava tietokone, jonka ruudulla dataa ja diagrammeja.

Tiedolla johtamisella on nykyisin keskeinen rooli yritysten ja organisaatioiden menestyksessä. Liiketoiminnan kehittäminen sekä tuotteiden ja palveluiden uudistaminen edellyttävät yrityksiltä parempaa ymmärrystä omasta toiminnasta ja ympäröivästä markkinasta. Yritysten pitää pystyä vastaamaan yhä paremmin asiakkaiden vaatimuksiin ja reagoimaan nopeammin muutoksiin. Tämän ymmärryksen perustana on liiketoiminnasta ja markkinasta kerätty data ja siitä jalostettu tieto. Yritys siis perustaa päätöksenteon yhä vahvemmin analysoidun datan tuottamaan ajantasaiseen tietoon ja saa sitä kautta etulyöntiaseman kilpailijoihin verrattuna. Tämä pätee sekä teollista tuotantoa että palveluita tarjoaviin yrityksiin.

– Tiedolla johtamisen kehittymisen taustalla on yritysten toimintojen digitalisointi ja sitä kautta datan kertyminen eri tietojärjestelmiin. Pienten ja keskisuurten yritysten haasteena on pysyä mukana tässä nopeassa kehityksessä ja kehittää omaa liiketoimintaa samanaikaisesti. Olennaista on löytää merkityksellinen data, valita sen jalostamiseen oikeat työkalut ja vieläpä löytää tähän kaikkeen sopivaa osaamista, tiivistää tutkimuspäällikkö Mikko Pakkasela.

Tiedolla johtamisen keskuksen (eng. Business Intelligence Center) tehtävä on tarjota apua ja menetelmiä muun muassa näiden edellä mainittujen ongelmien ratkaisemiseksi. Lisäksi yhdessä yritysten kanssa keskus toteuttaa tiedolla johtamiseen liittyviä kehityshankkeita, järjestää koulutusta ja tapahtumia sekä luonnollisesti kouluttaa osaajia yritysten tarpeisiin.

Tiedolla johtamisen keskus BIC vahvistaa SAMKin perinteitä korkeatasoisen osaamisen tuottamisessa elinkeinoelämän eri tarpeisiin. Keskus on yrityksille käytännönläheinen liiketoiminnan kehittäjäkumppani.

Lisätiedot:

Mikko Pakkasela
Tutkimuspäällikkö, Tiedolla johtamisen keskus
Satakunnan ammattikorkeakoulu
044 710 3189 | mikko.pakkasela@samk.fi

Diagrammeja paperilla sekä kynää pitelevä käsi.

SAMKissa toimivan Tiedolla johtamisen keskus BICin visiona on rakentaa Satakunnasta tiedolla johtamisen edelläkävijä. Toiminnallinen asiantuntijaverkostomme toteuttaa niin yritysyhteistyötä, hankkeita, tutkimusta kuin opetustakin. Toimintamme keskittyy organisaatioiden kilpailukyvyn, tehokkuuden, tuottavuuden ja työhyvinvoinnin parantamiseen.

Erityisosaamisemme ovat mm.

  • tiedolla johtaminen ja prosessien mallintaminen,
  • ohjelmistorobotiikka,
  • data-analytiikka,
  • tekoäly ja toiminnanohjaus,
  • digitaalinen kauppa.

Tiedolla johtamisen keskus BICin nettisivut: www.tiedollajohtaminen.fi

16.2.2022 | Teksti: Tiedolla johtamisen keskus BIC | Kuva: Pexels / Lukas

Lisää aiheesta

Heikki Haaparanta kotitoimistolla / Heikki Haaparanta at his home office
| Liiketoiminta

Katseet kohti digitaalista transformaatiota

– Nyt ei ole enää kyse pelkästään teknologian käyttöönotosta tai prosessien digitoinnista. Teknologia on iso muutosvoima, joka mahdollistaa liiketoiminnan muutoksen, kertoo Heikki Haaparanta. Hän on toiminut reilun vuoden ajan SAMKissa yliopettajana keskittyen digitaalisiin palveluihin.
Esiintymislavalla seisoo Jussi Bergman.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2021: Tiedolla johtaminen on jokaisen asia

– Pyrimme kertomaan terveystietojen toisiokäytöstä ja tiedolla johtamisesta niin, että kuka tahansa ymmärtää mistä puhutaan. Soteuudistuksen myötä hyvinvointialueita velvoitetaan tiedolla johtamiseen, joten kukaan terveydenhuollossa toimiva ei voi jatkossa välttyä terveystietojen hyötykäytöltä, kertoo tapahtumaa järjestävä SAMKin erikoistutkija Anu Holm.

Uusimmat uutiset

Jenniina poseeraamassa tietokoneen äärellä.
| Opinnot ja opetus

Matkailualan monipuolisuus sai kiinnostumaan opinnoista

Jenniina Matinaho opiskelee toista vuotta matkailualan opintoja Porin kampuksella. Matkailualan opinnoista sai kiinnostumaan alan monipuolisuus sekä sen tarjoamat laajat työllistymismahdollisuudet.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKin johtoryhmä tapasi eilen ministerit @HonkonenPetri ja @MikkoTSavola sekä kansanedustajat @Eeva_Kalli ja @MatiasMarttinen eduskunnassa.

Keskustelua käytiin koulutuspolitiikasta, tutkimuksesta sekä Satakunnan tulevaisuuden näkymistä.

#katsetulevaisuuteen #satakunta

2

SAMKin kuvataiteen opiskelijat Anna Kallio ja Annika Närhi vetivät lukiolaisille taidepajaa. Se sisälsi opetusta muun muassa väriopista ja paikkasidonnaisesta taiteesta. Tuotoksena syntyi kolme lukioaikaa symbolisesti kuvaavaa maalausta. 👍https://www.samk.fi/uutiset/lukiolaiset-ottivat-kankaanpaan-yhteislyseon-seinatilat-haltuun-samkin-kuvataiteen-opiskelijat-vetivat-taidepajaa/

Finally we had this wonderful project group (GAMMA project’s Learning, Teaching, Training Activities) as a guest in Pori. How can project participants from four countries grow into such a great collaboration? So happy and proud of this gang! @RoboAI2 @SatakunnanAMK https://twitter.com/i/web/status/1618184366320148480

Kankaanpään pääkirjaston sisääntuloaulan tiloja valjastetaan jatkossa galleriakäyttöön. Kipinä uuden gallerian perustamiseen syntyi, kun kuntakuvataiteilija Mira Piitulainen kohtasi kankaanpääläisiä ja keskusteli alueella asuvan väen kanssa. 🎨🖌️ https://www.epressi.com/tiedotteet/kulttuuri-ja-taide/taidekaupungin-galleriavalikoima-taydentyy-kirjaston-nayttelytilalla.html

Kaksi SAMKin alumnia on valittu Satakunnan Kansan vakituisiksi toimittajiksi. Mikko Elon ja Annika Kangasmaan tavoitteena on avartaa ihmisten maailmankuvaa ja tuoda värisävyjä mustavalkoiseen ajatteluun. 📰 @SatakunnanKansa #alumni #katsetulevaisuuteen
https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000009344648.html