SAMKin ulkomailla oleville opiskelijoille lähetetty koronavirustiedote

SAMK on lähettänyt koronavirustilanteesta alla olevan tiedotteen ulkomailla harjoittelussa tai vaihdossa oleville opiskelijoille.

16.3.2020 | Teksti: SAMK International Office | Kuva: Pixabay

Continents 873103 1920

Kiinassa on vuoden alussa puhjennut COVID-19-tartuntatauti (ns. koronavirus) ja tautitapauksia on nyt todettu myös lukuisissa muissa maissa, mukaan lukien Suomessa. Maailman terveysjärjestö WHO julisti koronavirusepidemian pandemiaksi 11.3.2020. Koska epidemiatilanne Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa on muuttunut nopeasti, on THL luopunut maiden ja alueiden luokittelusta epidemia-alueiksi. Koronavirustartunnan saamisen riski on kohonnut koko Euroopassa ja muualla maailmassa. Tilanne maailmalla muuttuu nopeasti ja on odotettavissa, että eri maissa asetetaan myös matkustusrajoituksia ja maahantulokieltoja.

Suomen hallitus on torstaina 12.3.2020 päättänyt useita suosituksia koronaviruksen hillitsemiseksi. Yksi suosituksista koskee ulkomaan matkailua: Kansalaisten tulee seurata ja noudattaa matkustusohjeita, sekä on tehtävä matkustusilmoitus, jos on välttämätöntä matkustaa. Matkustustiedotteiden ajantasaisuus varmistetaan ja Korona-infopisteet laajennetaan myös maarajoille.

Koronavirukseen liittyen etenemme turvallisuus edellä. Sinun on halutessasi mahdollista perua, keskeyttää tai siirtää myöhempään ajankohtaan opiskelijavaihtosi tai harjoittelusi koronapandemian takia. Sinulle kertyvät normaalisti opintopisteet siihen asti kuin olet ne jo suorittanut tai työskennellyt harjoittelupaikassasi.

SAMK suosittelee vaihdon tai harjoittelun keskeyttämistä. Vaihdon/harjoittelun peruuntumisesta tai keskeyttämisestä tulee ilmoittaa mahdollisimman pian SAMKin kansainvälisten asioiden palvelujen toimistoon, joka ohjeistaa opiskelijaa lisää mm. vaadittavien dokumenttien suhteen. Vaihtosi peruuntuessa koronaviruksen takia kulujen korvaamista on ensin tiedusteltava matkavakuutuksen kautta. Vakuutusselvittelyjen jälkeen peruuntuneiden Erasmus+ vaihtojen kuluista on mahdollista hakea korvausta force majeure -menettelyn kautta. Kaikki nämä tapaukset arvioidaan tapauskohtaisesti Opetushallituksessa.

Suosittelemme ulkomailta saapuvia välttämään kampuksillemme saapumista ja suosimaan varmuuden vuoksi etäopiskelua kahden viikon ajan. Ota yhteyttä ohjaavaan opettajaasi sen mahdollistamiseksi.

Huom. Mikäli palaat riskialueelta tai voidaan epäillä mahdollista tartuntaa ja saat hengitystieinfektio-oireita, ota ensisijaisesti arkipäivän aikana yhteyttä koulusi terveydenhoitajaan.

Opiskeluterveyden yhteystiedot

Satasairaalan päivystyksen puhelinnumero 02 627 6868 palvelee tällä hetkellä vain iltaisin (klo 15.00-8.00) ja viikonloppuisin.

Porissa voit katsoa myös kaupungin nettisivut.

Raumalla voit katsoa kaupungin nettisivut.

Kankaanpään osalta ota yhteys puhelimitse seuraavasti:

  • ma-pe 8–20 ja la-su sekä arkipyhisin klo 8-18 puh. 044 577 3245
  • muina aikoina päivystys Satasairaalassa, puh. 02 627 6868

Yhteystiedot SAMKin kansainvälisyyspalveluihin:

Saija Arslan +358 44 710 3563

Sanna Juhantalo +358 44 710 3037

Ari-Pekka Kainu +358 44 710 3179

Johanna Kares-Koskinen +358 44 710 3011

Riitta Rissanen +358 44 710 3859

sähköpostit muotoa: etunimi.sukunimi at samk.fi

Uusimmat uutiset

Ihmisiä auditoriossa
| SAMK

SeAMK ja SAMK yhdistävät voimansa kolmanteen tutkimusfoorumiin Seinäjoelle

Seinäjoen ammattikorkeakoulu ja Satakunnan ammattikorkeakoulu järjestävät yhdessä kolmannen tutkimusfoorumin Seinäjoella. Tutkimusfoorumit saivat alkunsa korkeakoulujen yhteisestä OKM TKI Profit -hankkeesta kolme vuotta sitten.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKin lehtori Seija Olli on ollut mukana työryhmässä, joka on saanut vuoden vaikuttavuustekopalkinnon Toimintakulttuuri-kategoriassa. SAMK onnittelee! 🌹 #katsetulevaisuuteen #hoitotyö https://vaikuttavuusseura.wordpress.com/2022/12/02/vuoden-vaikuttavuusteot-2022-on-valittu/

All in! 7 nuorta yritystä/ideaa kilpaili tänään All in Pitch -finaalissa. Aivan huikeita myyntipuheita toisen ja korkea-asteen opiskelijoilta! Meidän tuomareiden tehtävä ei ollut helppo. Onnea voittajille! #mysamk #nuoriyrittäjyys #yrityskiihdyttämö #entersatakunta #prizztech

SAMKin Porin kampuksen Galleria Taidekäytävän uusi näyttely on kuvataiteen opiskelijoiden Maiju Ruuskasen, Jenni Ahokiven ja Leevi Kämäräisen käsialaa. Näyttelyn nimi on Värikäs Väylä 🎨🖌️
https://www.samk.fi/uutiset/kuvataiteen-opiskelijat-tarjoavat-varikkaan-vaylan-kohti-joulua/

YAMK-tutkinto on mainio tapa edistää koulutuksellista tasa-arvoa ja avaa erinomaisen urapolun - ”Maisterin tutkintonimike vahvistaisi tunnettuutta edelleen” #YAMK #uraseuranta #tasaarvo #vaalit2023
https://demokraatti.fi/kysely-yamk-tutkinto-avaa-hienon-urapolun-maisterin-tutkintonimike-vahvistaisi-tunnettuutta-edelleen