SAMKin ulkomailla oleville opiskelijoille lähetetty koronavirustiedote

SAMK on lähettänyt koronavirustilanteesta alla olevan tiedotteen ulkomailla harjoittelussa tai vaihdossa oleville opiskelijoille.

Maapallo / Earth

Kiinassa on vuoden alussa puhjennut COVID-19-tartuntatauti (ns. koronavirus) ja tautitapauksia on nyt todettu myös lukuisissa muissa maissa, mukaan lukien Suomessa. Maailman terveysjärjestö WHO julisti koronavirusepidemian pandemiaksi 11.3.2020. Koska epidemiatilanne Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa on muuttunut nopeasti, on THL luopunut maiden ja alueiden luokittelusta epidemia-alueiksi. Koronavirustartunnan saamisen riski on kohonnut koko Euroopassa ja muualla maailmassa. Tilanne maailmalla muuttuu nopeasti ja on odotettavissa, että eri maissa asetetaan myös matkustusrajoituksia ja maahantulokieltoja.

Suomen hallitus on torstaina 12.3.2020 päättänyt useita suosituksia koronaviruksen hillitsemiseksi. Yksi suosituksista koskee ulkomaan matkailua: Kansalaisten tulee seurata ja noudattaa matkustusohjeita, sekä on tehtävä matkustusilmoitus, jos on välttämätöntä matkustaa. Matkustustiedotteiden ajantasaisuus varmistetaan ja Korona-infopisteet laajennetaan myös maarajoille.

Koronavirukseen liittyen etenemme turvallisuus edellä. Sinun on halutessasi mahdollista perua, keskeyttää tai siirtää myöhempään ajankohtaan opiskelijavaihtosi tai harjoittelusi koronapandemian takia. Sinulle kertyvät normaalisti opintopisteet siihen asti kuin olet ne jo suorittanut tai työskennellyt harjoittelupaikassasi.

SAMK suosittelee vaihdon tai harjoittelun keskeyttämistä. Vaihdon/harjoittelun peruuntumisesta tai keskeyttämisestä tulee ilmoittaa mahdollisimman pian SAMKin kansainvälisten asioiden palvelujen toimistoon, joka ohjeistaa opiskelijaa lisää mm. vaadittavien dokumenttien suhteen. Vaihtosi peruuntuessa koronaviruksen takia kulujen korvaamista on ensin tiedusteltava matkavakuutuksen kautta. Vakuutusselvittelyjen jälkeen peruuntuneiden Erasmus+ vaihtojen kuluista on mahdollista hakea korvausta force majeure -menettelyn kautta. Kaikki nämä tapaukset arvioidaan tapauskohtaisesti Opetushallituksessa.

Suosittelemme ulkomailta saapuvia välttämään kampuksillemme saapumista ja suosimaan varmuuden vuoksi etäopiskelua kahden viikon ajan. Ota yhteyttä ohjaavaan opettajaasi sen mahdollistamiseksi.

Huom. Mikäli palaat riskialueelta tai voidaan epäillä mahdollista tartuntaa ja saat hengitystieinfektio-oireita, ota ensisijaisesti arkipäivän aikana yhteyttä koulusi terveydenhoitajaan.

Opiskeluterveyden yhteystiedot

Satasairaalan päivystyksen puhelinnumero 02 627 6868 palvelee tällä hetkellä vain iltaisin (klo 15.00-8.00) ja viikonloppuisin.

Porissa voit katsoa myös kaupungin nettisivut.

Raumalla voit katsoa kaupungin nettisivut.

Kankaanpään osalta ota yhteys puhelimitse seuraavasti:

  • ma-pe 8–20 ja la-su sekä arkipyhisin klo 8-18 puh. 044 577 3245
  • muina aikoina päivystys Satasairaalassa, puh. 02 627 6868

Yhteystiedot SAMKin kansainvälisyyspalveluihin:

Saija Arslan +358 44 710 3563

Sanna Juhantalo +358 44 710 3037

Ari-Pekka Kainu +358 44 710 3179

Johanna Kares-Koskinen +358 44 710 3011

Riitta Rissanen +358 44 710 3859

sähköpostit muotoa: etunimi.sukunimi at samk.fi

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Pohjoisväylän alakoulun piha-alue

Opinnäytetyö: Porin kaupungin peruskoulujen välituntipihat hyvässä kunnossa

Anni Mannila kartoitti Porin kaupungin peruskoulujen välituntipihat marraskuussa 2023 SAMKissa valmistuneessa rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opinnäytetyössään.

Lasten päivä alkoi rehtori, toimitusjohtaja Jari Multisillan pitämällä aamupalaverilla kampuksen taukotilassa.

Työntekijöiden lapset valtasivat SAMKin Porin kampuksen

Valtakunnallisena Lapsi mukaan töihin -päivänä SAMKin Porin kampuksella pyöri kolmisenkymmentä työntekijöiden lasta. Iältään lapset olivat 3–13-vuotiaita. 

SAMK oli mukana Taisto-harjoituksessa – Suomen suurin digiturvaharjoitus auttoi ajankohtaisiin uhkiin varautumisessa

SAMK osallistui tänään Suomen suurimpaan digitaalisen turvallisuuden harjoitukseen Taistoon. Taisto on valtakunnallinen harjoitus, joka tarjoaa turvallisen tilaisuuden harjoitella, testata ja kehittää digitaalista turvallisuutta sekä kerryttää osaamista ja varmuutta, joihin tukeutua mahdollisen tosipaikan tullen.