SAMK mukana lisäämässä matkailu- ja ravintola-alan vetovoimaa

Satakunnan taiturit -kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa. Kilpailun tavoitteena oli tuoda lisää näkyvyyttä ja vetovoimaa ravintola-alalle. Viisi joukkuetta kilpaili Satakunta-menun luomisessa.

Ruokakilpailun voittajajoukkue esittelee annostaan.

Voitokas joukkue esitteli ruoka-annoksensa tuomaristolle.

Aamun alkajaisiksi jokaiseen joukkueeseen arvottiin porilaisravintolan ammattikokin kaveriksi kahdeksasluokkalainen, toisen asteen ravintola-alan opiskelija, opettaja ja median edustaja. Kilpailussa joukkueet suunnittelivat ja toteuttivat kolmen ruokalajin menun, joihin pääraaka-aineiksi oli ennakkoon valittu satakuntalaishenkisesti karitsa alkuruuaksi, siika pääruuaksi ja tyrni jälkiruuaksi. Satakunta-menusta ravintolat voivat jatkossa tehdä omia versioitaan Satakunnan ruokamatkailun edistämiseksi.

Satakunnan taiturit -kilpailu toteutettiin WinNovassa yhteistyönä Satakunnan Matkailu- ja Ravintolayrittäjät ry:n ja Mara ry:n alaisen matkailun vetovoimatyöryhmän Porin ryhmän toimesta. Mukana yhteistyössä olivat myös WinNova ja Sataedu sekä kilpailun sponsorit, jotka lahjoittivat kilpailussa käytetyt raaka-aineet.

Tuomareina kilpailussa toimivat Jukka Luojukoski, Juha Miikkulainen, Anita Juhola, Kristian Vainio sekä Ilkka Nenonen. Tuomarit pisteyttivät kunkin annoksen maun, ulkonäön, esillepanon ja kattauksen. Lisäksi huomiota kiinnitettiin ruokahävikkiin. Kilpailu alkoi vauhdikkaasti ja oli hyvin tasaväkistä. Kilpailun voiton veivät Matti Liipon (Mister Chef), Jenny Alasen (Winnova), Peppi Peltomaan (Kuninkaanhaan koulu), Joonas Erosen (WinNova) ja Julle Kallion (Radio Pori) muodostama joukkue.

Kilpailun tavoitteena oli tuoda lisää näkyvyyttä ja vetovoimaa ravintola-alalle, jotta alalle saataisiin uusia innokkaita tekijöitä. Ravintola-alan koulutuksia Satakunnan seudulla järjestävät Sataedu Kokemäellä, Ulvilassa ja Kankaanpäässä, sekä WinNova Porissa ja Raumalla.

Valmistumisen jälkeen opintoja voi jatkaa Satakunnan ammattikorkeakoulun restonomikoulutuksissa Porissa suomeksi (matkailuliiketoiminnan tutkinto-ohjelma) ja englanniksi (International Tourism Management -tutkinto-ohjelma).

Turun vetovoimatyöryhmä järjestää Mara <3 minä -rekrytreffit ystävänpäivänä 14.2.2023. Lisää rekrytreffeistä voi lukea tapahtuman sivuilta.

Kokkauskilpailun voittajajoukkue poseeraa.

Valtakunnallinen vetovoimahanke

Valtakunnallisen vetovoimahankkeen työryhmät koostuvat Mara ry:n jäsenyrityksistä sekä alan kouluttajista ammatilliselta toiselta asteelta ja korkea-asteelta. Vetovoimatyöryhmien tavoitteena on edistää sekä alan koulutuksen että työllistymismahdollisuuksien vetovoimaa paikallisesti. SAMK on mukana Turun ja Porin vetovoimatyöryhmissä.

Kuvassa kilpailun voittanut joukkue.

Jaa tämä sivu

Lasten päivä alkoi henkilökunnan kahvihuoneessa yhteisellä aamupalaverilla palvelu- ja kehitysjohtaja Anne Holopaisen johdolla.

Lapset mukaan töihin -päivä toi vilskettä kampuksille – katso kuvagalleria

Valtakunnallisena Lapset mukaan töihin -päivänä SAMKin kampuksilla liikkui yli seitsemänkymmentä työntekijöiden lasta ja lapsenlasta, iältään 3–17-vuotiaita.

Arene valitsi uudeksi puheenjohtajaksi SAMKin rehtori, toimitusjohtaja Jari Multisillan.

Ammattikorkeakoulut ovat uskottavia Suomen uudistajia – Arene valitsi uudeksi puheenjohtajaksi Jari Multisillan

SAMKin rehtori, toimitusjohtaja Jari Multisilta korostaa kasvun syntyvän yhteistyöstä ja avoimuudesta. Juuri valitun Arenen puheenjohtajan mukaan Suomen vahvuus rakentuu laajasta näkökulmasta ja osaamisen kehittämisestä kokonaisuutena, yhdessä tehden.

Susanna Savinaisen työotteessa korostuvat läsnäolo, kuunteleminen ja johdonmukainen tapa saada asiat tehtyä loppuun asti.

Palveluhenkisyyttä ja aitoa kuuntelemista – Susanna Savinainen palkittiin Vuoden samkilaisena

Kirjaston tietoasiantuntija Susanna Savinainen valittiin Vuoden samkilaiseksi. Valinta kertoo työotteesta, jossa korostuvat läsnäolo, kuunteleminen ja johdonmukainen tapa saada asiat tehtyä loppuun asti.