SAMK ja SeAMK järjestävät kaikille avoimen tutkimusfoorumin – teemana digitalisaatio

Satakunnan ja Seinäjoen ammattikorkeakoulut järjestävät yhteisen, kaikille avoimen tutkimusfoorumin 9. - 10. helmikuuta. Teemana on digitalisaatio. Aiheiden kirjo ulottuu verkkorikollisuudesta älykkääseen merilogistiikkaan ja toimistoautomaation kehittymiseen.

Johtoja, kuvituskuva.
Kuva: Tomi Glad

Tutkimusfoorumin aiheiden kirjo ulottuu verkkorikollisuudesta älykkääseen merilogistiikkaan ja toimistoautomaation kehittymiseen. Osallistujia odotetaan lähes 100. Foorumi järjestetään verkossa.

Tutkija Pia Haapala SeAMKista käsittelee esityksessään etäkuntoutusta.

– Etäkuntoutus jää varmasti tarpeelliseksi toimintatavaksi myös koronan jälkeen. On kuitenkin mietittävä, missä tilanteissa ja kenelle etäkuntoutus sopii. Etäkuntoutus asettaa myös teknologisia haasteita sekä etäkuntoutusta tarjoaville että vastaanottaville tahoille, Haapala pohtii.

Nyt toista kertaa järjestettävästä tutkimusfoorumista kehittyi nopeasti molempien korkeakoulujen kannalta hyödyllinen yhteistyömalli.

– Kun esittelemme uusia ja työn alla olevia tutkimuksia, opimme samalla toisiltamme. On myös innostavaa tavata SAMKilaisia kollegoita, kertoo tutkimusfoorumia koordinoiva SeAMKin yliopettaja Sanna Joensuu-Salo ja jatkaa:

– Pandemiaoloissa pitää tavata virtuaalisesti, mutta tämän porukan kanssa keskustelu lentää hyvin verkossakin.

Katso tutkimusfoorumin ohjelma ja liittymislinkki

Jaa tämä sivu

Naishenkilö pipetoi näytettä laboratoriossa valkoinen takki päällään.

Tutkimuskeskus WANDER – Innovaatioita ja ratkaisuja paikallisiin sekä globaaleihin haasteisiin

Huhtikuussa julkaistu Tutkimuskeskus WANDERin kokoomajulkaisu tarjoaa katsauksen keskuksen laaja-alaiseen tutkimus- ja kehitystyöhön.

Kaksi opiskelijaa katsoo robotin ohjainta.

Robotiikka Akatemia on jatkossa RoboAI-akatemia

Robotiikka Akatemia, joka on viimeiset kuusi vuotta tarjonnut opiskelijoilleen korkeatasoista koulutusta robotiikan alalla, uudistuu ja vaihtaa nimensä RoboAI-akatemiaksi tulevana keväänä.

Kankaanpään Honkajoella sijaitsevan Kirkkokallion ekoteollisuuspuiston kehittäminen on osa SAMKin resurssiviisauden tutkimuskokonaisuuteen kuuluvaa Pohjois-Satakunta vihreän siirtymän aalloilla -hanketta.

SAMKin käynyt kuvataiteilija kohtasi kiertotalouden

SAMKin Taidekoulun kampukselta Kankaanpäästä valmistunut kuvataiteen moniosaaja Mira Aro suunnitteli logon kiertotalouden edelläkävijälle, Kirkkokallion ekoteollisuuspuistolle. Logon vihreä väri ja pyöreä kiertoliike kuvaavat energiavirtojen jatkuvaa liikettä.