SAMK ja SeAMK järjestävät kaikille avoimen tutkimusfoorumin – teemana digitalisaatio

Satakunnan ja Seinäjoen ammattikorkeakoulut järjestävät yhteisen, kaikille avoimen tutkimusfoorumin 9. - 10. helmikuuta. Teemana on digitalisaatio. Aiheiden kirjo ulottuu verkkorikollisuudesta älykkääseen merilogistiikkaan ja toimistoautomaation kehittymiseen.

Johtoja, kuvituskuva.
Kuva: Tomi Glad

Tutkimusfoorumin aiheiden kirjo ulottuu verkkorikollisuudesta älykkääseen merilogistiikkaan ja toimistoautomaation kehittymiseen. Osallistujia odotetaan lähes 100. Foorumi järjestetään verkossa.

Tutkija Pia Haapala SeAMKista käsittelee esityksessään etäkuntoutusta.

– Etäkuntoutus jää varmasti tarpeelliseksi toimintatavaksi myös koronan jälkeen. On kuitenkin mietittävä, missä tilanteissa ja kenelle etäkuntoutus sopii. Etäkuntoutus asettaa myös teknologisia haasteita sekä etäkuntoutusta tarjoaville että vastaanottaville tahoille, Haapala pohtii.

Nyt toista kertaa järjestettävästä tutkimusfoorumista kehittyi nopeasti molempien korkeakoulujen kannalta hyödyllinen yhteistyömalli.

– Kun esittelemme uusia ja työn alla olevia tutkimuksia, opimme samalla toisiltamme. On myös innostavaa tavata SAMKilaisia kollegoita, kertoo tutkimusfoorumia koordinoiva SeAMKin yliopettaja Sanna Joensuu-Salo ja jatkaa:

– Pandemiaoloissa pitää tavata virtuaalisesti, mutta tämän porukan kanssa keskustelu lentää hyvin verkossakin.

Katso tutkimusfoorumin ohjelma ja liittymislinkki

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Kuvassa ryhmä RoboAI:n tutkijoita poseeraa kameralle.

RoboAI juhlii 5-vuotista taivaltaan näyttävällä robottien ohimarssilla 26.4. klo 14

Keväällä 2019 toimintansa aloittanut SAMKin ja Tampereen yliopiston Porin yksikön yhteinen tutkimus- ja tuotekehityskeskus on vakiinnuttanut asemansa alueen teknologisena suunnannäyttäjänä.

Naishenkilö pipetoi näytettä laboratoriossa valkoinen takki päällään.

Tutkimuskeskus WANDER – Innovaatioita ja ratkaisuja paikallisiin sekä globaaleihin haasteisiin

Huhtikuussa julkaistu Tutkimuskeskus WANDERin kokoomajulkaisu tarjoaa katsauksen keskuksen laaja-alaiseen tutkimus- ja kehitystyöhön.