RoboAI-viikko 2023: Tiedolla johtamisen torstai uuden ja paremman liiketoiminnan äärellä

Digitalisaation suurimpia hyötyjä on työn tuottavuuden kasvaminen: se on talouskasvun keskeisin moottori. Tiedolla johtamisen aamupäivä on tiukkaa asiaa uuden ja paremman liiketoiminnan luomisesta. Päivä on tarkoitettu kaikille yrityksille, jotka ovat kiinnostuneita oman liiketoiminnan kehittämisestä ja kilpailussa erottumisesta erityisen osaamisen avulla.

14.3.2023 | Teksti: Reetta Vähä-Aho | Kuva: Veera Korhonen, Genelec

Mikko Pakkasela ja Hanna Rissanen poseeraavat studiossa.
Tiedolla johtamisen keskus BICin tutkimuspäällikkö Mikko Pakkasela ja projektipäällikkö Hanna Rissanen odottavat RoboAI-viikon tiedolla johtamisen päivää innolla.

Tiedolla johtamisella on keskeinen rooli yritysten ja organisaatioiden menestyksessä. Liiketoiminnan kehittäminen sekä tuotteiden ja palveluiden uudistaminen edellyttävät yrityksiltä parempaa ymmärrystä omasta toiminnasta ja ympäröivästä markkinasta.

Menestyminen edellyttää sopivaa yhdistelmää tehokasta tuotantoa ja korkeatasoista osaamista. Näiden taustalla ovat puolestaan oman liiketoiminnan ja liiketoimintaympäristön syvällinen tuntemus sekä asiakaslähtöinen tuote- ja palvelukehitys.

Lähikuvassa Siamak Naghian.

Genelecin Siamäk Naghian on tiedolla johtamisen aamupäivän keynote-puhuja.

– Tiedolla johtamisen aamupäivä keskittyy osaamisen kehittämiseen ja lisäarvon tuottamiseen. Mitä yritykset voisivat tehdä, että he saisivat parasta mahdollista osaamista, Tiedolla johtamisen keskus BICin tutkimuspäällikkö Mikko Pakkasela sanoo.

Päivän keynote-puhujaksi saapuukin huippuluokan kaiutinvalmistaja Genelecin toimitusjohtaja Siamäk Naghian. Genelecissä paneudutaan siihen, mitä ihmiset osaavat, mitä he oppivat ja miten sitä voidaan tukea. Naghianista yksi ajankohtaisimmista kysymyksistä on, miten johtaa ja kehittää innovaatioympäristöä niin, että ”jokainen saa olla minä”.

Tiedolla johtamiseen ei riitä pelkkä data

Tiedon hyödyntämisen merkitys niin uusien palveluiden luomisessa kuin organisaation toiminnan johtamisessakin on ollut pitkään voimakkaassa kasvussa luonnollisena osana digitalisaatiokehitystä. Yritykset ja yhteisöt tarvitsevat kiihtyvän digitalisaation käyttöönoton myötä uutta osaamista tiedolla johtamiseensa.

– Yritysten pitää pystyä vastaamaan yhä paremmin asiakkaiden vaatimuksiin ja reagoimaan nopeammin muutoksiin. Tämän ymmärryksen perustana on liiketoiminnasta ja markkinasta kerätty data ja siitä jalostettu tieto, Pakkasela sanoo.

Tiedolla johtamisen aamupäivän asiantuntijaesityksissä pureudutaan juuri näihin teemoihin. Tenure track -professori Hongxiu Li Tampereen yliopistosta puhuu liiketoimintadata-analytiikasta. Lin mukaan dataan liittyvien resurssien olemassaolo ei vielä takaa näiden kilpailuetujen saavuttamista. Hän painottaa, että liiketoiminnan ja liiketoimintadata-analytiikan välisellä synergialla on tärkeä rooli liiketoimintadata-analytiikan tehokkaassa käytössä kilpailuetujen saavuttamiseksi.

Päivän päättää yhteen kokoava paneelikeskustelu, johon osallistuvat toimitusjohtaja Siamäk Naghian Genelecistä, kehitysjohtaja Vesa Törölä Bolidenistä ja projektijohtaja Katariina Yrjönkoski Porin yliopistokeskuksesta. Paneelikeskustelua vetävät SAMKin Tiedolla johtamisen keskus BICin tutkimuspäällikkö Mikko Pakkasela ja tietojohtamisen professori Marko Seppänen Tampereen yliopistosta.

 

Tiedolla johtamisen aamupäivä järjestetään RoboAI-viikolla 20.4.2023 klo 8.00 alkaen.

Anna teknologian inspiroida ja ilmoittaudu!

Tsekkaa koko viikon ohjelma!

Lisätietoja tiedolla johtamisen keskus BIC:sta 

 

Lisätiedot:
Mikko Pakkasela
0447103189
mikko.pakkasela@samk.fi

14.3.2023 | Teksti: Reetta Vähä-Aho | Kuva: Veera Korhonen, Genelec

Lisää aiheesta

Esiintymislavalla seisoo Jussi Bergman.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2021: Tiedolla johtaminen on jokaisen asia

– Pyrimme kertomaan terveystietojen toisiokäytöstä ja tiedolla johtamisesta niin, että kuka tahansa ymmärtää mistä puhutaan. Soteuudistuksen myötä hyvinvointialueita velvoitetaan tiedolla johtamiseen, joten kukaan terveydenhuollossa toimiva ei voi jatkossa välttyä terveystietojen hyötykäytöltä, kertoo tapahtumaa järjestävä SAMKin erikoistutkija Anu Holm.
Mikko Pakkasela SAMK kampus Porin aulassa.
| SAMK Työnantajana

Tutkimuspäällikkönä tiedolla johtamisen ytimessä

SAMKin Tiedolla johtamisen keskus BICin vetäjänä toimii tutkimuspäällikkö Mikko Pakkasela, usealla eri alalla kokemusta kerryttänyt moniosaaja. Pakkasela luotsaa uutta keskusta hyödyntäen omaa osaamistaan datan monista muodoista ja käyttömahdollisuuksista. Nopeasti kehittyvä ala kiehtoo monipuolisuudellaan.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”. Amy Webb provides the strategic foresight and forecasting crucial to businesses adapting and positioning themselves for sustained success in this era of transformation.#thinkfuture #artificialintelligence ... See MoreSee Less
View on Facebook
Twitter

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”.

#thinkfuture #artificialintelligence

Projektien kautta voidaan mahdollistaa monenlaista mielenkiintoista ja tärkeää asiaa. Tässä yksi esimerkki 3D- tulostuksesta. @SatakunnanAMK
@RoboAI2

Harjavaltalainen palveluyksikkö otti digiloikan – polttopuut ovat vaihtuneet 3D-tulostukseen:

Satakunnan alueella kehitetään uutta toimintaa, jossa ikääntyneiden ja toimintakyvyltään alentuneiden henkilöiden on mahdollista saada matalalla kynnyksellä ohjausta arkea helpottavasta teknologiasta ja pienapuvälineistä.

#katsetulevaisuuteen

Haemme johtamisen lehtoria vahvistamaan alan osaamista opetuksessa ja tutkimustoiminnassa. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva 1.1.2024 alk. Ensisijainen toimipaikka Pori. Haku päättyy 13.10.2023 kello 16.
#katsetulevaisuuteen #rekrytointi #työpaikat

SAMKissa on toteutettu jo useana vuonna opiskelijahyvinvointikysely. Viimeisin toteutus osoittaa, että SAMKin opiskelijoiden yleinen hyvinvointi on kohentunut muutaman vuoden takaisesta.

#opiskelijahyvinvointi #katsetulevaisuuteen