RoboAI-viikko 2023: Tiedolla johtamisen torstai uuden ja paremman liiketoiminnan äärellä

Digitalisaation suurimpia hyötyjä on työn tuottavuuden kasvaminen: se on talouskasvun keskeisin moottori. Tiedolla johtamisen aamupäivä on tiukkaa asiaa uuden ja paremman liiketoiminnan luomisesta. Päivä on tarkoitettu kaikille yrityksille, jotka ovat kiinnostuneita oman liiketoiminnan kehittämisestä ja kilpailussa erottumisesta erityisen osaamisen avulla.

14.3.2023 | Teksti: Reetta Vähä-Aho | Kuva: Veera Korhonen, Genelec

Mikko Pakkasela ja Hanna Rissanen poseeraavat studiossa.
Tiedolla johtamisen keskus BICin tutkimuspäällikkö Mikko Pakkasela ja projektipäällikkö Hanna Rissanen odottavat RoboAI-viikon tiedolla johtamisen päivää innolla.

Tiedolla johtamisella on keskeinen rooli yritysten ja organisaatioiden menestyksessä. Liiketoiminnan kehittäminen sekä tuotteiden ja palveluiden uudistaminen edellyttävät yrityksiltä parempaa ymmärrystä omasta toiminnasta ja ympäröivästä markkinasta.

Menestyminen edellyttää sopivaa yhdistelmää tehokasta tuotantoa ja korkeatasoista osaamista. Näiden taustalla ovat puolestaan oman liiketoiminnan ja liiketoimintaympäristön syvällinen tuntemus sekä asiakaslähtöinen tuote- ja palvelukehitys.

Lähikuvassa Siamak Naghian.

Genelecin Siamäk Naghian on tiedolla johtamisen aamupäivän keynote-puhuja.

– Tiedolla johtamisen aamupäivä keskittyy osaamisen kehittämiseen ja lisäarvon tuottamiseen. Mitä yritykset voisivat tehdä, että he saisivat parasta mahdollista osaamista, Tiedolla johtamisen keskus BICin tutkimuspäällikkö Mikko Pakkasela sanoo.

Päivän keynote-puhujaksi saapuukin huippuluokan kaiutinvalmistaja Genelecin toimitusjohtaja Siamäk Naghian. Genelecissä paneudutaan siihen, mitä ihmiset osaavat, mitä he oppivat ja miten sitä voidaan tukea. Naghianista yksi ajankohtaisimmista kysymyksistä on, miten johtaa ja kehittää innovaatioympäristöä niin, että ”jokainen saa olla minä”.

Tiedolla johtamiseen ei riitä pelkkä data

Tiedon hyödyntämisen merkitys niin uusien palveluiden luomisessa kuin organisaation toiminnan johtamisessakin on ollut pitkään voimakkaassa kasvussa luonnollisena osana digitalisaatiokehitystä. Yritykset ja yhteisöt tarvitsevat kiihtyvän digitalisaation käyttöönoton myötä uutta osaamista tiedolla johtamiseensa.

– Yritysten pitää pystyä vastaamaan yhä paremmin asiakkaiden vaatimuksiin ja reagoimaan nopeammin muutoksiin. Tämän ymmärryksen perustana on liiketoiminnasta ja markkinasta kerätty data ja siitä jalostettu tieto, Pakkasela sanoo.

Tiedolla johtamisen aamupäivän asiantuntijaesityksissä pureudutaan juuri näihin teemoihin. Tenure track -professori Hongxiu Li Tampereen yliopistosta puhuu liiketoimintadata-analytiikasta. Lin mukaan dataan liittyvien resurssien olemassaolo ei vielä takaa näiden kilpailuetujen saavuttamista. Hän painottaa, että liiketoiminnan ja liiketoimintadata-analytiikan välisellä synergialla on tärkeä rooli liiketoimintadata-analytiikan tehokkaassa käytössä kilpailuetujen saavuttamiseksi.

Päivän päättää yhteen kokoava paneelikeskustelu, johon osallistuvat toimitusjohtaja Siamäk Naghian Genelecistä, kehitysjohtaja Vesa Törölä Bolidenistä ja projektijohtaja Katariina Yrjönkoski Porin yliopistokeskuksesta. Paneelikeskustelua vetävät SAMKin Tiedolla johtamisen keskus BICin tutkimuspäällikkö Mikko Pakkasela ja tietojohtamisen professori Marko Seppänen Tampereen yliopistosta.

 

Tiedolla johtamisen aamupäivä järjestetään RoboAI-viikolla 20.4.2023 klo 8.00 alkaen.

Anna teknologian inspiroida ja ilmoittaudu!

Tsekkaa koko viikon ohjelma!

Lisätietoja tiedolla johtamisen keskus BIC:sta 

 

Lisätiedot:
Mikko Pakkasela
0447103189
mikko.pakkasela@samk.fi

14.3.2023 | Teksti: Reetta Vähä-Aho | Kuva: Veera Korhonen, Genelec

Lisää aiheesta

Esiintymislavalla seisoo Jussi Bergman.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2021: Tiedolla johtaminen on jokaisen asia

– Pyrimme kertomaan terveystietojen toisiokäytöstä ja tiedolla johtamisesta niin, että kuka tahansa ymmärtää mistä puhutaan. Soteuudistuksen myötä hyvinvointialueita velvoitetaan tiedolla johtamiseen, joten kukaan terveydenhuollossa toimiva ei voi jatkossa välttyä terveystietojen hyötykäytöltä, kertoo tapahtumaa järjestävä SAMKin erikoistutkija Anu Holm.
Mikko Pakkasela SAMK kampus Porin aulassa.
| SAMK Työnantajana

Tutkimuspäällikkönä tiedolla johtamisen ytimessä

SAMKin Tiedolla johtamisen keskus BICin vetäjänä toimii tutkimuspäällikkö Mikko Pakkasela, usealla eri alalla kokemusta kerryttänyt moniosaaja. Pakkasela luotsaa uutta keskusta hyödyntäen omaa osaamistaan datan monista muodoista ja käyttömahdollisuuksista. Nopeasti kehittyvä ala kiehtoo monipuolisuudellaan.

Uusimmat uutiset

Kuvituskuva.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2023: Kohti älykästä tulevaisuutta

Millä kaikilla eri tavoilla ohjelmistotekniikkaa ja data-analytiikkaa hyödynnetään niin terveydenhuollossa, matkailualalla, uuden liiketoiminnan luomisessa kuin maataloudessa? RoboAI-viikon 21. huhtikuuta päättävä Älykkäät järjestelmät -tapahtuma avaa Tampereen yliopiston Porin yksikön tekemää tutkimusta ohjelmistotekniikan ja data-analytiikan parissa sekä yritysyhteistyötä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html