RoboAI-viikko 2023: Tiedolla johtamisen torstai uuden ja paremman liiketoiminnan äärellä

Tiedolla johtamisen päivä on tiukkaa asiaa uuden ja paremman liiketoiminnan luomisesta. Päivä on tarkoitettu kaikille yrityksille, jotka ovat kiinnostuneita oman liiketoiminnan kehittämisestä ja kilpailussa erottumisesta erityisen osaamisen avulla.

Mikko Pakkasela ja Hanna Rissanen poseeraavat studiossa.
Tiedolla johtamisen keskus BICin tutkimuspäällikkö Mikko Pakkasela ja projektipäällikkö Hanna Rissanen odottavat RoboAI-viikon tiedolla johtamisen päivää innolla.

Tiedolla johtamisen keskus BICin tutkimuspäällikkö Mikko Pakkasela ja projektipäällikkö Hanna Rissanen odottavat RoboAI-viikon tiedolla johtamisen päivää innolla.

Tiedolla johtamisella on keskeinen rooli yritysten ja organisaatioiden menestyksessä. Liiketoiminnan kehittäminen sekä tuotteiden ja palveluiden uudistaminen edellyttävät yrityksiltä parempaa ymmärrystä omasta toiminnasta ja ympäröivästä markkinasta.

Menestyminen edellyttää sopivaa yhdistelmää tehokasta tuotantoa ja korkeatasoista osaamista. Näiden taustalla ovat puolestaan oman liiketoiminnan ja liiketoimintaympäristön syvällinen tuntemus sekä asiakaslähtöinen tuote- ja palvelukehitys.

Lähikuvassa Siamak Naghian.
Genelecin Siamäk Naghian on tiedolla johtamisen aamupäivän keynote-puhuja.

– Tiedolla johtamisen aamupäivä keskittyy osaamisen kehittämiseen ja lisäarvon tuottamiseen. Mitä yritykset voisivat tehdä, että he saisivat parasta mahdollista osaamista, Tiedolla johtamisen keskus BICin tutkimuspäällikkö Mikko Pakkasela sanoo.

Päivän keynote-puhujaksi saapuukin huippuluokan kaiutinvalmistaja Genelecin toimitusjohtaja Siamäk Naghian. Genelecissä paneudutaan siihen, mitä ihmiset osaavat, mitä he oppivat ja miten sitä voidaan tukea. Naghianista yksi ajankohtaisimmista kysymyksistä on, miten johtaa ja kehittää innovaatioympäristöä niin, että ”jokainen saa olla minä”.

Tiedolla johtamiseen ei riitä pelkkä data

Tiedon hyödyntämisen merkitys niin uusien palveluiden luomisessa kuin organisaation toiminnan johtamisessakin on ollut pitkään voimakkaassa kasvussa luonnollisena osana digitalisaatiokehitystä. Yritykset ja yhteisöt tarvitsevat kiihtyvän digitalisaation käyttöönoton myötä uutta osaamista tiedolla johtamiseensa.

– Yritysten pitää pystyä vastaamaan yhä paremmin asiakkaiden vaatimuksiin ja reagoimaan nopeammin muutoksiin. Tämän ymmärryksen perustana on liiketoiminnasta ja markkinasta kerätty data ja siitä jalostettu tieto, Pakkasela sanoo.

Tiedolla johtamisen aamupäivän asiantuntijaesityksissä pureudutaan juuri näihin teemoihin. Tenure track -professori Hongxiu Li Tampereen yliopistosta puhuu liiketoimintadata-analytiikasta. Lin mukaan dataan liittyvien resurssien olemassaolo ei vielä takaa näiden kilpailuetujen saavuttamista. Hän painottaa, että liiketoiminnan ja liiketoimintadata-analytiikan välisellä synergialla on tärkeä rooli liiketoimintadata-analytiikan tehokkaassa käytössä kilpailuetujen saavuttamiseksi.

Päivän päättää yhteen kokoava paneelikeskustelu, johon osallistuvat toimitusjohtaja Siamäk Naghian Genelecistä, kehitysjohtaja Vesa Törölä Bolidenistä ja projektijohtaja Katariina Yrjönkoski Porin yliopistokeskuksesta. Paneelikeskustelua vetävät SAMKin Tiedolla johtamisen keskus BICin tutkimuspäällikkö Mikko Pakkasela ja tietojohtamisen professori Marko Seppänen Tampereen yliopistosta.

Tiedolla johtamisen aamupäivä järjestetään RoboAI-viikolla 20.4.2023 klo 8.00 alkaen.

Anna teknologian inspiroida ja ilmoittaudu!

Tsekkaa koko viikon ohjelma!

Lisätietoja tiedolla johtamisen keskus BIC:sta

Lisätiedot:
Mikko Pakkasela
0447103189
mikko.pakkasela@samk.fi

Jaa tämä sivu

SuomiAreena keskustelun osallistujat ja videokuvaaja

SAMK on jälleen mukana SuomiAreenassa

SAMK on mukana 25.-28.6.2024 Porissa järjestettävässä SuomiAreenassa. SuomiAreenan tavoitteena on tuoda yhteiskunnallinen ja ajankohtainen keskustelu kaikkien ulottuville.

Toni Aaltonen palvelinhuoneessa.

Innovaatio SAMKissa – Tekoälypalvelin vauhdittaa oppimista

SAMKin uusi tekoälypalvelin avaa ovia opiskelijoiden syvemmälle oppimiselle. SAMKissa rakennettu ainutlaatuinen tekoälypalvelin on suunniteltu erityisesti opetuksen ja tutkimuksen käyttöön. Mistä oikein on kyse, lehtori Toni Aaltonen?

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.