Opiskelijat valitsivat vuoden opettajan – myös muita työntekijöitä palkittiin henkilöstöpäivässä

”Opas eksyneelle. Tsemppaaja toivottomalle. Ihminen ihmiselle. Ideoiden jatkojalostaja sekä haaveiden suunnitelmistaja. Se on meidän Petri.” Näin kuvattiin vuoden opettajaksi valittua lehtori Petri Martikkalaa. Myös muita ansioituneita työntekijöitä palkittiin SAMKin henkilöstöpäivässä.

Petri Martikkala seisoo harmaan särmin edessä pitäen kunnikirjaa ja kukkakimppua./Petri Martikkala stands in front of a gray border, holding a certificate of honor and a bouquet of flowers.
DCIM100GOPROGOPR0080.JPG

Vuoden opettajaksi valittu Petri Martikkala sai opiskelijakunnalta onnittelukukkaset ja opiskelijahaalarit.

SAMKin henkilöstöpäivä järjestettiin vallitsevan tilanteen vuoksi etäyhteyksin. Henkilöstöpäivässä kuultiin ajankohtaisia asioita ja palkittiin vuoden 2019 ansioituneita samkilaisia. SAMKin henkilöstöpäivässä palkittiin vuoden hanketoimija, vuoden julkaisija, vuoden julkaisu, vuoden menestystarina ja vuoden viestijät. Vuoden opettajan valitsi opiskelijoiden äänestyksen perusteella opiskelijakunta SAMMAKKO. Henkilökunta valitsi keskuudestaan vuoden samkilaisen.

Vuoden opettajaksi valitun lehtori Petri Martikkalan valintaa perusteltiin seuraavasti: ”Petri osaa opettaa asiat kiinnostavasti, hyvällä huumorilla höystettynä. Petri on helposti lähestyttävä ja läppää voi heittää muustakin kuin kouluasioista!” ”Pysyy asiassa mutta osaa myös olla hauska. Pitää luennot myös täten mielenkiintoisena. Reilu arvostelu opintojaksoilla ja osaa auttaa jos kysyttävää on.” ”Häneltä saa aina tukea ja kannustusta opiskeluissa. Hänen luennoillaan saa aina hyviä ja kehittäviä keskusteluita aikaiseksi. Ehdottomasti paras opettaja!”

Vuoden menestystarinaksi valittiin Nopsa-väyläopinnot. Valintaa perusteltiin seuraavasti: ”Nopsa-hanke vastaa hyvin SAMKin haasteisiin, normiajassa valmistumiseen. Nopsa-polun suorittaneet ovat sitoutuneita ja motivoituneita opiskelijoita. He suurella todennäköisyydellä tulevat valmistumaan ajallaan. Nopsa-hankkeessa suunnitellusta väylämallista on tullut osa SAMKin pysyvää toimintaa ja se on lisännyt yhteistyötä SAMKin ja ammattioppilaitosten välillä”.

Vuoden viestijät palkittavana ensi kertaa

Vuoden viestijät valittiin ensimmäistä kertaa. Palkituksi tuli kaksi henkilöä, tutkimuspäällikkö Minna Keinänen-Toivola ja tutkijayliopettaja Sari Merilampi. Valintaa perusteltiin sillä, että vuoden viestijät ovat tuoneet SAMKia esille aktiivisella toiminnallaan ja omalla persoonallaan sosiaalisessa tai perinteisessä mediassa, ja he ovat olleet myös proaktiivisia toimijoita tuodessaan asioita SAMKin viralliseen viestintään.

Vuoden julkaisijana palkittiin tutkijayliopettaja Sanna-Mari Renfors. Hänen valintaansa perusteltiin seuraavasti: ”Samkilaiset julkaisivat vuonna 2019 kaikkiaan 17 alkuperäisartikkelia tieteellisissä aikakauslehdissä. Vuoden julkaisija on tehnyt näistä artikkeleista kolme, ollen niissä joko ainoa tai ensimmäinen kirjoittaja. Tämän tutkimus- ja hankemaailmassa aktiivisen tohtorin artikkelit vuodelta 2019 käsittelevät eri näkökulmista kansainvälisen opetussuunnitelman laatimista ja kehittämistä.”

Vuoden julkaisuna palkittiin Hoitotyön taidot ja toiminnot, jonka tekijöitä ovat lehtorit Hanna Rautava-Nurmi, Airi Westergård, Tarja Henttonen sekä Mirja Ojala SAMKista ja Sinikka Vuorinen Diakista. Palkittu julkaisu on uusittu painos Suomessa merkittävästä oppikirjasta. Tekijät ovat haastattelussa kertoneet sen olevan ”tukeva pohja, johon voi palata vaikka valmistuttuaankin. Kirjasta voi helposti varmistaa asioita, jotka eivät ole itselle jokapäiväisiä”. Pontimena oppikirjan tekemiseen – ja myös uudistamiseen – oli heidän mukaansa yksinkertaisesti tarve paremmille oppimateriaaleille. Tästä kirjasta on haluttu tehdä mahdollisimman ymmärrettävä ja konkreettinen.

Vuoden samkilaiseksi tuli yhteensä 44 ehdotusta. Valituksi tuli verkko-opetuksen koordinaattori Katja Lempinen. Häntä kuvailtiin perusteluissa ystävälliseksi ja kohteliaaksi, aina valmiiksi neuvomaan ja opastamaan. Hänen sanottiin olevan myönteinen ja aurinkoinen työkaveri, työhön ja haasteisiin napakasti tarttuva tiimipelaaja ja uusien juttujen kehittäjä.

Vuoden hanketoimijoiksi valittiin projektiassistentit Maija Hannukainen, Anu-Susanna Koskela, Sinikka Kyngäs, Heli Leppäniemi ja Annu Rantanen, projektisihteerit Minna Jaakkola, Susanna Jänismäki ja Pirjo Tuomi, T&K -suunnittelija Marjo Lehto ja suunnittelija Leila Tasku. Heidän valintaansa perusteltiin seuraavasti: ”Näiden hanketoimijoiden työtä arvostetaan sekä SAMKissa että hankekumppanien keskuudessa. Nämä henkilöt saavat erittäin hyvää palautetta hankkeen toteuttajakollegoilta, projektipäälliköiltä, tutkijoilta ja rahoittajilta.”

Jaa tämä sivu

Susanna Kunvik (oikealla) toimii SAMKissa erikoistutkijana sekä projektipäällikkönä RAVI- ja Mind Nutrition tutkimushankkeissa. Kuvassa myös Mind Nutrition -tutkimushankkeen tutkija ja ravitsemusasiantuntija Elina Nevala.

SAMKin erikoistutkija Susanna Kunvik mukana luomassa Suomeen ensimmäistä työikäisten ruokasuositusta

Suomeen laaditaan ensimmäistä kertaa työikäisten ruokasuositus, jonka tavoitteena on parantaa suomalaisten työikäisten terveyttä ja työkykyä. Valtion ravitsemusneuvottelukunnan nimeämä työryhmä on aloittanut suositusten valmistelun, ja mukana on myös SAMKin erikoistutkija Susanna Kunvik.

CERNin edustajat Jan Janke (vasemmalla) ja Matthias Braeger saapuivat Poriin viime vuoden lopulla tutustumaan tiloihin ja keskustelemaan tapahtuman järjestelyistä. Kuvassa myös tapahtumaa koordinoiva opettaja Sara Kfouri Koskinen SAMKIsta.

CERN Spring Campus ensi kertaa Suomeen – SAMK isännöi tapahtumaa toukokuussa

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN järjestää vuotuisen CERN Spring Campus -tapahtuman ensi kertaa Suomessa. Toukokuussa 2025 SAMK isännöi tätä merkittävää kansainvälistä tapahtumaa, joka keskittyy tietojenkäsittelytieteisiin ja moderniin teknologiaan.

Tanja Vaitiniemi SAMKin kampuksen käytävällä.

Samkilainen kasvo: Tanja Vaitiniemi rakentaa siltoja SAMKin ja yritysten välille

SAMK tekee vuosittain yhteistyötä yli 800 yrityksen ja yhteisön kanssa. Uusi kumppanuusohjelma on yhteistyön laajin ja syvällisin muoto. Mitä tämä oikein tarkoittaa, kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi?