Kiinnostus tapahtuma-alaan sai Jasminin hakemaan restonomiopintoihin

Jasmin Limnell on poirlainen toisen vuoden matkailun opiskelija. Jasminin mielestä oli hyvä päätös jäädä Poriin opiskelemaan ja päätös oli loppujen lopuksi aika helppo.

Jasmin Limnell Porin kampuksen aulassa.

Jasmin opiskeli mielellään kirjastossa, kun kampuksella oli viimeksi kontaktiluentoja.

– Minua kiinnostivat erilaiset tapahtumat ja projektit jo ennen kuin edes tiesin matkailualasta. Vuonna 2018 kauppakeskus Puuvillassa pidettiin ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen rekrytointimessut. Messuilla oli SAMKin esittelypiste ja siellä kerrottiin restonomiopiskelijoista ja mitä kaikkea matkailun opintoihin kuuluu. Kotiin päästyäni avasin koneen ja kiinnostukseni heräsi kyseiseen opintoalaan, Jasmin muistelee.

Restonomiopiskelijat opiskelevat enimmäkseen turismia, matkailua ja erilaisia majoituspalveluja. Opinnoissa tehtiin ennen koronaviruspandemiaa paljon erilaisia kampanjoita ja projekteja. Nyt koronaviruksen aikana tapahtumia ei ole ollut.

Jasminin mukaan opinnoista on ollut erityisesti hyötyä siihen, miten katsoo maailmaa ja maailman tapahtumia. Myös näkemys turismiin on avartunut ja maailmaa katsookin nykyään ihan erilaisin silmin kuin silloin kun aloitti opiskelut.

Tulevaisuus näyttää valoisalta

Jasminin tulevaisuudensuunnitelmat eivät olleet selvillä ennen opiskelua. Kiinnostusta tapahtuman järjestämiseen ja projekteihin oli, mutta nekin tuntuivat todella epätodelliselta. Kuitenkin nyt opintojen ollessa jo yli puolenvälin Jasmin toteaa, että kiinnostus kyseisiä asioita kohtaan on vain kasvanut. Myös ulkomailla työskentely on alkanut kiinnostaa paljon enemmän.

Valmistuttuaan hän tahtoisi työskennellä ulkomailla majoituspalveluissa ja tapahtumien järjestämisessä. Kysyttäessä Jasminilta, onko hänellä huolia koronaviruksen aiheuttamista viivästyksistä matkustamisessa ja työllisyydestä ulkomailla, hän hymähtää.

– Nyt ollaan ratkaisukohdassa. Rokote on kehitetty, varotoimia on tehty, ja jos kaikki jaksavat puhaltaa vielä hetken yhteen hiileen, niin kyllä tämänkin yli päästään. Ja minullahan on vielä yli vuosi opiskelua jäljellä, niin siinä on hyvää aikaa saada maailman meno hieman tasaisemmaksi.

Mikä opinnoissa yllätti?

Monia opiskelun aloittaminen jännittää varsinkin, jos uudesta opiskelupaikasta ei tunne ketään. Onneksi Jasminilla oli muutama tuttu kampuksella aloittamassa samaan aikaan, mutta ei ketään hänen omassa ryhmässään. Muutaman päivän jälkeen kuitenkin porukka muodostui ja ystävyyssuhteet oli luotu.

Jasmin tuli SAMKiin suoraan ammatillisesta oppilaitoksesta, Winnovasta, ja hän yllättyi siitä, kuinka itsenäistä työskentely oli. Opiskelu oli omalla vastuulla ja piti tehdä enemmän töitä sen eteen, että pääsi opintojaksoista läpi. Oli paljon totuteltavaa, koska opettajat eivät huudelleet enää myöhästyneiden tehtävien perään tai laittaneet muistutuksia kokeista. Kaikki piti tietää ja muistaa itse.

– Kaikista oudointa oli varmaan se, että ennen kokeita ei ollut kertaustunteja, vaan viimeiseen asti opeteltiin uutta asiaa ja annettiin uusia tehtäviä.

Vaikka opiskelu onkin jonkin verran raskasta ja ajan hallinnan täytyy olla kunnossa, niin kyllä Jasminin mukaan opiskeluissa on ollut paljon positiivistakin. Jasminin oli vaikea käsittää alussa, kuinka kansainvälinen SAMK on. Varsinkin restonomiopiskelijat ovat tekemisissä paljon vaihto-opiskelijoiden kanssa. Korona-aikana ei ole opiskelijavaihtoja ollut, mutta ennen sitä Jasminin mukaan vaihto-opiskelijoita näki joka päivä SAMKin käytävillä. Myös opiskelijabileet ovat Jasminin ja hänen kaveriporukkansa mielestä hauskoja.

Lue lisää matkailun koulutuksesta Jasmin Limnell kävelee Porin kampuksen käytävällä.

Jasmin Limnell

Toisen vuoden matkailun opiskelija Satakunnan ammattikorkeakoulussa

Opiskeli Winnovan merkonomitutkinnon 2,5 vuodessa

Jaa tämä sivu

SAMKissa on tällä hetkellä kymmenen laillistujaa, joille on tehty henkilökohtaiset opetussuunnitelmat. Artikkelissa haastateltu Getrude Kamamba on kuvassa "tutkittavana".

Kansainvälisille sairaanhoitajille sujuvampi tie suomalaiseen työelämään

Suomalaisen terveydenhuollon osaamista vahvistetaan uudenlaisella yhteistyöllä. SAMK on mukana hankkeissa, joissa kehitetään toimintamalleja EU/ETA-maiden ulkopuolella sairaanhoitajan tutkinnon suorittaneille henkilöille.

Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa olivat osaamisaluejohtaja Heikki Haaparanta (vas.), kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi sekä Vatajankosken toimitusjohtaja Pekka Passi.

Vatajankoski rakentaa SAMKin kanssa kestävää energia-alan osaamista

SAMK ja Vatajankoski ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka tähtää osaamisen vahvistamiseen ja yhteisten kehityshankkeiden toteuttamiseen.

CERNin edustajat Jan Janke (vasemmalla) ja Matthias Braeger saapuivat Poriin viime vuoden lopulla tutustumaan tiloihin ja keskustelemaan tapahtuman järjestelyistä. Kuvassa myös tapahtumaa koordinoiva opettaja Sara Kfouri Koskinen SAMKIsta.

CERN Spring Campus ensi kertaa Suomeen – SAMK isännöi tapahtumaa toukokuussa

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN järjestää vuotuisen CERN Spring Campus -tapahtuman ensi kertaa Suomessa. Toukokuussa 2025 SAMK isännöi tätä merkittävää kansainvälistä tapahtumaa, joka keskittyy tietojenkäsittelytieteisiin ja moderniin teknologiaan.