Harrastuneisuus ja kiinnostus fysioterapeutin ammattia kohtaan toi Jani Lahden SAMKiin

Raumalainen Jani Lahti valmistui fysioterapeutiksi SAMKista ja päätyi myös SAMKiin töihin hyvinvointiteknologian hankkeeseen.

31.1.2023 | Teksti: Lotta Koivumäki, SAMKin opiskelija | Kuva: SAMK ja Jani Lahti

Opiskelijoita ja henkilökuntaa SAMK-kampus Porin aulassa.

Raumalainen Jani Lahti, 28, valmistui fysioterapeutiksi SAMKista vuonna 2020. Jani opiskeli Porin kampuksella päiväopetuksessa. Ennen opintoja Jani oli kouluttautunut hierojaksi 2016, lisäksi hän omaa pitkän urheilutaustan salibandysta. Fysioterapeutin ammatti oli looginen jatkumo, etenkin kun kiinnostusta alaa kohtaan oli.

Opinnot koostuivat tasapuolisesti sekä käytännön harjoittelusta että teoriasta. Aluksi opiskelu oli teoriapainoitteista - ihmisen anatomian ja fysiologian opiskelua. Vähitellen opinnot muuttuivat enemmän käytäntöpainotteiseksi. Opinnot sujuivat hyvin, ja Jani tykkäsi fysioterapeutin opinnoista. Suurin osa opintojaksoista yllätti positiivisesti.

–  Työmahdollisuuksia on ihan hirveästi, riippuu missä ja millaista työtä haluaa tehdä.

Ylempää ammattikorkeakoulututkintoa voi hakea suorittamaan kahden vuoden työssäolon jälkeen. Jania kiinnostaa myös jatko-opiskeluna maisterin opinnot terveystieteistä. Hän korostaa työelämän olevan jatkuvaa opiskelua, ja että korkeakoulusta valmistuttua oppiminen vasta alkaa. Jania kiinnosta tuki- ja liikuntaelinvammojen parissa työskenteleminen, erityisesti yksityisellä sektorilla ja urheilijoiden parissa. Fysioterapeutilla on laaja skaala erilaisia työmahdollisuuksia, ja monia suuntautumisvaihtoehtoja.

SAMKista opintojen lisäksi työpaikka

Jani pääsi opinnoissaan tekemään monipuolisesti harjoitteluita muun muassa Raumalla yksityisellä, Porin perusturvalla, Rauman terveyskeskuksessa sekä SAMKin soteekissa.

Jani työskentelee tällä hetkellä SAMKin hyvinvointiteknologiahankkeessa, tarkemmin virtuaalikuntoutusverkosto-hankkeessa. Hän työskentelee pääsääntöisesti Raumalla, jossa nykyisin asuu, mutta osittain myös Porissa.

Hän on viihtynyt Satakunnan ammattikorkeakoulussa erittäin hyvin, ja siksi on päätynyt SAMKille myös töihin valmistumisen jälkeen. SAMKia hän suosittelee siksi, että täällä on loistavat opettajat, sekä uusi ja kiva kampus.

Jani sanoo, että kuka tahansa alasta kiinnostunut voi hakea fysioterapeutiksi. Eikä kannata ajatella, että ammatti sopisi vain kilpatason urheilijoille. Hän onkin huomannut, että moni erilaisella taustalla tuleva suuntautuu hieman eri tavalla kuin kilpaurheilutaustaiset – ja se on vain positiivinen asia.

Jani Lahti 2

Jani Lahti

 

  • 28-vuotias raumalainen
  • Valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 2020
  • Salibandy tausta
  • SAMKissa töissä virtuaalikuntoutusverkosto-hankkeessa

31.1.2023 | Teksti: Lotta Koivumäki, SAMKin opiskelija | Kuva: SAMK ja Jani Lahti

Lisää aiheesta

Sakari Savimäki näppäilee kannettavaa tietokonetta sohvalla istuen.
| Hyvinvointi ja terveys

Fysioterapian englanninkielisillä AMK-opinnoilla kiinni työelämään

Sakari Savimäki valmistui joulukuussa englanninkielisestä fysioterapian tutkinto-ohjelmasta fysioterapeutiksi (AMK), Bachelor of Health Care.
Vilma Heinola, kasvokuva
| Hyvinvointi ja terveys

Vilma Heinola nauttii fysioterapeutin opinnoista SAMKissa

Vilma Heinola opiskelee SAMKissa fysioterapiaa. Hänen kiinnostuksensa auttaa ihmisiä heräsi jo urheiluhierojan koulutusta käydessä.

Uusimmat uutiset

Eveliina Salonen istuu pyörätuolissa Porin kampuksen aulassa.
| Opinnot ja opetus

Esteetön kampus ja liiketalouden opinnot ohjasivat Eveliinan Poriin

Eveliina Salonen opiskelee liiketalouden tutkinto-ohjelmassa luovan markkinoinnin suuntautumisessa toista vuotta. Tutkinto antaa hyvät valmiudet työelämään ja uraa voi lähteä kehittämään moneen eri suuntaan.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Tule opiskelemaan yrittäjyyttä joustavasti työn ohessa ja valmistu tradenomiksi! Haku tutkinto-ohjelmaan on käynnissä ja jatkuu 30.3. asti. Koulutuksen sisältöihin voit tutustua videolta opettajien johdatuksella. #samk #yrittäjyys #yrittäjäopinnot #katsetulevaisuuteen #tradenomi ... See MoreSee Less
View on Facebook

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html