Harrastuneisuus ja kiinnostus fysioterapeutin ammattia kohtaan toi Jani Lahden SAMKiin

Raumalainen Jani Lahti valmistui fysioterapeutiksi SAMKista ja päätyi myös SAMKiin töihin hyvinvointiteknologian hankkeeseen.

31.1.2023 | Teksti: Lotta Koivumäki, SAMKin opiskelija | Kuva: SAMK ja Jani Lahti

Opiskelijoita ja henkilökuntaa SAMK-kampus Porin aulassa.

Raumalainen Jani Lahti, 28, valmistui fysioterapeutiksi SAMKista vuonna 2020. Jani opiskeli Porin kampuksella päiväopetuksessa. Ennen opintoja Jani oli kouluttautunut hierojaksi 2016, lisäksi hän omaa pitkän urheilutaustan salibandysta. Fysioterapeutin ammatti oli looginen jatkumo, etenkin kun kiinnostusta alaa kohtaan oli.

Opinnot koostuivat tasapuolisesti sekä käytännön harjoittelusta että teoriasta. Aluksi opiskelu oli teoriapainoitteista - ihmisen anatomian ja fysiologian opiskelua. Vähitellen opinnot muuttuivat enemmän käytäntöpainotteiseksi. Opinnot sujuivat hyvin, ja Jani tykkäsi fysioterapeutin opinnoista. Suurin osa opintojaksoista yllätti positiivisesti.

–  Työmahdollisuuksia on ihan hirveästi, riippuu missä ja millaista työtä haluaa tehdä.

Ylempää ammattikorkeakoulututkintoa voi hakea suorittamaan kahden vuoden työssäolon jälkeen. Jania kiinnostaa myös jatko-opiskeluna maisterin opinnot terveystieteistä. Hän korostaa työelämän olevan jatkuvaa opiskelua, ja että korkeakoulusta valmistuttua oppiminen vasta alkaa. Jania kiinnosta tuki- ja liikuntaelinvammojen parissa työskenteleminen, erityisesti yksityisellä sektorilla ja urheilijoiden parissa. Fysioterapeutilla on laaja skaala erilaisia työmahdollisuuksia, ja monia suuntautumisvaihtoehtoja.

SAMKista opintojen lisäksi työpaikka

Jani pääsi opinnoissaan tekemään monipuolisesti harjoitteluita muun muassa Raumalla yksityisellä, Porin perusturvalla, Rauman terveyskeskuksessa sekä SAMKin soteekissa.

Jani työskentelee tällä hetkellä SAMKin hyvinvointiteknologiahankkeessa, tarkemmin virtuaalikuntoutusverkosto-hankkeessa. Hän työskentelee pääsääntöisesti Raumalla, jossa nykyisin asuu, mutta osittain myös Porissa.

Hän on viihtynyt Satakunnan ammattikorkeakoulussa erittäin hyvin, ja siksi on päätynyt SAMKille myös töihin valmistumisen jälkeen. SAMKia hän suosittelee siksi, että täällä on loistavat opettajat, sekä uusi ja kiva kampus.

Jani sanoo, että kuka tahansa alasta kiinnostunut voi hakea fysioterapeutiksi. Eikä kannata ajatella, että ammatti sopisi vain kilpatason urheilijoille. Hän onkin huomannut, että moni erilaisella taustalla tuleva suuntautuu hieman eri tavalla kuin kilpaurheilutaustaiset – ja se on vain positiivinen asia.

Jani Lahti 2

Jani Lahti

 

  • 28-vuotias raumalainen
  • Valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 2020
  • Salibandy tausta
  • SAMKissa töissä virtuaalikuntoutusverkosto-hankkeessa

31.1.2023 | Teksti: Lotta Koivumäki, SAMKin opiskelija | Kuva: SAMK ja Jani Lahti

Lisää aiheesta

Sakari Savimäki näppäilee kannettavaa tietokonetta sohvalla istuen.
| Hyvinvointi ja terveys

Fysioterapian englanninkielisillä AMK-opinnoilla kiinni työelämään

Sakari Savimäki valmistui joulukuussa englanninkielisestä fysioterapian tutkinto-ohjelmasta fysioterapeutiksi (AMK), Bachelor of Health Care.
Vilma Heinola, kasvokuva
| Hyvinvointi ja terveys

Vilma Heinola nauttii fysioterapeutin opinnoista SAMKissa

Vilma Heinola opiskelee SAMKissa fysioterapiaa. Hänen kiinnostuksensa auttaa ihmisiä heräsi jo urheiluhierojan koulutusta käydessä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”. Amy Webb provides the strategic foresight and forecasting crucial to businesses adapting and positioning themselves for sustained success in this era of transformation.#thinkfuture #artificialintelligence ... See MoreSee Less
View on Facebook
Twitter

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”.

#thinkfuture #artificialintelligence

Projektien kautta voidaan mahdollistaa monenlaista mielenkiintoista ja tärkeää asiaa. Tässä yksi esimerkki 3D- tulostuksesta. @SatakunnanAMK
@RoboAI2

Harjavaltalainen palveluyksikkö otti digiloikan – polttopuut ovat vaihtuneet 3D-tulostukseen:

Satakunnan alueella kehitetään uutta toimintaa, jossa ikääntyneiden ja toimintakyvyltään alentuneiden henkilöiden on mahdollista saada matalalla kynnyksellä ohjausta arkea helpottavasta teknologiasta ja pienapuvälineistä.

#katsetulevaisuuteen

Haemme johtamisen lehtoria vahvistamaan alan osaamista opetuksessa ja tutkimustoiminnassa. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva 1.1.2024 alk. Ensisijainen toimipaikka Pori. Haku päättyy 13.10.2023 kello 16.
#katsetulevaisuuteen #rekrytointi #työpaikat

SAMKissa on toteutettu jo useana vuonna opiskelijahyvinvointikysely. Viimeisin toteutus osoittaa, että SAMKin opiskelijoiden yleinen hyvinvointi on kohentunut muutaman vuoden takaisesta.

#opiskelijahyvinvointi #katsetulevaisuuteen