SAMK ja Satakunnan Osuuskauppa tiivistävät yhteistyötä

SAMK on tehnyt Satakunnan Osuuskaupan kanssa pitkään yhteistyötä. Virallinen kumppanuussopimus tehtiin muutama vuosi sitten. Kumppanuudella on tavoiteltu yhteistyön syventämistä, laajentamista ja systematisointia sekä uusia yhteistyömuotoja.

Satakunnan OsuuskaHarri Tuomi (oik.) keskustelee kumppanuustapaamisessa Jari Iisakkalan kanssa.

Satakunnan Osuuskaupan toimitusjohtaja Harri Tuomi (oik.) keskusteli kumppanuustapaamisessa SAMKin palveluliiketoiminnan osaamisalueen johtaja Jari Iisakkalan kanssa yhteistyökuvioista.

Uutena yhteistyön muotona on nähty kumppanuustapaamiset, jollainen järjestettiin syyskuussa. Tapaamisen tarkoituksena oli eri alojen asiantuntijoiden verkostoituminen ja yhteistyöavauksien tekeminen. Keskustelun teemoina olivat muun muassa opinnäytetyöt, harjoittelut, kansainvälisten opiskelijoiden työllistyminen, kurssiprojektit ja robotiikan hyödyntämismahdollisuudet.

Satakunnan Osuuskaupan toimitusjohtaja Harri Tuomen mukaan kumppanuus tuo menestystä koko maakunnalle.

– SAMK on alueen merkittävin kouluttaja yritysyhteistyön näkökulmasta, ja me olemme maakunnan suurin työnantaja. Olemme molemmat symbioosissa tähän maakuntaan ja omalta osaltamme rakentamassa alueen elinvoimaa ja hyvinvointia, Tuomi sanoo.

Kumppanuudesta menestystä koko maakunnalle

Tuomi näkee tapaamisten merkityksen myös siinä, että molemmat pääsevät syventämään toinen toisensa ymmärrystä omasta toimialueestaan.

– Meillä on välillä vähän erilainen kieli, joten on tärkeää päästä vaihtamaan ajatuksia, jotta ymmärrämme paremmin toisiamme. Ja olemme tietysti myös hakemassa uusia kulmia yhteiseen tekemiseen maakunnan parhaaksi, hän toteaa.

Kumppanuuden ohjausryhmä on kokoontunut säännöllisesti käymään läpi toteutunutta yhteistyötä ja linjaamaan tulevaa.

Yhteistyötä on tehty opinnäytetöiden, harjoittelujen ja asiantuntijavierailujen merkeissä jo pitkään. Esimerkiksi markkinoinnin opintojaksoilla opiskelijat ovat suunnitelleet eri tuotteisiin liittyviä kampanjoita. Matkailun opiskelijat ovat olleet mukana nopeissa toimeksiannoissa, esimerkiksi tekemässä asiakastyytyväisyyskyselyitä. Vuoropäällikkövalmennukseen on valittu SAMKin opiskelijoita, jotka ovat suorittaneet samalla harjoittelun. Kuvataiteen opiskelijat suunnittelivat taideteemaisen huoneen Sokos Hotel Vaakunaan. Taideprojektille on ideoitu jatkoakin. Robotiikan saralla on myös tehty monenlaista yhteistyötä.

Tuomi pitää mielenkiintoisena avauksena myös SAMKin Tiedolla johtamisen keskusta, jonka toiminta keskittyy organisaatioiden tehokkuuden, työhyvinvoinnin, tuottavuuden ja kilpailukyvyn parantamiseen. Myös tähän alueeseen liittyen on jo tehty uusia avauksia.

– Tämä on hieno uusi aluevaltaus ja toivon, että tältä kulmalta saadaan myös uutta yhteistyötä, hän sanoo.

Jaa tämä sivu

Henna Kyhä istuu keltaisella tuolilla.

Tutkimuspäällikkönä työikäisten hyvinvoinnin asialla

SAMKissa toimii nyt Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus. Keskuksen toiminta keskittyy satakuntalaisten työntekijöiden hyvinvointiin ja sen myötä maakunnan työvoiman saatavuuden haasteisiin. Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskusta vetää tutkimuspäällikkö ja kasvatustieteen tohtori Henna Kyhä.

Tubettaja Roni Bäck seisoo kädet levitettyinä vihreänsävyisessä Pelisellissä.

Peliselli avattiin juhlallisesti käyttöön – Katso kuvagalleria!

Perjantaina 24.11. järjestetty Well Played -tapahtuma keräsi yhteen RoboAI tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen yhteistyökumppaneita ja sidosryhmiä elämykselliseen iltapäivään. Samalla vihittiin käyttöön uusi peli- ja elämyslaboratorio Peliselli.

Lasten päivä alkoi rehtori, toimitusjohtaja Jari Multisillan pitämällä aamupalaverilla kampuksen taukotilassa.

Työntekijöiden lapset valtasivat SAMKin Porin kampuksen

Valtakunnallisena Lapsi mukaan töihin -päivänä SAMKin Porin kampuksella pyöri kolmisenkymmentä työntekijöiden lasta. Iältään lapset olivat 3–13-vuotiaita.