Kuva kahdesta opiskelijasta SAMKin kampuksella.

Tradenomi (ylempi amk), Tulevaisuuden johtaminen

Opi Johtamaan Muutosta Yrittäjämäisellä Otteella - Tulevaisuuden Johtaminen odottaa sinua!

Tee tulevaisuudesta työyhteisösi menestystarina. Tulevaisuuden Johtaminen -koulutus muokkaa sinusta työelämän kehittäjän ja uudistajan. Opit tunnistamaan kehittämiskohteet, suunnittelemaan muutoksia ja johtamaan niitä yrittäjämäisellä otteella. Kasvata valmiuksiasi kehittää ja johtaa liiketoimintaprosesseja sekä syvennä liiketoimintaosaamistasi muuttuvassa globaalissa toimintaympäristössä.

Tutkinnon nimi

Tradenomi (ylempi AMK)

Koulutusala

Liiketalous

Opiskelumuoto

Verkkototeutus

Opiskelukieli

Suomi

Laajuus

90 opintopistettä

Hakuaika

11.3. - 25.3.2025

Opinnot alkavat

-

Suorituspaikka

Pori

Kesto

1 vuosi 6 kuukautta

Aloituspaikat

60

Valintatapa

Valintakurssi

Koulutuksen kuvaus

Mitä opintosi sisältävät?

Tulevaisuuden johtaminen -koulutuksesta valmistuu työelämän kehittäjiä ja uudistajia, jotka tunnistavat työyhteisön kehittämiskohteita sekä osaavat suunnitella ja johtaa muutosprosesseja. Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelijan valmiudet kehittää ja johtaa yrityselämän ja julkisten palvelujen prosesseja yrittäjämäisellä otteella kasvavat. Lisäksi opiskelijan liiketoimintaosaaminen muuttuvassa ja globaalissa toimintaympäristössä syvenee.

Ylempi ammattikorkeakoulututkinto parantaa opiskelijan mahdollisuuksia sekä horisontaaliseen että vertikaaliseen urakehitykseen.

 

Tulevaisuuden johtamisen koulutuksessa syvennytään monipuolisesti organisaatioiden johtamiseen ja liiketoiminnan eri osa-alueiden kehittämiseen. Opiskelija voi suuntautua johtamisen, oikeudellisen osaamisen tai digitalisaation johtamisen osaamisen syventämiseen. Myös tutkimus- ja kehittämisosaamista lisäävät opinnot ja tehtäväkokonaisuudet sekä vapaasti valittavat opinnot sisältyvät koulutukseen.

 

Tulevaisuuden johtamisen opinnoissa opiskellaan joustavasti ja yhteisöllisesti työn ohessa. Koulutuksessa oppii tunnistamaan työelämän kehittämiskohteita ja löytämään niihin ratkaisuja. Opiskelija pääsee päivittämään johtamistaitojaan ja parantamaan urakehitysmahdollisuuksiaan.

 

Koulutuksen opetusmenetelmät ovat monipuolisia. Opetuksessa käsiteltävät aiheet syntyvät työelämän tarpeista ja opettajan tehtävänä on luoda uusia näkökulmia sekä ohjata opiskelijaa luovien ja innovatiivisten ratkaisujen löytämiseen.

 

Koulutuksen kontaktipäivät järjestetään perjantaisin (tyypillisesti klo 9–16) ja niitä on keskimäärin 2–3 viikon välein. Ohjelmassa voi olla myös lisäpäiviä. Kontaktipäiviin voi osallistua verkon kautta ilman läsnäoloa kampuksella. Kontaktipäivien rinnalla suuri osa koulutuksesta toteutuu yhteisöllisenä pienryhmätyöskentelynä ja itsenäisinä verkko-opintoina.

Voit lukea lisää tutkinnon sisällöstä opintosuunnitelmasta.

Opetussuunnitelma Linkki avautuu uuteen välilehteen
Ohita upotus: Video Tulevaisuuden johtamisen tutkinto-ohjelmasta.

Yliopettaja Petra Sippola ja lehtori Hanna Kiviranta kertovat, mitä tulevaisuuden johtaminen on ja mitä tutkinto-ohjelma pitää sisällään.

Tradenomi (ylempi AMK) Susanna Salonen:

”Mä olen siis itse juuri helmikuun alussa valmistunut ja voi pojat, onpas oma elämä lähtenyt ihan erilaiseen nousukiitoon välittömästi tutkinnon jälkeen! Mut revitään käsistä ja tällä hetkellä on kolme työpaikkaa joista kaikki haluaa mut, ihan merkittäviä firmojakin. Tällasesta en osannut uneksiakaan kun lähdin YAMKia suorittamaan.”

Suuntautumisvaihtoehdot

Mikä kiinnostaa eniten? Suuntaa opintojasi

Koulutuksessa on digitalisaation johtamisen, johtamisen ja oikeudellisen osaamisen suuntautumiset. Suuntautuminen valitaan ensimmäisen opiskelusyksyn puoliväliin mennessä.

Uramahdollisuudet

Mahdollisuuksia valmistumisen jälkeen

Koulutus antaa opiskelijalle valmiudet toimia vaativissa asiantuntija- ja johtamistehtävissä niin yrityselämässä, julkisella sektorilla kuin yrittäjänäkin. Opiskelijalla on valmiudet suunnitella ja johtaa erilaisia työelämän kehittämishankkeita ja muutosprosesseja.

 

Tehtävänimikkeitä:

Johtaja, toimitusjohtaja, myyntijohtaja, kehitysjohtaja, osastonjohtaja, tavaratalon johtaja, henkilöstöjohtaja, talousjohtaja, myyntipäällikkö, asiakkuuspäällikkö, henkilöstöpäällikkö, Key Account Manager, talouspäällikkö, tietojärjestelmäpäällikkö, myyntipäällikkö, toimistopäällikkö, Country Manager, Business Development Manager, osastopäällikkö, lehtori, yrittäjä.

Yhteyshenkilö

Kimmo Kallama

Head of Teaching
+358 44 710 6102 kimmo.kallama@samk.fi
Vastuualueyksikkö
Faculty of Service Business
Toimintayksikkö
Management, Law and Business
Toimipaikka
SAMK Campus Pori

Opiskelu- ja uratarinat

Hanna Rissanen ja Mikko Pakkasela kävelevät portaissa. Hanna Rissanen and Mikko Pakkasela are walking up the stairs.

Tiedolla johtamisen keskus BIC tukee yrityksiä digitalisaatiokehityksessä

Digitalisaation kiihtymisen myötä yritykset ja yhteisöt tarvitsevat uutta osaamista tiedolla johtamiseen. Liiketoiminnan kehittäminen edellyttää parempaa ymmärrystä omasta toiminnasta ja ympäröivästä markkinasta.

Horisontti

Alumniblogissa Eero Hammais tuo esiin johtamistaitojen merkitystä

Headain viestintäpäällikkö Eero Hammais pohtii alumniblogissa, miten rakennetaan dialogi tekijöiden ja tavoitteiden tekijöiden välille. Hän tuo blogitekstissään esiin itsensä johtamisen ja etäjohtamisen teemoja.

Opinnäytetyö: Etätöiden lisääntyessä ihmislähtöisyys nousee työpaikkakokemuksen keskiöön

Tradenomiksi (AMK) kesäkuussa valmistuneen Eeva-Kaisa Metsolan julkaisemassa opinnäytetyössä kartoitetaan työpaikkakokemuksen tulevaisuusnäkymiä seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Kuva kahdesta opiskelijasta.

Näillä ohjeilla haet SAMKiin sujuvasti!

Näillä ohjeilla haet SAMKiin sujuvasti!
Hakeminen