SAMK mukana Climate University -verkostossa

Helsingin yliopisto koordinoi Climate University -verkostoa, jossa on mukana valtaosa suomalaisista korkeakouluista.

Riitta Tempakka merenkulun simulaattoreilla.

Riitta Tempakka toimii SAMKin kontaktihenkilönä verkostossa.

– Olemme solmineet Climate Universityn opetusyhteistyösopimuksen, kertoo osaamisaluejohtaja Riitta Tempakka, joka on SAMKin kontaktihenkilö verkostossa.

SAMK ei vielä itse tarjoa alustalla opintoja, mutta SAMKissa on käynnissä opetussuunnitelmien uudistus, joka toteutetaan kestävän kehityksen periaatteiden pohjalta. Ajatuksena on, että jokaisen tutkinto-ohjelman ja opintojakson kohdalla pohditaan, miten kestävä kehitys liittyy alaan ja kyseiseen opintojaksoon. Tulevaisuudessa myös SAMK tarjoaa todenäköisesti opintoja tällä alustalla.

SAMKin opiskelijat voivat jo nyt suorittaa alustalla opintoja ja toisaalta opettajat voivat tarjota opintojaksojaan alustalle. Tarjottavia opintoja on sekä suomeksi että englanniksi – pääosin englanniksi.

Pohjaa globaalille vaikuttamiselle

– Näen tässä hyötyä erityisesti opettajillemme, jotka voivat hyödyntää avoimia materiaaleja omassa opetuksessaan. Ideana on muutenkin kehittää yhteistoteutusten tarjontaa, Tempakka sanoo.

Opinnot sopivat aivan kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kestävään kehitykseen ja ilmastoon liittyvistä asioista. Opiskellakseen ei tarvitse olla suorittamassa tutkintoa SAMKissa tai missään muussakaan korkeakoulussa.

– On hienoa, että ammattikorkeakoulut ja yliopistot ovat niin vahvasti mukana tässä. Se antaa meille pohjan globaalille vaikuttamiselle, Tempakka sanoo.

Climate Universityyn liittyvät opintosuoritukset, opintojaksojen tarjoaminen ja toisten opintojaksojen hyödyntämispyynnöt menevät ainakin toistaiseksi kontaktihenkilön eli Riitta Tempakan kautta.

Lue lisää Climate Universitysta Kasvin verso, josta kasvaa maapallon näköinen marja

Climate University

Climate University tarjoaa maksuttomia verkkokursseja korkeakouluille ja kaikille, jotka ovat kiinnostuneita yhteiskunnan kestävään kehitykseen ja ilmastoon liittyvistä asioista. Koulutukset tehdään monitieteisenä yhteistyönä useiden suomalaisten korkeakoulujen kesken opetus- ja kulttuuriministeriön, Suomen innovaatiorahasto Sitran ja osallistuvien korkeakoulujen rahoituksella.

Kurssit ovat periaatteessa kaikkien opiskeltavissa, mutta esimerkiksi opintopisteiden kerryttämiseen liittyy ehtoja, jotka kannattaa etukäteen tarkistaa.

Jaa tämä sivu

SAMKin Youtube-kanava.

SAMK mukana TKI-kärjet 2024 -kilpailussa kahdella videolla

Valtakunnallinen ammattikorkeakoulujen TKI-kärjet-kilpailu järjestetään jälleen maaliskuussa 2024. SAMK osallistuu kilpailuun kahdella kilpailuvideolla, joilla esitellään tutkimustoimintaamme.

Henna Kyhä istuu keltaisella tuolilla.

Tutkimuspäällikkönä työikäisten hyvinvoinnin asialla

SAMKissa toimii nyt Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus. Keskuksen toiminta keskittyy satakuntalaisten työntekijöiden hyvinvointiin ja sen myötä maakunnan työvoiman saatavuuden haasteisiin. Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskusta vetää tutkimuspäällikkö ja kasvatustieteen tohtori Henna Kyhä.

Tubettaja Roni Bäck seisoo kädet levitettyinä vihreänsävyisessä Pelisellissä.

Peliselli avattiin juhlallisesti käyttöön – Katso kuvagalleria!

Perjantaina 24.11. järjestetty Well Played -tapahtuma keräsi yhteen RoboAI tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen yhteistyökumppaneita ja sidosryhmiä elämykselliseen iltapäivään. Samalla vihittiin käyttöön uusi peli- ja elämyslaboratorio Peliselli.