Vuoden 2023 menestystarinat julkaistu – Uusi Agora-lehti ilmestyi

Vuoden 2023 menestystarinat on julkaistu SAMKin sidosryhmälehti Agoran uusimmassa numerossa. Agora on ilmestynyt painettuna ja sen voi lukea myös verkossa.

Kolme SAMKin opiskelijaa poseeraa violetin seinän edessä.

SAMKin sidosryhmälehdessä pääsee tutustumaan ammattikorkeakoulun edellisen vuoden menestystarinoihin. Pääkirjoituksessa SAMKin rehtori, toimitusjohtaja Jari Multisilta kannustaa maakunnan toimijoita tarjoamaan harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja myös ulkomaalaisille opiskelijoille.

Lehdessä kerrotaan viime vuonna lanseeratusta Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskuksesta, jonka tavoitteena on tehdä satakuntalaisista Suomen toimintakykyisimmät työikäiset ja vastata työvoiman saatavuuden haasteisiin.

SAMKista valmistuu vuosittain merkittävä joukko uusia osaajia vahvistamaan varsinkin Satakunnan elinvoimaa. Viime vuonna valmistui ennätykselliset 1 232 opiskelijaa, joista 226 suoritti YAMK-tutkinnon. Osaamisaluejohtaja Tiina Savola kertoo lehden sivuilla toimista, joita SAMKissa on tehty, jotta näihin lukuihin on päästy.

Lisäksi Agorassa käsitellään työelämän tarpeisiin vastaavaa elintarviketuotannon koulutusta ja SAMKin asemaa yhtenä Suomen kansainvälisimmistä työnantajista. SAMK valittiin voittajaksi julkisten organisaatioiden sarjassa Suomen Nuorkauppakamarit ry:n järjestämässä kilpailussa International Employer of the Year 2023.  Lehdestä löytyvät myös keskeiset tunnusluvut vuodelta 2023.

Lehden digitaalinen versio täyttää saavutettavuusvaatimukset.

Jaa tämä sivu

SAMKin Youtube-kanava.

SAMK mukana TKI-kärjet 2024 -kilpailussa kahdella videolla

Valtakunnallinen ammattikorkeakoulujen TKI-kärjet-kilpailu järjestetään jälleen maaliskuussa 2024. SAMK osallistuu kilpailuun kahdella kilpailuvideolla, joilla esitellään tutkimustoimintaamme.

Henna Kyhä istuu keltaisella tuolilla.

Tutkimuspäällikkönä työikäisten hyvinvoinnin asialla

SAMKissa toimii nyt Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus. Keskuksen toiminta keskittyy satakuntalaisten työntekijöiden hyvinvointiin ja sen myötä maakunnan työvoiman saatavuuden haasteisiin. Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskusta vetää tutkimuspäällikkö ja kasvatustieteen tohtori Henna Kyhä.

Tubettaja Roni Bäck seisoo kädet levitettyinä vihreänsävyisessä Pelisellissä.

Peliselli avattiin juhlallisesti käyttöön – Katso kuvagalleria!

Perjantaina 24.11. järjestetty Well Played -tapahtuma keräsi yhteen RoboAI tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen yhteistyökumppaneita ja sidosryhmiä elämykselliseen iltapäivään. Samalla vihittiin käyttöön uusi peli- ja elämyslaboratorio Peliselli.